Thursday, February 17, 2011

good for her

age is just a number. maturity depends on ourself. im not to merepek kerepek here. just wanna share a story with u all.

my sis (not kandung..angkat2 aja maa) will turn to 20 years old this 24th dec(lama lagi k). ap aku nak cerita kat sini? before this dia mcm bdk2. serious keanak-anakan. really cute..(alamak..kembang lak kalau dia bca..ikhlas nie). manja, kdg2 x serious (mcm main2 r), kuat cemburu n kuat merajuk. igt lagi first time dia kata kat kwn baik dia, kak min. "min, nie adik aku!" agak terkejut gak r aku. aku? eerrr..knapa aku? entah r. jodoh kot! bueeek;p
kalau aku jln ngan dia nmpk mcm aku kakak n dia adik. x aci sungguh! awet muda agaknya minah sorg ni.

cukup x pengenalan diri tu? cukup r kan. sekarang, my sis, nabila bahruddin dh matang pun tapi still org igt dia bdk skolh. asal aku jeles sgt ni? haha.. lantak pi r kau puteri! aku perasan yg pemikiran n perangai dia makin matang dh lama.. hahah! maybe hormon dia dh bertukar kot. x pe2. alhamdulillah dia makin matang. at least she gets move to another step of her life. kn. kn. even though sometimes aku rs mcm dia mls nak layan kerenah aku yg masih mcm 'budak-budak' ni but still she cares about me. kadang-kadang dia mcm x de perasaan. sabar je r. terima hakikat dia dh besar. (ap kne mngena? duuuhh). plus, dia 'mcm' bertambah garang. erk..sapa aku nk judge dia garang ke x kn. betul..kadang2 tu aku cuak nk msg or tegur dia. sbb tu kdg2 smpi berminggu x contct dia. siot penakut aku ni. lagipun aku fhm dia busy dgn study, kelas, itu n ini. aku nie x pe r.. cuti mak kau lama!

secara jujurnya, aku x boleh lari drpd perangai BUROK aku ni. aku mmg sng didekati bdk2 tapi bukan adik aku sbb adik2 aku kata aku ni garang sangat.ok..sangaaat! hahaha..aku ni jahat betul r. walapun aku nie perangai mcm bdk2 tapi aku berusaha utk menjadi a normal teenager girl yg suka fashion, make up, shopping. sejak f5 till now aku suka bab2 fashion, make up, itu ini about girls. gelak kuat2 still ad. x nak dduk diam mmg x boleh di berhentikan.

p/s:aku suka brg2 yg cumil belaka, teddy bear n cookies!

some words for nana,
chill! n jgn emo2 slalu k dear^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

Dahlan said...

Yup, age is just a number. I agree on that point.

Well, actually you shouldn't feel sad because your not younger that your "3rd party" sis, infact you should feel proud.

To me, being older and mature is nice. People do give you that respect. Being matured, you get to give out good idea,and not acting silly.

Your real Sis is matured because she has someone. I became matured due to my corporate life in school. There is a difference if you see.

Dahlan said...

Yup, age is just a number. I agree on that point.

Well, actually you shouldn't feel sad because your not younger that your "3rd party" sis, infact you should feel proud.

To me, being older and mature is nice. People do give you that respect. Being matured, you get to give out good idea,and not acting silly.

Your real Sis is matured because she has someone. I became matured due to my corporate life in school. There is a difference if you see.

puterinuraqiliah said...

she didnt has 'someone'. hehe
okayh2!