Monday, February 21, 2011

emo

PUTERI NUR AQILIAH
tolong jangan emo! nnti cepat tua. kata nak awet muda babe~.~

sejak ad ura-ura tarikh result SPM keluar ni,
bdnku yg besar debab ni(eh..kecik n kuruih k *nk sdpkn hati) x reti2 nak dduk diam
perasaan?
x payah cakap. mau je hentak kepala lutut kat dinding. cuak. takut. gelabah. emo. menangis.
tiap2 mlm lagu2 sedih spt almost lover by a fine frenzy, photographs n memories by jason reeves n just a dream by sam tsui & christina grimmie melekat kat telinga aku(aku dgr those songs r). before tido, menangis2 jap. dh penat menangis, aku tertido ngan muka ditempek tomat lenyek.

aku di rumah. sgt emo. kesian adik2 aku kena mrh je. bila aku nk jdi penyabar semula? agak2 lps dpt result kot. smalam terfikir jap. kalau result x ok, mcm mna ek? aku lari dri rumah ke(eh! jgn..nnti jdi ank derhaka), aku kurungkan diri dlm bilik ke?(nnti x mkn lak), aku upset giler2 nak mampos agaknya. menangis2. terkenangkan result yg x elok tu.
tapi..aku sentiasa terfikir, kalau result x elok..
-ap perasaan umi n abh?
-ap aku nk banggakan umi n abh?
-aku dh kecewakan umi n abh
-aku x boleh jdi contoh terbaik as a sister, cucu sulung atok perak, cicik sulung moyang tam.
-aku dah malukan umi n abh
-aku bukanlah ank yg hebat in academic
-aku dh hancuskn perasaan umi, abh, opah n atok
-aku dh buat atok malu

but still I must accept it. I must go through next stage n next challenge. no word 'give up'.. no word 'loser'

how about if I get straight A's? korang pun tau ap kn. make my parents happy n proud with me! will be the idol for my adik-adik. make both my grandparents happpppppy!!
hope I can get result yg gempak2!!! yeaaaaaaaaaaaaaah!

ok. till here. im tired already.
p/s: aku menangis time type for this entry.
p/s: aku sgt sensitif kalau bab2 perasaan pernts ni
p/s: aku boleh menangis kalau ad kne mengena ngn parents.

i want the best for my parents only! thts why i follow my mom advice^^ pharmacy!!!!!! im addict with it! hahahaha.. my insipration>>kak nisa
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

7 comments:

Dahlan said...

Ak pown risau gak. Dh lah kena balik Malaysia (and you know why), and forget about my dream job here. Same as you, I'm scared I will malukan my parents. Or maybe org just won't respect me for good.

Harap2 result SPM is something good and can apply for Unirazak :)

Hanis MY said...

wahh mmg tak senang duduk kan benn through that apapun jgn lupa share berita gumbira ok!

khairunnisa ♥ said...

actually, tunggu result SPM la paling mendebarkan.. aqiliah ^_^ malu nya >.< hihi.. hm, kak nisa doakan aqiliah berjaya dalam apa jua bidang okie? ^_^ amin.. dan dalam bidang farmasi ni kena banyak bersabar dan banyak kerja.. kerja ni berterusan sebab patient tetap ada tiap hari dan perlu bantan kita..

bila tiba masa rehat, aqiliah mesti rehat cukup cukup k?

psst, dah keluar result exam.. roger tau ^_^ tak sabar nak tahu juga..

istiqamah and do the best in your life. Buat ibu bapa menangis sebab kejayaan kita. Amin. *Hug*

apisv2 said...

salam,
melawat dn mengunjungi rakan segmen;p
dtg dr blog abg ben;D
slmt berkenalan=D
saya seorang blogger aktif;)

fyna said...

spm? wuu mendebarkan..gud luck ok =D

efi said...

alaa pu3 mesti dapat result cantik punya laa ;)

puterinuraqiliah said...

dahlan: kena blk m'sia gak ke. yeaaahh.hopefully result gempak r!

kak hanis: kalau result cantik2 belaka, insyaAllah share bersama bloggers

kak nisa: jgn malu2 k..hehehe.. amin.. insyaAllah sy kuatkan hati utk ambl pharmacy. doakan sy yea kak nisa^^ <3<3

apisv2hai!!!!^^

fyna: thnx sis!

efi: result kita sama2 cantikkkkkkkkkkk!!!<3