Monday, February 28, 2011

swim swam

last sunday (basi dh r).. whteva!
my dearest adik-adik memekak asked me to bring 'em to our neighbour's house, unty miza,  coz her daughter, ina, ajk my adik-adik swimmng at her new swimming pool. bru lps cuci nak terus mandi ke??. kids..

okayh..i though the swimming pool dlm sgt. bru igt nak join sekaki. haha.. no r.  Im getting older n very shy shy cat to swim. nak swimming boleh je.. teringin gak. tapi sbb kat rumah orh, segan nak swimming sekali^^

chuchu train.. meera tertinggal trai~,~

time ni tgh hujan. lebat.. but they still continue. 

main tarik-tarik. btw, ada air terjun!!


kids were having fun 


puteri nur ameera. surprised when she didnt scared to water.


jump jump jump! ecah scares to jump
. haha..pondan r minah ni!
bilalah rumah aku nak ad swimming pool sebiji? hehehe.. boleh berendam lama2 tnpa segan silu. + boleh kurusssss!

p/s: aku nak sgt2 gi swimming!





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, February 27, 2011

jahit menjahit

after dinner kat restoran kegemaran which is mcD, gi tgk kedai yg offer kelas jahitan. menjahit? kenapa dgn aku? punya r time belajar KH dlu x suka sgt2 bab jahit ni. tiba-tiba aku nk ambl kelas menjahit? actually, aku tiba2 rasa nak belajar menjahit pula. skill memasak dh ad. just nak touch up sket. now, menjahit lak. kalau dh pndi boleh r jahit baju sndiri kn.

pagi 26 feb,
aku: umi, akk nak ambl kelas menjahit boleh?
umi: boleh. ambil je.. bgus ap kalau akk nk belajar menjahit.
aku: ad ke kat nilai ni?
umi: ada.. nnti kita gi tgk.
aku: ok2! ^^
umi: boleh r jahit baju kurung kalau dh pndi. lps tu bljr jahit manik lak.
aku: boleh. no probs!

ok! nak belajar menjahit gak! at least skill aku byk! bak kata orang 'serba boleh'. kata nak jadi "perempuan melayu terakhir".. hahaha! ap pendapat korang? ok x?
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, February 26, 2011

playground


a lot of fun bw these kids gie playground. ponat eden. diorg nk gie taman yg agk jauh dri rumah. 
kalau ad kete, dh lama bw.. tapi x do kete~,~

nisa n fifi(diorg girls k)

puteri nur ameera. adik bongsu yg menggedik!

blurrr

muka penat

meera n ecah

p/s: adik aku lagi sorg pun ikut. nmanya thirah. dia tu x reti dduk diam sket. sbb tu x snap gmbr dia. 
lps main, aku bw diorg gie rumah nabilah zahit (schoolmate kat p11, 1 year younger than me).
these kids seronok gaban tgk kura2 n kucing kat rumah nabilah
jalan-jalan n lastly, tgk hamster n kura-kura kat rumah nisa n fifi.
I had a very good time n a lot of joy with my dearest adik2^^

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sumbang bin mambang

pkul 11pagi bru hbs kemas satu rumah. bilik, living hall, dining hall, bilik air, stor..semua r. dh hbs kemas. penatnya. ni r keje aku bila weeknd. pkul 7:30 gie jogging. pkul 8 pagi buat exercise skit2 (kalau ad msa, sy postkn exercise ni k). lps tu breakfast n kms rumah. tgh kms bilik una, tiba-tiba aku ternamapak violin aku yg dah berhabuk2. setelah sekian lama x practice, aku ambil violin case tu, keluarkan violin, menraisin penggesek violin tu, ambil score(basic n first finger) dan practice. baru gesek.. eeennnnggg(bunyi sumbang) eeerrr.. aku x tune lagi r. cri tuner tapi... tuner hbs battery! sioot je. bru nk practice.

dduk jap. cri score lagu sway, aladum n seribu tahun. jumpa! ambil violin n trus practice those songs. hehe. sumbang pun sumbang r. asalkn aku practice. haha! kesian jiran tetangga aku dgr aku main violin sumbang mambang! cepatlah minggu depan. nak gie beli battery for tuner ni^^

aku stress skit hri ni. time jogging tadi pun aku jog smbil dgr lagu. volume bukan main kuat smpi nak pecah gegendang telinga ni haa. lps tu bukannya aku jog, aku lari pecut~,~
balik rumah aku kms rumah mcm org x puas hati.. habis semua habuk aku lap! breakfast pun aku tibai byk giler. lps tu aku main violin nak hilg kn stress. ok. im critical now. tapi lps main violin dgn sumbangnya.. aku happy sket. kurg sket rs stress ni ha. agak2 dh nk dtg blk.. main lagi kn! fail score lagu aku kat junior.. nk scoreee aku!! lagu fav dlm fail tu. huhuh~.~
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, February 25, 2011

I'll be there..

just heard apologize by pixie lott while reading the letters from..hehehe^^
then, i found 1 letter from my sis. dh lma surat tu. time aku form3 or form 4. i think form 3. yup2. for a very long time x bca blk surat2 dlm treasure box aku ni. habis aku pulun bca blk semua surat r. drpd sapa? heeeeeeeee.. dri bff, clssmates, juniors, she n he.
dlm byk2 surat. ad satu surat yg agak aku smpn elok. dlm surat tu ad poem

In a morning breeze,
I would gaze to the far land,
any pain will sure ease,
When I reach to hold you hand.

than, i'll always remember this...

I'll be there if u need a hug
I'll be there if u need a shoulder to cry one
I'll be there when u want to laugh
I'll be there when u have a secret
I'll be there when u need a friend
I'll be there when u need a sister
I'll be there when u need ME!

itu dulu.. skarg ni? hurm..
im growing up. jdi matured sket ye syg.

till here. nak smbung bca surat dri ehem2 dlu!:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sabar itu sebahagian drpd iman

dush dush dush. *terasa nak tumbuk muka*
eheheh..apsl ni? sabar-sabar.

sejak debaran menanti result spm nak keluar ni kan. aku rs mcm mkin stress. aaaaahh poyo!
serious guys! setiap petang mesti ad parents bdk2 kat taska tu ckp, 'eh, tgh tggu resultkan pu3'
yea. yea. yea. dan setiap kali diorg tnya, aku akn jwb, 'aah. hehehe'(sambil tersengih2 mcm kambing busuk)

otw ke tadika krista, dlm kereta kak nur(owner taska n tadika)
kak nur: pu3, result keluar bila?
aku: x tau r kak nur. maybe early march. x pun end of march. around march r.
kak nur: so, wht course u want to take?
aku: insyaAllah pharmacy
kak nur: thts good. one of my friend took pharmacy in georgia.
aku: hehehe..if i get 9A+, insyaAllah i want to further my study at oversea.
kak nur: oohh.. u will get more benefit if u study oversea..

yeke? whteva r. umi mcm x nak aku further study kat oversea. sruh study kat malaysia je.

with naqiudin's mum
unty: pu3 tgh tggu resuktkan?
aku: yup2. aah.. hehe *sengih kambing*
unty: oohhh..mesti berdebarkan. bila?
aku: sangat! ntah r. dgr 28 ni tapi x de berita lak ckp 28 ni. maybe end of march.. yg tau around march r.
unty: oohh.. good luck. insyaAllah ok result tu.
aku: insyaAllah. amin.. thnx!^^

okie dokie. ap2 pun aku kena sabar n byk berdoa. keep on going bertawakal n barsabar. keep it up girl!
terima kasih daun keladi:)
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, February 24, 2011

speaking

dkt taska, ad one little girl. bru 6 years but her english really good. ad sleng n mostly dia speaking. kalau dgr dia brckp mmg mcm dah dduk oversea berpuluh tahun. ckp melayu ad sleng k. btw, this girl memilih bab2 makan ni. dia x mkn nasi, mee. dia mkn sosej, bread, biscuits..

petang, tea time
lil girl: teacher, i dont like to eat rice
me: why?
lil girl: i dont know..
me: wht you eat at home?
lil girl: i like to eat TEMPE

ok guys.. even though dia x makan nasi, mee. mkn mknn wester jeeee.. tapi makan TEMPE k! korang mkn?
hehehe..aku mkn tempe k:) sedap smpi menjilat jari kaki! aku gelak juga r bila dia ckp dia suka mkn tempe. mmg jowo r bdk ni. nasi x mkn tapi tempe mkn lak. lempeng pun dia x suka k! imagine tht!!!
aku xleh hidup x mkn nasi:p

aku slalu mngusik dia. dia speaking ad lenggok ye. dia ckp melayu pun ad lenggok. mmg mcm ank mat salleh r! kitorg pggl dia ank mak salleh celup. hehe..pity of her..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, February 23, 2011

awet muda

kepada sesiapa yang nak muda, kat sini ad tips nak bgi. dri pinky momma a.k.a kak nadia
sila lawat blog ini dan ini. actually, both blog dri org yg sama. hehehe. sila2 lah terjah n selamat beramal. me too..nak amalkan!

next,
ni dapat dri sumber yg boleh dipercayai.

1. TELUR
ambil putih telur sahaja k. kuning tu buat r goreng ke, ap ke. putih telur ni byk khasiat walapun bau busuk. putih telur tu sapu pada pipi muka n urut in round circulation k. tolak ke atas. khasiatnya utk menegangkan kulit muka. biar smpi kering n basuh.

2. SERBUK TEH
serbuk teh yg dh diguna tu jgn buang. simpan. serbuk teh sapu pada seluruh muka n bdn. boleh buat pada muka before tidur n biarkan semalam. x pun before mandi lulur satu badan n biarkan smpi kering. boleh hilgkn parut!

3. TIMUN
Potong timun kecil-kecil. hancurkan timun guna sudu or blend kan je. before blend, make sure blender tu x de bau cili n bersih kan betul2. jgn letak air masa blend. nak letak pun letak 2 sudu besar je. lps tu sapu pada muka. buat mcm mask. boleh pki satu mlm time tidur or biarkan smpi kering.

4. DAUN LIDAH BUAYA
pilih daun lidah buaya yang muda dan kerat jadi beberapa bhgian. kupas kulit daun lida buaya smpi tinggal daging je (eerrkk..ni ambil kat website k). ambil lendir daun lidah buaya n sapu pada bhgian muka yg jerawat.

nie je dulu tips yg boleh bagi. kalau ad lagi... insyaAllah akan saya konsikan dengan semua. tapi! igt, before buat, berzikir n bca bismillah. sambil buat tu berselawat r yea. selamat mencuba n selamat beramal^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

terujaaaaaaaaaa

time: 3.30 petang
place: taska (tmpt aku kerja)

tgh siapkan iffah, ustz yg ajr budak2 tu mengaji dah smpi. kelam kelibut aku ambil tudung n kms kat ats. turun bwh je, aku tercengang! kenapa kah? what? ustaz khalif bw kwn dia. kenapa dgn kawan dia? datang tolong ajar je..

jeng

jeng

jeng

kwn ustz tu HANDSOME n sgt menenangkan tgk muka dia. mata sepet, putih melepak, tinggi, bdn tough. ap lagi ek? kwn ustz tu study kat MESIR! waaaaaaaaaaaaaah *teruja terlebih*

time: 4.45 petang
ustaz n kwn dia dh hbs mengajar. okayh..aku gi hntr ank jiran sebelah balik rumah. masuk balik. bagi budak2 minum ptg n kak suzy sruh aku hntr ustz tu blk! huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! serious aku cepat2 ambil kunci. cuci mata jap^^ kat pintu taska tu, berhenti jap. aku sembang  n kak suzy sembang jap ngn kwn ustz tu. hehehe..serious aku teruja kot!

kwn ustz: pembantu ke? (tnya kat aku k)
aku: eeerrr..lbih kurg r.. part time je
kwn ustz: oohhh.. dh hbs blajar yea
aku: dah2..tgh tggu result spm r ni
kwn ustz: yg lagi sorg tu?
aku: sama r.
kwn ustz: skolah mna?(sambil buat muka..comelnya. mmg rezeki aku)
aku: sains seri puteri, kl..
kwn ustz: kat cybrjaya tu ke? (terang lagi bersuluh aku ckp KL~,~)
aku: x..x..x.. kat KL. nearer to PWTC
kwn ustz: aaaahhh..ok2. sbp r kn. trial hri tu ok?
aku: aaah..sbp. eerr..ok kot.teruk x teruk gak r
kwn ustz: insyaAllah ok..
aku: yea (angguk2 kepala)

time kat pagar, kwn ustz tu senyum kat aku! waaaahh..menggila aku. hahaha..siot r aku ni. menggatal sungguh. tapi x pe. rezeki aku dpt tgk org mcm dia.harap2 dpt husbnd mcm kwn ustz tu. pakej lengkap. ad ciri2 idaman aku kot!

Ya Allah, pertemukanlah jodohku yang baik2, bijak, loving, caring n respectful. paling penting yg sentiasa mengingati mu n mencintai ku kerana Mu Ya Allah. amin..

p/s: rezeki sy sgt byk hri ni. sy dpt tgk nikmat kurniaan Allah, dpt 2 pasang kasut n sardin puff. hehe. suka2!
p/s: kak nisa, pinky momma, asma, anis s. kak hana sakura, kak tulus sweet n semua bloggers.. doakan sy jmp jodoh yg sesuai.heheheheeh*muda lagi dh fikir psl jodoh!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kau dah tua^^

HAPPY BIRTHDAY
IMAN FAKHRI AZMAN
my big bro yg dah TUA sgt2. hahaha

*sorry cilok gmbr kau kat fb*

dah tua rupanya. cepat skit cri awek^^
x sabar nak rs 'nasi minyak' kau weeeei!
may Allah bless you n sayaaaaaaaaaaaang kau!!<3



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, February 21, 2011

emo

PUTERI NUR AQILIAH
tolong jangan emo! nnti cepat tua. kata nak awet muda babe~.~

sejak ad ura-ura tarikh result SPM keluar ni,
bdnku yg besar debab ni(eh..kecik n kuruih k *nk sdpkn hati) x reti2 nak dduk diam
perasaan?
x payah cakap. mau je hentak kepala lutut kat dinding. cuak. takut. gelabah. emo. menangis.
tiap2 mlm lagu2 sedih spt almost lover by a fine frenzy, photographs n memories by jason reeves n just a dream by sam tsui & christina grimmie melekat kat telinga aku(aku dgr those songs r). before tido, menangis2 jap. dh penat menangis, aku tertido ngan muka ditempek tomat lenyek.

aku di rumah. sgt emo. kesian adik2 aku kena mrh je. bila aku nk jdi penyabar semula? agak2 lps dpt result kot. smalam terfikir jap. kalau result x ok, mcm mna ek? aku lari dri rumah ke(eh! jgn..nnti jdi ank derhaka), aku kurungkan diri dlm bilik ke?(nnti x mkn lak), aku upset giler2 nak mampos agaknya. menangis2. terkenangkan result yg x elok tu.
tapi..aku sentiasa terfikir, kalau result x elok..
-ap perasaan umi n abh?
-ap aku nk banggakan umi n abh?
-aku dh kecewakan umi n abh
-aku x boleh jdi contoh terbaik as a sister, cucu sulung atok perak, cicik sulung moyang tam.
-aku dah malukan umi n abh
-aku bukanlah ank yg hebat in academic
-aku dh hancuskn perasaan umi, abh, opah n atok
-aku dh buat atok malu

but still I must accept it. I must go through next stage n next challenge. no word 'give up'.. no word 'loser'

how about if I get straight A's? korang pun tau ap kn. make my parents happy n proud with me! will be the idol for my adik-adik. make both my grandparents happpppppy!!
hope I can get result yg gempak2!!! yeaaaaaaaaaaaaaah!

ok. till here. im tired already.
p/s: aku menangis time type for this entry.
p/s: aku sgt sensitif kalau bab2 perasaan pernts ni
p/s: aku boleh menangis kalau ad kne mengena ngn parents.

i want the best for my parents only! thts why i follow my mom advice^^ pharmacy!!!!!! im addict with it! hahahaha.. my insipration>>kak nisa
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

ceq nak join bloglist tomatokering


bloglist ni dapat tau dri blog kak nadia a.k.a pinkymomma
teringin lak nak join^^ hehehe
komen psl blog akk yg cumil ni are
1. suka background blog!!!!!!!!!!!!!!!!! cartoon fav kot!!!
2. header blog yg lawaaaa
3. simple but nice^^



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

she is my dearest

HAPPY 18th BIRTHDAY
my dearest bff, ASMA NUR ATIRAH

(bosa-bosa sket ek.hehehe)

she's really a nice girl. lemah lembut gitu..awwww
tapi. GARANG juga tau (hahaha..im joking k dear)
we shared so many secrets (oooopps^^)
hahaha..btw, may u success in 'dunia n akhirat'
sayang kamuuuuuuuuuu<3


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, February 20, 2011

Pink (P!nk) - Fuckin' Perfect (Music Video)

serious, touching aku tgk clip vid ni~.~ n teddy bear dlm clip vid ni lbih kurg sama mcm aku punya. my dearest sis, nana bgi. huhuhu.. (emo sbnttr)




lebih kurang x? kan kan kan. time tgk vid clip ni, aku teringat kat nana. haishhhh..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

FACEBLOG?

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit


wah! ad FACEBLOG pula r. gara-gara usha blog org lain a.k.a blogwalking, terjumpa bnd alah ni. dah r kaler pink! mmg menarik minat aku utk join the club. eheheh..sambil berfasboooking kita berbloooging r kan.
so, dgn ini sy nak tag org r(suka hati je.padahal x sruh pun)



dah r mengetag org. tata^^




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com


kakinakl.com sedang mengadakan contest. Jomlah join...hadiah menarik menanti anda.

ok. saya yang bernama PUETRI NUR AQILIAH binti MOHD TAJUDDIN, join contest lagi^^
eerrr..saja suka nak tambah kenala. kan bagus tu:)
kawan biar seribu, musuh jangan dicari
bukan saja dapat tambah kenalan melalui menyertai contest mcm ni, boleh mencuba nasib, x caya? trylah!
hehehe..!! peace:D




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

BEN ASHAARI

sengaja suka bin suki nak join.
nak tambah kenalan k:)
saya suka berkawan. lagi ramai lagi best
blh buat hi-tea smbil borak-borakkn


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

I got a message!

7.24pagi, aku baru tersedar. duuuh! terbabas subuh. kelam kelibut bangun n ambil wuduk. x sedar lgsg bunyi loceng. lps solat subuh, ad satu MESSAGE. buka n baca . msg dri nil (my dearest bestfriend yg tgh PLKN).
nie mesti dpt phone ni. hehe.. reply r msg makcik sorg tu. x lama lps tu, dia call. alamak..sorry r nil, aku pki phone capok r for sim card maxis.. speaker phone rosak. hehehe. aku call dia blk. sembang-sembang.eh, aku x mandi lagi r. umi panggil pula. aku call kau nnti ek nil! rindu giler sama kau.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

accept differences (music)

yup2.. accept differences. bak kata karam sigh waliah, rambut sama hitam, hati lain-lain..
hehehehe:)
again! this guy..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

we eat nasi

student yg study kat oversea pun proud jadi Malaysian. kita yg dduk kat malaysia ni?
fikir2kan lah..
abg sorg ni mmg bagus. dgn vid2 dia yg lawak sempoi tapi penuh ngn msg:)


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, February 19, 2011

typical local film/drama scenes

hahahaha. serious lawak! haishh..filem/drama melayu. sma je.. -__-'
kalau nk cri yg lain mmg ssh. kan kan kan
tapi. apa2 hal pun, kena r sokong filem/drama melayu!
jgn nak agung2 kan sgt filem/drama org puteh. bila filem/drama melayu nk maju? betul x?


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

#7 Negaraku by inianwarhadi

nak speaking mcm dia blh? hahaha.. *berangan jap*
gugup n gagap gak aku nk ber'speaking' ni. eeer~,~
btw, proud to be MALAYSIAN


lps ni nyanyi national anthem kuat2 n semangat k!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

calories

how many calories had you burn per day? take a look this.. maybe it will help you to know how much had you burn your calories n stay healthy^^

p/s: byk gak calories aku dibakar tapi ttp x kuruih2! hahahaha




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

youtube HANCUS berkecai

mari-mari tgk youtube berkecai..duuush! hehhe.. pelik? klik berkecai
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tutorial hijab by hana tajima

i admire her! hana tajima. eheh.. nak try lah. so, lets watch this!weee~
muka dia lawa n so sweet. *berangan jumpa dia jap*
toktoktok! anda di alam nyata k. hahaha.
sejak bila kau minat berfashion sakan ni? =,=
x pe2. im growing up n have to make the right choice in my life rite? *ap aku merepek ni?
whatevalah. membebel lak. jom usha!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, February 18, 2011

#6 EwwW

his english superb fluent. why the title is 'ewww'?
so, click play now!!!

sedar x sedar, kita semua ni mmg suka merosakkan bhs kn. (aku pun tersedar sama). mari kita MARTABATKAN bhs kita! jom2!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

nama pun sampah

firstly..im watching this video from anis s. this video really makes me realize to save our environment.
JANGAN BUANG SAMPAH k. byk lagi video mamat ni. best^^



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, February 17, 2011

Sekolah Berprestasi Tinggi a.k.a SBT

 
berita harian on9. x caya? klik sini

my lovely SCHOOL, SESERI dpt SBT. 
good to hear tht n really proud of it.
2 kali pihak sekolah try dptkn SBT, finally dapat juga buat kali kedua mencuba.
Alhamdulillah.. insyaAllah SESERI terus unggul^^

Congratulation to other 22 schools yg diiktiraf SBT.
sekolah adik aku, SMSS pun dpt
sekolah my bestfren, SBPI Pekan pun dpt
sekolah budak tuut yg agak di-anti, ASIS pun dpt

bagus2.. all SBP kat KL dapat^^
congratulation again to my school n other 22 schools

paling suprise SK ULU LUBAI, SARAWAK
sekolah pedalaman pertama yg dpt SBT.

klik gmbr utk size lebih besar


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

good for her

age is just a number. maturity depends on ourself. im not to merepek kerepek here. just wanna share a story with u all.

my sis (not kandung..angkat2 aja maa) will turn to 20 years old this 24th dec(lama lagi k). ap aku nak cerita kat sini? before this dia mcm bdk2. serious keanak-anakan. really cute..(alamak..kembang lak kalau dia bca..ikhlas nie). manja, kdg2 x serious (mcm main2 r), kuat cemburu n kuat merajuk. igt lagi first time dia kata kat kwn baik dia, kak min. "min, nie adik aku!" agak terkejut gak r aku. aku? eerrr..knapa aku? entah r. jodoh kot! bueeek;p
kalau aku jln ngan dia nmpk mcm aku kakak n dia adik. x aci sungguh! awet muda agaknya minah sorg ni.

cukup x pengenalan diri tu? cukup r kan. sekarang, my sis, nabila bahruddin dh matang pun tapi still org igt dia bdk skolh. asal aku jeles sgt ni? haha.. lantak pi r kau puteri! aku perasan yg pemikiran n perangai dia makin matang dh lama.. hahah! maybe hormon dia dh bertukar kot. x pe2. alhamdulillah dia makin matang. at least she gets move to another step of her life. kn. kn. even though sometimes aku rs mcm dia mls nak layan kerenah aku yg masih mcm 'budak-budak' ni but still she cares about me. kadang-kadang dia mcm x de perasaan. sabar je r. terima hakikat dia dh besar. (ap kne mngena? duuuhh). plus, dia 'mcm' bertambah garang. erk..sapa aku nk judge dia garang ke x kn. betul..kadang2 tu aku cuak nk msg or tegur dia. sbb tu kdg2 smpi berminggu x contct dia. siot penakut aku ni. lagipun aku fhm dia busy dgn study, kelas, itu n ini. aku nie x pe r.. cuti mak kau lama!

secara jujurnya, aku x boleh lari drpd perangai BUROK aku ni. aku mmg sng didekati bdk2 tapi bukan adik aku sbb adik2 aku kata aku ni garang sangat.ok..sangaaat! hahaha..aku ni jahat betul r. walapun aku nie perangai mcm bdk2 tapi aku berusaha utk menjadi a normal teenager girl yg suka fashion, make up, shopping. sejak f5 till now aku suka bab2 fashion, make up, itu ini about girls. gelak kuat2 still ad. x nak dduk diam mmg x boleh di berhentikan.

p/s:aku suka brg2 yg cumil belaka, teddy bear n cookies!

some words for nana,
chill! n jgn emo2 slalu k dear^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, February 16, 2011

im dead!


nampak? dah baca? OMGUCCI! biar benar. biar betul
aku cuak bin ketakutan. STPM keluar 21 feb ni. 1 week aftr tht result SPM pula.
WTFish? 
arrgggghhhh!!
Ya Allah, berikanlah aku kekuatan dan berikanlah aku keputusan yang cemerlang. lemah sungguh hambamu ini ya Allah..
seriously, im very scared coz result trial aku mcm tong sampah. camne SPM lak?
harap2 x mengecewakan aku-__-"

p/s:jgn igt aku ni bdk sbp, sgt pndi k. aku nie biasa je mcm bdk skolh harian.

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

saya sayang kamu, kamu sayang saya

x boleh blah kn title post kali ni. creeeepy kot.
actually, i wanna say a BIG thank you to those person that help me a lot:)
even though i dont know 'em but they sincerely to help me out from my 'bingung-bingung'

firstly, to pinky momma:) 
the hottest mom yawwww.. hehe but im not called her unty or makcik or tante but 'kakak' why? because she still young n so hooot!
aku tnya psl awet muda n resdung. akk pinky momma dah post cara utk awet muda yeaa
nak tau tipsnya? click sini


thnx a lot!

next, to anis s. she help me a lot in edit2 blog yeaa.. 
thnx for giving some website tht really help me to make my blog look cool:) (walaupun x cool mna)
mweheheheh

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, February 15, 2011

Tote Boutique's Giveaway



purse nie cumilkan. teringin nak join sbb nak try dapatkn purse yg sgt2 cumil nie!
hopefully menang r kn.
jom join ramai-ramai. mai kita mencuba nasib bersama2!

Period : 10/2/2011 - 28/2/2011
- 4 pemenang bertuah akan memenangi
:. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(setiap pemenang)

How to Enter
-------@------
- Letak gambar di atas di dalam entry anda (facebook/blog)
- Hendaklah link kan entry anda dengan Entry Giveaway ini
- berikan link anda untuk entry ini
Pemenang melalui Random Org

nak join? sila ke link sini

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

auraaaaaaa

lps zohor 15 feb, pergi ke seremban. ap lagikn..tgk una r. minah tu.. siap sruh bw teddy bear yg BF dia bagi n HP skali. baik x yah dduk asrama cik adik ku syg.. x do bezanya. hehe. then, dia mengadu sbb exam ssh sgt. biasalah tu kn. kata sbp. mmg ssh r sayang oiiii. sabar je ek:) chill!!
then, terus ke KL. gie HUKM. tgk cik nurul(cuzin ipar umi). kesian diaaa..x pe2 lps nie aku nk citer psl leukemia k. tibo-tibo umi ckp nak gie rumah cik bakri(cuzin umi) kat Cheras. rumaaah lama aku! oowwhh.. dah byk embangunan kat sna. makin sesak! nsb baik aku dh pindah awl2.. kalau x mau semput aku dduk sana. time tgh minum n melantak segala makann yg dihidang, maid cik bakri ckp

"kakak pki cermin mata, adik dini nak main dgn kakak cermin mata. dini ckp nak main ngan kakak yg pki tudung hitam tu"

aku pandang kiri n kanan. aku rs aku sorg je 'kakak' yg pki cermin mata n shawl kaler hitam-__-"
lps tu ank perempuan cik bakri yg bernama dini(2pupu aku r) tu ckp,
"akak tu cantik. nak main ngn akak tu"

owwwhhh..adik sayang. terima kasih puji akk cantik. dia ajk aku main badminton ngn dia. so sweeeeet. 2pupu aku tu 6 tahun n cumil. sebaya adik aku. aku sruh r adik aku yg main ngan dia tapi adik cumi a.k.a dini x nak. dia nak main ngn aku juga. haiiishh.. ok2! hehehe.. aku ad aura kasih sayang rupenyaaa.. dh r hari ni aku pki sgt simple. slack hitam scarlets, t-shirt pooh n shawl hitam. aku mls nak bergaya lebih2 hari ni sbb aku x de mood sgt. lps lunch, aku terus dduk kat kerusi n teridur. sedar2 umi dh nak gerak. haishh..pki ap yg sempat capai.

aku teruja bila bdk tu puji aku! hahahaha.. *perasan lebih* sioot je. aku nie mmg ada aura bdk2 kot coz mostly bdk2 yg nak main ngan aku. aku x nak pun n seriously, aku suka main ngn bdk2 tapi x boleh jaga utk jangka masa yg lama sbb kdg2 diorg sgt mengada-ngada. rs mcm nak sepak je. nsb baik bdk2. hehe

okie dokie. till here. assalamualaikum semua sayang2 saya. hahaha..!!! korang yg baca nie r! chill!!!^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

maulidur rasul



Maulidur rasul atau dalam bhs arabnya bermaksud kelahiran Rasul.
merupakan hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. Baginda dilahirkan pada hari isnin, 12 Rabiul Awal, tahun gajah bersamaan 23 April 571.
Pengorbanan baginda S.A.W sangat besar terhadap agama Islam. Kekuatan dan kesabaran baginda menyebarkan agama Islam patut disanjung. Tanpa Nabi Muhammad S.A.W. pasti agama Islam akan hilang di mata dunia ini. 
sempena Maulidur Rasul, marilah kita berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. jangan hari ni je tapi hari-hari lain juga yea. jadikan amalan buat kita semua. 



maher zain
raihan
marilah kita amalkan berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.
*buat peringatan kepada saya dan juga semua umat Islam*

alhamdulillah..semoga umat Islam terus unggul!! amin..


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, February 13, 2011

hang out

I really had a great time! 1 whole day x dduk rumah:)
6.30am, followed my dearest abh to pesta wow. abh kne duty jga booth. dh boring merantau booth tu (psl pokok2..) pergi r bersiar2 sekitar kwsn pesta. gie tgk org senamrobik(live RTM) n nmpk live SELAMAT PAGI MALAYSIA berlatar belakangkn hot air balloon. sapa2 nmpk saya yg memakai shawl kaler silver dlm tv, 2 r sy (mencapap je keje aku;p). whteva! aslkn aku bahagia kn! plg best dpt rs naik HOT AIR BALLOON walaupun aku kena byr RM10. x pe2. aslkn dpt naik:) aku sangat bahagia. aku pusing2 n gie beli shawl. lps tue jalan2 lagi, beli no celcom n nmpk pameran kereta. ad dream car aku!!! lambhorghini 5.0:) dlm pkul 11 blk rumh n pkul 12 keluar blk. nak gie kl. kenduri khwin ank unty zu, tgk afiq n lawat sdara umi kat hukm. excited aku jmp unty zu. setelah skeian lama sgt2 x jmp dia! rndu giler ngn dia. sdara umi pula tdi skit leukaemia.huhuhu. dh hbs urusan di kl, terus ke seremban melalui lebuhraya lekas. lawat una pula. minah ni lagi sorg. tiba-tiba nangis time kitorg nk blk. mcm aku dulu. hehehe..
smpi rumah dlm pkul 6 lebih. 7pm, ikut abh lagi gie putrajaya. abh duty lagi. tapi kali nie aku x gie pesta wow tu. aku gie lorong seni. tgk live bnd ngn teacher jaja, iman, kwn dia. jmp ewan! maintain je mamat tu. lps 2 gie lepak ngn teacher jaja, iman n kwn iman kat mamak. borak2, knekn iman(part ni aku suka) n minum2. iman belanja! rugi aku x minx any food! paling2 pun roti canai kn. nie x..aku x minx satu pun. agak nyesal gak r sbb blk rumah perut dh bunyi2.krukkrukkruk. pkul 10 lebih bru blk. serious best n sgt2 penat!
btw, my money hbs byk sbb beli shwl n pashmina serta no celcom n cekak. tapi sy sgt happy!

SELAMAT PAGI MALAYSIA

im ready to go up!

lamborghini 5.0. ad sapa2 nk belikn utk aku x?

harga lamborghini sgt mhl! 1.5million k!

with unty zu, my tuition n school teacher! rndu sgt2 ngn dia:)

aku dh bosan dlm kereta:p

kesian rabbit wrna putih 2 kena pijak! 

ok..harga hot air balloon!

sy dh naik!!!

ferrari! cantik kot!

how about this? seronok utk dimain k

this was so cool! aku suka lukisan ni

aku suka the design

nak bljr graffiti r pula

live band

iman n his friend
me n teacher jaja^^


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, February 11, 2011

cartoon





sejak kerja kat taska, setiap petang wajib aku tgk TOM n JERRY. FEVERET aku!
dri aku kenal tv smpilah sekarang ni, aku sgt suka tgk cartoon. antaranya


PB n J Otter
Tom n Jerry
Angelina Ballerina
Totally Spies
Ed n Eddy
Mr Bean
Triplets
snoopy
clifford, the big red dog
mickey mouse
scooby doo
toy stories
pooh
sesame street
banana in pyjamas




n byk lagi....










Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)