Monday, January 24, 2011

panas + panas=?

hari ini hari isnin. permulaan hari yang sangat teruk-__-"
benci betul lah hari ni. kenapa panas? dalam dan luar. 


aku memakai jersey liverpool bewarna merah kepunyaan afiq (aku muat pki bju adk aku). hari ni ada DRIVING CLASS. pukul SATU TENGAHHARI. panasTERIK. aku mula MENGELUH bila jam menunjukkan pukul 12.50tghhri. 
hati aku berkata, 'mana nie x sampai lagi?'
pukul 1.15ptg, hon bunyi. baru nak smpi? apaaadaaaaaa! aku dh lambat. yea! cikgu memandu tu ambl aku lambat sampai kelas aku yg sepatutnya pukul SATU jadi pukul TIGA. anda tahu betapa HOT nya saya waktu tu. HILANG segala MOOD dan rasa berKOBAR-kobar nak belajar drive. kerana ni jugalah aku kena tunggu macam BURUNG NAK TERBERANAK (burung bukan bertelur ke?..)  
bayangkan kena tggu dari pukul 1.30 smpi pukul 3.00. memang PANAS aku + baju aku ppun cukup menunjukkan aku MARAH (sebab pki baju warna merah). mwahahaha..


memang kacau. aku drive macam HAMPEH. macam ORANG BARU BELAJAR (lebih sgt nieee). susah nak FOCUS bila marahkan. totally, aku memang TIDAK PUAS HATI dengan pencapaian aku hari ini.
kenapa x puas hati. nie sebabnya:
1. enjin banyak kali mati kalau nak dibandingkan sebelum ni, hanya 3 kali je enjin mati. tadi berMATI-MATI
2. langgar tiang belang-belang time 3PENJURU. before nie x pernah langgar n aku selalu kena puji bila buat 3 penjuru. tapi.. tadi TIDAK!
3. side parking mcm ngeng je. aku bLUUUUUR tiba-tiba
4. banyak kali aku langgar divider time belok padahal aku tau bila kena belok. nie semua gara-gara x focus n marah
5. daki bukit tadi ok just nak turun je. ntah kenapa aku GABRA semacam.
6. kat jalan raya, aku KAKU macam x pernah bawa n enjin byk kali mati time kat simpang nak keluar dari tempat TUT. (tekan minyak n lpskan clutch perlahan2)


banyakkan. aku TIDAK tahu menahu kenapa aku hari ni. semua gara-gara si SETAN DURJANA. kau buat aku MARAH hari ni. hilang FOCUS aku. huhu


so, slps ni, sebelum kelas strt, kita kena
- berdoa minx dijauhkan kecuaian dan cepat faham serta gangguan syaitan
- senyum
- lapang dada
- jauh dari sifat marah
- FOCUS
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

Dahlan said...

Nasib baik, ko dpt panas. Ak tngh suffer ngan sejuk. X leh tahan. Ak suka panas. Biasa sangat. Td interview ngan bank pown rase sejuk giler.

puterinuraqiliah said...

ahahahahaaa..aku naks ejuk balik dei!