Sunday, January 30, 2011

makan-makan@saaba reastaurant, cyberjaya

kalau semalam unty miza belanja makan kat bangikopitiam. hari ni uncle yasa(husbnd ynty miza) pula nak belanja makan kat saaba restaurant. restoran masakan arab yg paling sedap pernah aku pergi^^.
nak dijadikan cerita, semalam umi cerita psl restoran tu kat uncle yasa n unty miza. 
diorang pun punyalah semangat nak rasa makan kat situ, sanggup ajak family aku gie restoran tu n belanja makan. happy sakan lah kitorg. makan banyak giler sampai nak meletup perut ni.restoran tu memang restoran fav family aku. mknn arab kat restoran tu sedap! TIPTOP!


meera makan ayam yg direbus kot.

umi, unty miza n uncle yasa

lihatlah betapa besarnya pinggan afiq. haha.. tu pinggan hidang lah. nasi satu pinggan tu boleh makan 6 orang! aku dah tambah berpinggan-pinggan^^

air barbican. import dri ARAB. perisa epal. sungguh sedap kalau campur dgn lemon juice:)

aisyah, ina n aiman

pilih2.. 

abah, si pakar memilih menu yg sedap!

lamb soup. bau dia agak hanyir bila mkn daging. tapi sedap bila roti arab cicah sup!

aku x tau ap nma nasi ni. habsyah chicken rice kot. dlm bungkusan aluminium foil tu ad ayam. 

berselera sungguh abah makan

uncle yasa n unty miza

una. roti yg sangat besar n sangat sedap. lagi sedap dicicah dgn sup

makan time~

p/s: sesiapa yg x pernah rasa, datanglam restoran ni. harga pun berpatutan^^



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

Dahlan said...

Nampaknye, ade orang suka makanan Pak Arab! Well, yg roti besar yg adek ko mam tuwh, ak pernah try kat sini. Best giler.

Ak makan kat Restoran Al Abraaj, dekat ngan tmpat ak. Actually, makanan Pak Arab is really tasty. So biler nak dtg bahrain? (wink)

puterinuraqiliah said...

mknn arab cepat kenyang! aku suka^^
bahrain? hahaha..kalau aku byk duit!

Dahlan said...

Good one lah Puteri. Well, ak nampak jewp kurus, tp suka makan bnyk.

Biler2, ko nak bleh. (wink)