Wednesday, January 26, 2011

mak n anak bersembang di dapur

lps dinner, umi geledah gelodek kabinet bwh counter. check itu n ini. 
cadangnya nak cari tepung utk buat goreng pisang tapi umi jmp tepung tempura lah, tepung itu lah, ini lah n tiba-tiba umi jmp tepung kek.
dengan seronoknya umi berkata, 'kakak, ni ad tepung kek, bolehlah buat kek'. 
aku jawab, 'akk mmg nak buat kek tapi weeknd nie lah. oohhh akk nak buat kek mcm akk tgk satu cooking show ni' 
umi jawan, 'buatlah sekarang, boleh una bawa nnti gie skolah' 
aku jawab, 'isssshhh...x do kojo eden nak buat tongah mlm nie haaa'
umi jawab, 'umi teringin sangat nak buat tart ke, semperit ke'
aku jwab dgn muka berkerut, 'umi..raya lambat lagi'


lps tu umi minx cookies yg aku buat tu. dh hbs lah=,=..
bila ckp bab mkn, kek, cookies. senang citer bab masak2 ni r, mmg riuh satu rumah! btw, aku n umi mmg suka masak2, buat kek n MAKAN! yeaaahh.. like mother like daughter.


rancangan hujung minggu ini:
sabtu - jogging with afiq n una (aku x heran psl semput aku!), kms bilik yg dh mcm tmpt kucing beranak, kms bilik adk aku, kms book rack, driving class, jmp someone at mcD, buat pisang rebus
ahad - jogging with afiq n una, siapkan cookies yg di order oleh kak ros, buat kek n have a great tea time with my lovely family kat luar^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

meo said...

jogging! yeah!

Dahlan said...

Wow. That's nice.

Dulu, before that something happen, me and mom, we used to bake cakes, cookies, and even brownies. I used to be the boy who would mix everything with the electric mixer. Sometimes, kadang2 cake yg setengah hangus pown still layan.

Biler dekat ngan X'mas, lagi lah, malam2 buta tngh baking utk the final day. Penat tp, last biler makan, god, its like heaven.

Well, that was then. Now, those things doesn't exist. :(