Tuesday, January 25, 2011

love a.k.a cinta

semua orang mesti teruja apbila ckp psl LOVE atau CINTA. tapikan korg realise x sebab ap korang sayangkan seseorang. korang sedar x sama ada korang ikhlas atau x. korang perasan x sama ada korang benar-benar menyukai top to bottom, inside n outside si dia. 
aku x pernah bercouple atau ada boyfie ni. tapi pengalaman aku hidup bersama kawan-kawan aku cukup membuatkan aku sedar mengenai ini. cukup memberikan aku pengajaran dan cukup membuatkan aku lebih berhati-hati dalam memilih orang tersayang. tapi selama 17 tahun 3 bulan aku hidup di dunia ni, belum pernah lagi aku jumpa yang betul-betul ikhlas. semua main-main. bak kata orang tua, 'cinta monyet', 'puppet love'


ok..merepek pnjg lak aku. nie kisah aku dri drjh6-form5. orang minx, aku x pernanh terima. knapa drjh 6? sebab drjh 1 smpi 4 aku skul kat SBU(all girls school k) n drjh 5 bru nak berjinak bergaul dgn boys.


DARJAH 6
time ni aku sekolah kat SK PUTRAJAYA 4, Presint 11, Putrajaya. aku senior tapi budak baru. aku berlagak sket time ni tapi peramah tak igt dunia. kat skolh ni pun aku aktif sukan. aku masuk olahraga bagi acara balapan. budak ni pun aktif sukan n msuk olahraga. kiranya sama2 gie bertanding r kn. tiap-tiap hari dia kacau n usik aku. kalau jumpa aku mesti nyanyi lagu 'puteri' nyanyian zainal abidin. (time tu kan femes lagu nie). lps tu dia ckp kat kwn dia yg dia minat kat aku. x lama kedian, rmi yg tau.. naik rimas aku ngan budak tu. menyampah gaklah tgk muka dia. rasa nak bagi penyepak je. hbs drjh 6 dia pindh. aku lega time form 1. awl tahun form 4 dia msuk skolh aku n mujurlah aku dh nak keluar.


FORM 1
aku masuk SMK Putrajaya Presint 11(1). kelas 1 IbnuKhaldun. ad budak kelas aku ni suka mengusik aku. hbs dia kacau aku n adik2 aku. x lama lps tu dia minx. tapi aku tolak dgn baik. time form 2 dia pindh skolh n time form 3 or form 4 , aku terjumpa dia balik. SEMAAAAT oohhh dia. comel+handsome. menyesal aku x terima dia dlu-__-" nak buat mcm mna, x de jodohkan


FORM 2
aku dapat gie camp kat langkawi. kawan satu group lah ni. dlm rmi2 bdk laki dlm group aku tu, aku plg rapat ngn bdk ni (bdk penang). boleh tahan gak di tu. ditakdirkan, kitorg dapat jadi pasangan time berkayak.ouh! happynya aku time tu. at least ad kwn boleh ajk borakkn. ad satu mlm, mlm terakhir kot. dia minx kat aku. tapi aku x ready. so, aku tolak dgn baik permintaan dia tu. smpi skrg kitorg lost contact n x jmp-jmp.


FORM 3
awal-awal x de sapalah nak kat aku. hahaha.. tapi bila dh nk PMR or dh tamat PMR tu, ad sorang budak ni minx kat aku. dia rapat ngan bestfriend n adik aku. actually, dia abg angkat adk aku. awl2 tahun dia minx kat bestfriend aku. lps tu dia ad konflik ngan bestfriend aku n classmate bestfriend aku. gaduh besar gak r time tu. aku x masuk campur lagi lah. lps tu yg dia strt rapat ngan aku. msg aku n tiba2 dia minx kat aku. aku senyap je. x reply msg dia. esoknya kat skolh, dia tnya lagi. dah r dia tnya kuat2. dgr satu bilik. maaaaaluuuu gila aku! =,=... sekali lagi aku tolak sbb aku tau dia playboy.


FORM 4
aku dapat msuk SBP ke SM Sains Seri Puteri, Kuala Lumpur (nearer to PWTC). sekolah semua PEREMPUAN k. lama gaklah aku menyepi. one day, aku wakil skolh utk Perlawanan Tenpin Boling SBP. Asis yg anjurkan. so, ad sorg bdk nie ( x perlu nyatakan skolh mna) nak ambl gmbr group aku. ok lah kan. lps tu dia minx emel kitorg. aku bagi je tanpa ad common sense lgsg. balik PB, bdk 2 add aku. dia tegur aku. one day, kwn aku nk hntr flyer kat dia. nak say thank you sbb amblkn gmbr kitorg time tu. aku pun turut join. strt cuti sekolah, dia tegur aku n kitorg ex chnge no phone. mmg giler gaklah aku time tu. kitorg msg tiap2 hari. sampailah dah msuk form 5.


FORM5
aku still sms, chatting ngn bdk tu. for the first time aku minat dia. dia minat aku blk. cinta terbalas lah ni. kononya. ahaks! dia minx kat aku sbb dia tau aku suka dia. aku pun x tau mcm mna dia tau. padahal aku x pernh bgitau dia. tapi makin lama makin jarang contact. so, aku mkin tawar hati lah. sbnrnya aku mls nak fikir psl dia. sbb tu aku tiba2 dah x de perasaan kat dia. jahatnya aku. still ad skit2. kui3! Buat pertama kalinya kitorg face to face time karnival skolah aku. kitorg jmp, borak2 n kwn2 aku sakat aku. duuuhhh..start dri situ aku realise yg aku x sesuai ngan dia. ahaahahaha.. jahatnya aku! serious wei. aku rs lbih selesa KAWAN je ngan dia. dia pernh datang skolah aku meLAWAT aku. time tu tgh trial spm for sbp. dia pun bdk SBP gak. skolah dia boleh blk n skolah aku x bagi blk. dia nak jmp aku sgt2. kesian dia wei.. aku dh x suka kat dia time tu tapi dia msih lagi mengharap. dia minx lagi n aku tolak lagi. smpilah dh hbs spm. smpi tu je kisah kitorg. skarg nie still contact ngan dia n dia setuju utk jadi KAWAN je. kan lebih elok macam tu^^


SEKARANG
masih mencari-cari..full stop. hahaha. ada sapa-sapa nak recommnd kn utk aku? 


p/s: adik aku lebih maju daripada aku weeeyyy!! bertemu PRINCE CHARMING lbih awl dri aku-__-"
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

khairunnisa ♥ said...

sweet :) insyallah puteri akan jumpa yang terbaik. cikgu akak selalu pesan, bila time belajar after sekolah nanti..waktu tu la kamu boleh buat keputusan yang terbaik pilih pasanga.. tak sabar tunggu sape someone di hati puteri nanti :P

p/s : adik adik kita memang dah maju sekarang ni kan =.='

Anis S. said...

Whoaa every year ada? Hot stuff :D

wawaZIBANG said...

HAHA , i suka baca :)

kalau mcm i mase form2 kenal "couple"
dah break jd hati batu . Kdg kdg hebat jugak penangan "couple" nie .

I wish i can be youu , you was the old me . HAHA ^^ cheers!

puterinuraqiliah said...

kak nisa: betul2! x sabar? erk. nnt kalau sy dh jumpa yg ok utk sy, sy inform akk k;)

anis s.: aah.. every year ad smpi skrg nie-__-" tapi kesian..semua kena reject!

wawa: woaah! tq2;) sbb 2 smpi skrg x pernah couple. takut~,~