Friday, January 28, 2011

lepak-lepak@bangi kopitiam

hari ni makan sangat banyak. banyak sangat. breakfast mkn mee grg yg umi msk. lunch mkn spaghetti, tea time kat taska mkn mee grg yg kak suzy msk n kek. balik rumah, umi msk sup tulang, paku pakis grg n telur grg for dinner. dh hbs dinner, aku naik ke ats dengan senang hati. hehehe. patutnya malam ni aku blnja family aku mkn ice cream kat ice room. tiba-tiba unty miza call n dia ajk lepak kat bangi kopitiam. dia belanja. aku n adik-adik aku semua kata OK. kalau org nak blnja makan mmg kitorg laju. kalau bab makan ni mmg #1!
MAKAN LAGI? yeaa.. makan lagi! kumpul LEMAK lagi.


abah n una. una tgh mkn hailam chickn rice. tadi kat rumah dia dh mkn nasi berpinggan-pinggan kot. taulah TKC catu mknn, x yah r dasyat sgt smpi nak mkn nasi lagi=,= tapi bdn dia still maintain kurus. jeles aku!

 
meera n umi. meera minum strawbrry ap ntah. serious sedap giler air tu n byk sgt!

umi n unty miza:)

afiq. bdk nie x mkn dinner lagi. so, dia tibai byk gila mknn. antaranya chickn chop n ice-cream

hailam chickn rice yg di order oleh una. mmg sedap!

nie air aku! tiramisu chocolate with coffee jelly. air ni ad rasa chocolate n coffee. ad rasa pahit skit n manis. mmg sedap. korang kena try!


mocha ice blended una. athirah order chocolate ice blended

thick toast ice cream yg di order oleh aku;p mmg gemuk lah aku! roti dia ad rs peanut tapi aku x nmpk pun peanut nya. sedaaap!

chickn chop yg di order oleh afiq

karipap yg di order oleh afiq juga. karipap ni kurg sedap. umi buat lagi sedap

aku makin tembam kan=,=

budak-budak yg dh kebosanan

tin biskut cream crackers jacobs. sowie lah.. gmbr terbalik. tersalah rotate lak.

ice cream yg di order oleh afiq n di tibai oleh aku. 

 
nama makanan ni pnjg sgt. tapi yg aku tau sedap. roti ni amat digemari ramai org yg dtg.



aku n una. btw, shawl aku pki 2 x de satu brooch atau pin. so, burok sket!

unty miza n uncle taza;) thnx blnja kitorg mkn n ajk lepak kat bangi kopitiam!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

5 comments:

khairunnisa ♥ said...

puteri, pernah gak guna shawl without any brooch :) selesa ;)

whoa =.=' auntie belanja, bestnya ^_^

Dahlan said...

Wow, puteri, you really got a great family. Not bad.

Reminds me alot, mase dulu2, my family would do the same thing. Old Town White Coffee mesti menjadi pilihan kopitiam.

Well, nanti ak emo plak, dh dh, that was then.

puterinuraqiliah said...

kak nisa: yup2! sgt selesa! dia dh slalu blnja family sy mkn-___-" actually, dia jiran sy. maybe dia slalu blnja sbb mak sy suka buat mkn2 n ajk family dia minum ptg kat rumah sy.
dahlan: yeahh..!

Nava.K said...

thick toast ice-cream - my saliva dripping, look so yummy.

puterinuraqiliah said...

hehe..very yummy!