Wednesday, January 26, 2011

im so happy to here that voice

my phone ringing. lagu The Lazy Song by Bruno Mars kedengaran. ada orang call. jeng jeng jeng. 
WAFA NUR NADJWA call aku rupenya. b'day girl call aku? pelik x?

aku: eit wafa! happy b'day;)
wafa: pu3!! tq wish smalam. bising gila suara budak2
aku: hahaha..mana ad budak2 wei. ad baby jeeee. wei, bila aku nk ambl ikan aku ni? (mak aku pesan ikan terubok kat dia)
wafa: sama je r! bila kau nak ambl. dtg je r rumah ikha ni. wei, aku kat p9 ni
aku: kau buat ap kat sana? ngan ikha ke?
wafa: aah. ngan ikha. kitorg nak kutip budak p11. nak gie makan kat maple 9. (mamak kat presint 9)
aku: nak jooooin!
wafa: kau tinggalkanlah budak-budak tu. sapa sruh kau keje! hahahahaha
aku: kurang gula lah kau!

rindu sama dia. hari tu jumpa pun kejap je. perangai still sama. :D

next, aku tengah tidurkan budak. tiba-tba  lagu The Lazy Song kedengaran lagi. budak tuuuuut call! oohhh HAPPYnya! indah sungguh dunia kini. (padahal je tu. nak sedapkan hati sendiri) gelabah aku! hahaha.. dah lama dia x contact aku. call x, sms pun x. yup2. lama sangat sejak hari tu. siapakah dia? adlah. jejaka yang cuba menawan hati aku yang keras macam batu (sekejap je cairrr). tnya perkembangan dia. wht a great life aftr SPM. dia buat 2 part-time works. cikgu tadika (eh, lebih kurg aku je..) n keje kat kedai phone. kata dia nak cari income lebih. lebih kurang aku lah. aku keje kat taska n ambil order cookies. weeknd akku penuh siapkan cooikes yg org order-___-" seriously, dah lama x borak ngan dia. dh lma x cari gaduh sama dia.

seterusnya, aku dapat call lagi dri budak teeeeet. siapakah dia? kawan je. baru kenal kat fb. dia saja call aku. hari tu konon je nak call aku tapi segan. tapi tadi time dia call aku, aku tgh busy sket. so, aku call dia balik time aku dah free sket. dia saja je nak call aku rupanya. asal lah kau segan sangat ngan aku wei? whateva lah. btw, aku minx tolong kat dia belikan top up n dia belikan^^ thnx dude;)

malam ni, tadi, sekian lama x dengar suara minah sorg nie. dapat dgr juga. call aku sbb nak sruh aku dgr dia main gitar. JEALOUS aku sbb dia dah pandai main gitar. bila aku nak pandai main violin ni? tapi aku x de masa nak practice. busssssyyy memanjang. yeke aku busy? ALASAN semata-mata! yeahh.. dia main some songs. best2! ur guitar lesson improve! goooood=) n aku sembang jap ngan dia. sekejap je r. sbnrnya aku ad byk bnd nak citer tapi dia nak call kwn dia pula. ok r.. aku memang JEALOUS ngan dia. ad masalah?




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

4 comments:

khairunnisa ♥ said...

puteri, best kan bila dalam satu hari tu kawan kawan call kita :) sebab bila dah lama tak sembang sembang, banyak topik nak cakap cakap :)

ehem..sape tu ? :) hati berbunga bunga ye :) happy for you ^__^

puterinuraqiliah said...

betul tue!
sapa? kawan je;) x leh lebih-lebih. still studying! hahahaha

Naybella said...

jealous cause?

puterinuraqiliah said...

erkk..=,="
salah ke? x kan..