Wednesday, January 26, 2011

hati

semua ada hati. aku ad, kau ad, mereka ad. jap2 aku merepek.


straight to the point. tolonglah jaga hati kawan-kawan anda, balak anda, awek anda, MAK BAPA anda, cikgu-cikgu anda.


sesungguhnya, nak lukakan hati mmg senang, nak lembutkan hati agak payah. tapi bagi aku, once org tu buat salah, korang maafkan. knapa aku simply ct maafkan org yg dah buat aku sakit hati? sbbnya aku rasa aku mesti pernah buat salah dgn dia. mesti pernah lukakan hati dia secara x sengaja dan aku hanya insan biasa yg x de kuasa ap pun.


dulu, zaman sekolah aku, zaman budak-budak aku..
diri aku ni sentiasa diperlekehkan, hati aku ni sentiasa di sakitkan. tapi..korang nak percaya atau x, aku still boleh berkawan RAPAT ngan orang yg dh byk kali sakitkan hati aku. unik bukan? cuba korang bygkan kesannya bila ad org lain sakit hati ngan korg. mesti x senang dduk kn. jadi, maafkan je r.


lagi satu, kalau korang rs hati korang dh disakiti terlalu byk, korg ignore je dia n ap yg dia ckp. senyum balik kat dia. insyaAllah, korg akn rs lbih cool. 


keep these in ur mind,
DONT HURT THE HEART THAT LOVE YOU, DONT LOVE THE HEART THAT HURT YOU
WHAT COMES AROUND GOES AROUND:D


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

5 comments:

aqish basir said...

tq dear,qis akan snyum balilk

tpi kekadng2 sakit jiwa bila ade yng condmemm

puterinuraqiliah said...

mmg sakit jiwa. rs mcm nak sepak teranjang je bila ad yg conden-___-"

Dahlan said...

Ah.. that's life.
Mmg ade punye org suka kecikan hati kita. Org mcm tuwh, kdg2 baik remain sebgai enemy.

There is a little saying :
It's easy to forget, it's hard to forgive.

Anis S. said...

Saya sekarang dalam proses meng-ignore orang yang menyakitkan hati itu. But now dia pulak yang sakit hati. Kusut =.=

puterinuraqiliah said...

dahlan: aku x suka ad enemy. so, my enemy is my friend

anis s: kalau dia yg sakit hati better ignore if u think tht was not ur fault. knknkn. but if ur fault, just ask the apologize.