Sunday, January 16, 2011

drive dgn happynya!

aku smpi di Akademi Memandu Nilai tepat jam 1715. aku dh lewat 15 minit. lantak r. ap aku heran. hahahaha!
kereta hri ni bernombor 1. ada luck kot kereta ni sbb dengan automatic aku boleh memandu dengan baik. TERUJA saya. mmg sengaja aku dtg lmbt. buruk sungguh perangai ank dara nie yeaaa. hehe


hujan lebat. tidaklah selebat di kelantan mahupun terengganu sehingga banjir. wiper kereta bernombor 1 bergerak dgn ligat. 
aku masuk n ckgu cina tu pun msuk..


cikgu cina: ok. pergi naik bukit. msuk gear 1 n turun hndbrake
aku: ok. (smbil tgk aku msukkn ke gear 1)


dah naik bukit..aku cuak. cikgu tu tiba2 melenting. aiyaaaaaak! hilg MOOD aku. dia suruh buat side parking n 3 pnjuru. alhamdulillah..aku buat dgn ok! 


cikgu cina: knapa dtg lmbt?
aku: ad hal penting kena selesaikan (ceeeeiitt..padahal aku gerak dri rumh ustzh lmbt kot!)


naik bukit lagi n kali nie cikgu cina tu tgglkn aku keseorangan. agak gelabah gak aku nie. time kat ats bukit tue..aku agak kelam kelibut. aduuuus! RELAX babe. dah brapa kali aku try for mendaki bukit, ad sorg cikgu melayu msuk.


ckgu melayu: knapa x senyum? (smbil msuk kereta)
aku: eerrrr..cuak r cikgu. 
ckgu melayu: cuak kat saya atau kereta.
aku: buat ap kat ckgu..kat kereta r. tkut enjin mati tiba2..hehehe
ckgu melayu: oooohhhhh..hahahaha (boleh gelak r dia nieeee..) puteri nur adiliah?
aku: aqiliah ckgu..
ckgu melayu: ok puteri, msukkn gear 1, lpskn handbrake, lpskn clutch perlahan2 n tekan minyak k (dgn suara lmbutnya)


aku pun buat ap yg disuruh n aku lepas! kat ats bukit tue dia terangkan lagi n aku cuba for several times. alhamdulillah..aku dh berjaya! maybe sbb di ats kesabaran ckgu melayu tu kot. dia tunjuk satu persatu n always ckp. 'RELAX PUTERI' mekacih ckgu^^ lps tue..mcm biasa buat side parking n 3 penjuru.. kena puji!


ckgu melayu: bagus. bru 2nd time dah boleh parking. touch up skit kat bukit. ok r. lps r test nnti! 


yeaaaa..sgt best ckgu nie! dia byk bgi tip n sgt PERAMAH! owwwhhh..next class nak dgn dia r! bagus kooot dia! 10 STARS! lps tu, dia sruh kwn dia bw aku kat JLN RAYA. wht?=,=
aku bawa jeeee. BEST! sukaaaaaa giler aku bw kat JALAN RAYA! tapi cuak gak sbb byk sgt kereta n lori! tapi x peeee.... aku x kisah! dh hbs kat jln raya, aku ulang balik kat dlm AMN tu. buat semua mcm biasa r kn. time buat side parking tu..ckgu melayu tu tolong tunjuk ajr lagi n borak ngan aku.


ckgu melayu: puteri umur brapa?
aku: 17. bulan 10 nnti 18 r.
ckgu melayi: awet muda yea? dlm gmbr nie mcm umur 13 tahun je
aku: haaaa? ntah..hehehe (tersenyum lebar) tue gmbr tahun nielah ckgu. bru je ambl
ckgu melayu: ooh..mak keje mna?
aku: kat JPWP putrajya
ckgu melayu: ayah?
aku: kat Perbadanan Putrajy
ckgu melayu: puteri ank sulung yea..
aku: aah.


aku boleh memandu smbl bersembang? pelik gak tu. biasanya x boleh


hri nie dpt full mark utk semua! weeeeee~ time nak balik tu, ckgu tue tnya aku aku dduk mna. dia sebut nma aku lagi tu! hahahahahaha..
apapun, aku HAPPY sgt hri nie^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

5 comments:

D-SIM said...

hahha, nak jugak highlight awet muda tuhh!

puterinuraqiliah said...

biar r! jeles ek!

aqish basir said...

haha
lulus ea
all the best!

Anis S. said...

Wahhh memandu sambil berbual :P

puterinuraqiliah said...

kak aqish: tq!
anis: hehehe...unbelievable^^