Saturday, January 29, 2011

baru saya rasa perasaan marah yang betul-betul

kalau before ni, aku marah aku cepat reda. cepat cool. senang sangat nak ok balik. senang sangat hilangkan perasaan marah tu.tapi hari ini, aku digoda dan dihasut utk MARAH. hari ni agak ssh nak reda n cool marah aku. smpikn aku istighfar byk kali n merah padam muka aku menahan marah.
.
12.30 tghhri,
sepatutnya ckgu yg ambl aku utk ke driving class dh smpi. tapi..12.50 tghhri pun x nampak batang hidung. aku call abh pkul 12.45tghhri. better suruh abh hntr=,=.. aku smpi tepat waktunya!
hari ni aku sangat marah n bengang dgn ckgu driving aku. dia dah down kan semangat aku. dia membebel-bebel sepanjang kelas tadi smpi aku hilang focus nak drive. paling aku bengang bila kat satu traffic light ni. aku ckp dgn dia elok nak ke depankan kereta sket sbb takut traffic light tu x turn green. dia marahkan aku n x bagi ke dpn sket. aku tarik handbrake n sandar. muka aku dh merah padam tahan marah. tggu lama giler kat traffic light tu. kesian kereta kat belakang. then, ad satu van n kereta msuk dpn kitorg. barulah traffic light tu tukar hijau. dia igt aku ni cetek sgt ke ilmu. THANK YOU a lot abah. kalau abah x citer n x bagitau psl sistem traffic light, mesti akak pun mcm orang bodoh dlm kereta tu. bila kat litar pun aku byk buat silap. when ckgu tu keluar je dri kereta time kat litar n sruh aku drive tanpa dia kat sebelah, aku boleh buat daki bukit n parking dgn baik sekali smpikn ckgu tu ckp aku ni pelik sangat. kau yg byk sangat membebel. mengganggu emosi pelajar kau! uuurgghhhh..sabar, sabar.

aku x pernah marah orang smpi mcm tu skali. betapa susahnya n sakitnya hati nak menahan marah. Ya Allah, berkanlah aku kekuatan utk menahan marahku. jauhkanlah aku drpd godaan syaitan.
aku sedih sangat-sangat. aku dh di downkan. aku memerlukan semangat utk buat yang terbaik. aku memerlukan sokongan. tolong aku. tolong.

p/s: thank you to all my friend yang sudi dgr citer sedih aku ni n bagi kata-kata semangat. sayang korang:) to all bloggers yg sudi baca n bagi cmmnt, saya ucapkan berbanyak terima kasih yang x terhingga. saya sangat menghargainya..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: