Friday, January 28, 2011

arabic

hari tu tgk Wanita Hari Ini. sekarang ni, aku tgk WHI tiap-tiap hari. keje kat taska kan mmg best. blh tgk tv ssuka hati kita. wee~ tajuknya ialah 'GAYA TIMUR TENGAH'

kalau tgk zaman sekarang ni especially teenager, rmi yg dah ikut cara pemakaian arab. make up pun dh mcm gaya arab. I LIKE! aku x menafikan yang gaya arab mmg LAWA! tip top. plus, menutup aurat gitu.. menawan n very attractive. mata orang arab memang sangat menawaaaaan.

masuk uni nnti nak pki jubah r! hahahaha! x do kijo eden ni(tunggang langgang nogori aku-__-"). aku ckp betul. aku nk try pki jubah. mcm best je. lagi pun aku mmg suka gaya arab. aku boleh ttup aurat + tatasusila aku leh cover sket kan. kalau x, aku mengganas x habis. berlari-lari n x reti dduk diam. x pun pki blouse pnjg n seluar. bukan ke aku mmg suka pki bju yg smpi bwh punggung? betul3!



apa aku dh merepek kerepek cap limau ni? hahaha. gaya arabic ni dah mcm trend kn. thts mean, org kita blh menerima budaya mereka. lagipun diorg mengikut cara pemakaian islam kn. so, x salahlah budaya mereka tu.
fikir-fikirkan n bagi pendapat korang:)


mata dia menawan kot!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

Dahlan said...

Huh? Ko x pakai below the knee? Bajet howt ke nih? Anyway, jubah is nice. Tp jgn warna hitam. Nmpk sngt style Pak Arab. Warna-warni skit, confirm nampak style.

puterinuraqiliah said...

jubah hitam lagi nmpk stylo.
bukn meniru betul pun

Dahlan said...

Depends, lah. Mix and match best.
Tp, ak punye mission nak pakai baju batik biler keje ngan Al Salam Bank on thursdays. Biler fridays plak, ak nak pakai full set baju melayu siap ngan songkok.

Hahahahaha. Best x idea ak?