Friday, January 21, 2011

aku gadis GAGAH

best x title? kui33333...
ptg tadi, aku mmg x de keje nak buat (padahal banyak jeee). aku ambil pisau potong ayam, gie blkg taska n TEBANG POKOK PISANG.
aku geram tgk pisang yg dah TUA n hampir KUNING2. aku nak SEtandan bw balik rumah-__-". Dah lah dgn condition aku yg msih belum stable (semput x baik2 lagi), aku pi tebang pokok pisang yg BESAR gedabak tue.
btw, malang sungguh.. pokok tue x nak tumbang dek kerana aku dh x larat n semakin teruk semputku utk tebang. aku stop. kak suzy pun dh mrh aku sbb aku nie 'x padan ngan semput'. LASAK mcm org sihat walafiat.
mana x nya, aku gie lompat2 kat blakang taska tue. kalah bdk2 kat taska tu. hehehe..


tiba-tiba...
GEDEBUUUUUM!!!
apa tue? bunyi ap tu kak suzy?? kak suzy pun terPERANJAT dgn bunyi tue.


aku: akk, apa tu? 
kak suzy: pokok pisang yg puteri tebang tadi dah tumbang.
aku: wah!!!! dh tumbang? gagah sungguh saya! hahaha (sambil ke pintu nak keluar ambl pisang)
kak suzy: hahaha..x yah lah keluar. pisangnya jatuh ke rumah belakang.
aku: rumah belakang?!-___-" (dgn nada kecewa).. x pe! rumh blakang x de org. esok sy pnjt pagar rumah tue n ambl pisang. (semangat nak ambil dei)
kak suzy: hahahaha..ok2.. esok bw r kroni2 puteri!


seriously, aku nak pisang tu juga! penat aku tebang pokok pisng tu smpi semput. leh jtuh kat rumah lain! x eh jadi nie! huhu...


hari nie aku kerja dengan GIRANG gembiranya.. mwehehehehehe. tapi yg plg best, aku dukung sorg baby nie smpi semput! berat sgt dia tu-___-"
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: