Monday, January 31, 2011

suka hati saya

ntah kenapa dengan saya sejak menjak ni. saya suka tgk belog-belog orang yg GILA FASHION. oohh.. mereka sangat pandai bergaya. sengetlah aku ni. hahaha. seriously, aku sangat simple orangnya tapi adik aku cakap aku nie bergaya sgt. yeke!? ntah r. aku rasa kalau aku tunjuk belog-belog mereka seperti cik epalpinkymommashea and nadia bayu and fatin liyana, aku x tau r ap adik aku ckp. kan kan kan.


tapi, aku tabik dengan tulus sweetkak nisaizan ali, sbb sbb mereka sgt mengujakan saya. tempat study diorg, career diorg. mereka sgt menarik hati saya utk kenal diorg lbih rapat n active berblog walaupun busy ngan life. mcm tulus sweet, dia rajin berblog walaupun sibuk belajar n dia belajar kat negara org. kak nisa pula membuatkan aku lebih berkobar-kobar nak ambl pharmacy aftr dpt result n izan ali membuka mata saya utk baca lbih byk buku n hayati citer buku tu. oohhh..tq!


saya juga sangat sayangkan mereka ni. cik asma(my bestie), nabila bahruddin(kakak saya walaupun bukan kakak sebenar), iman fakhri(si pendengar yg setia), abah(abah pun ad blog k), iqin(classmate saya di p11), teacher shazreen(cikgu maths saya masa form 4), smkp11(1)(sekolah saya walaupun belog in dh lama sgt x update), teacher mahaadiah(cikgu bio saya). syainoor(segala mate saya. dorm mate, locker mate, bedmate), wawa(Hs saya di SESERI. senang cakap. adik angkat lah), efi joe(kawan saya yg suka makan mcm saya!),  hidayah hanafi(Cs saya di SESERI masa form 4. nie pula kakak angkat k). HEART them so much! 


next, next, next.. belog yg saya suka baca. byk sgt. tapi antaranya seperti yg di atas, kak najaa(knl dia sbb nana), kak aqish(entry2 dia best2), maryam alini(kawan seseri babe. adik dia knl adik aku. wonder gila. hahaha. syg kau makcik), aiyuz(kwn adik saya. citer dia pnjg2 +kelakar), mirayuee(kwn seseri yg cumil), kak sophie(dia catik maaa), syim(satu set BI ngan aku kat seseri). penat nak tag rmi2. hahaha. rmi sgt sbnrnya beloger yg sy suka^^


olahaaaaa. aku dh penat sgt. oohh yeah. hari ini sy makan banyak. bagus sangat. jangan berangan nak kurus k!!!. hahaha.. bubye bloggers yg sudi membaca^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, January 30, 2011

dating with family

semua tau mengenai IT Fair kat LEMBAH TENGAH a.k.a MIDVALLEY. pagi tadi hujan sangat lebat dan membuatkan aku n adik-adik aku bangun almost 9am. dengan malasnya aku bangun, mandi n breakfast. abah ckp nak gie it fair secara tiba-tiba. aku n adik2 aku dengan gelabahnya pergi bersiap. umi n abah dah siap awl-awl -___-".
about 10.30 kitorg smpi mid. IT fair x buk lagi yea dear. pkul 11 bru buka. tggu r dpn exhibition centre tu. mcm nak tggu grand opening apa je:p rmi bangat org dah tggu. tappi kali ni pergi mmg bernasib baik sbb dlm masa brapa minit je dah boleh dpt parking. CONGRATES! hahaha. pusing2 dalam tu, tgk lappy, tgk itu n ini. ntah kenapa aku nak beli headphone yg ad mic skali tu. utk PC kat rumah sbnnya tapi aku skarg tgh guna kat n bli laptop. duuhhh.. afiq pun beli headphone. tapi dia punya lagi semat!
pkul 12 lbih brulah keluar dri tempat tu. lps tu bw budak-budak kicik(adik-adik aku) pergi pets wonderland. kononnya nak tgk2 je. tapi hampeh.. umi nak beli hiasan utk akuarium dia. fyi, family aku x suka binatang sgt. wht i mean, x suka bela pets. tapi... family aku nie suka sangat bela IKAN. ikan kan cumil^^ dlm ramai2 family aku ni, aku n adk laki aku je suka binatang. suka main ngan kucing.
dah pusing satu pets wonderland, pergi ACE. abah nak beli brg dia pula. almost 1 hour dlm tu. naik bosan aku. tapi x pe. abah pun nak shopping gak.
budak-budak kicik tu dh start meragam. perut pun dah meragam. oohh yea.. pergi beli battery camera n memory card aku. total up is RM200lbih. x lari bajet k. malah jauh beza dri bajet aku. bagus2! ohh yea. budak-budak tu dah melalak2 nak makan. aku belanja makan hari ni. punyalah payah nak decide makan ap. finally, makan kat pizza hut. dah melayang RM104. x lari bajet aku gak nie. aku bajet RM200. dh makan gie gerak MPH lak. dapat lah satu novel. Coctails for three by Sophie Kinsella writing as Madeleine Wickham.
dalam pkul 4 barulah balik rumah.
hujan x berhenti lagi ke dri pgi? masuk je kereta terus lelap semua org. penat sgt kot. smpi je rumah, aunty lin ajak umi gie rumah aunty ina. ad minum petang. semua pun gerak ke sana lps solat asar. memang gemuk lah aku!!! aunty ina masak lasagna n lotong=,=
habis aku taram lasagna. x leh jumpa lasagna yg dibuat oleh umi n aunty ina. gerenti aku tambah! kalau pizza hut punya, aku x pandang! hehehe.. macam biasa. x sah kalau aku pergi mana-mana x ambil gambar kan. haha. burok n cantik sungguh aku hari ni:p.

abah tgh drive k. jalan jam. rupanya2 stuck jalan ke klang lama. apa daaa

thirah dh start pki tudung bila keluar. bru drjh 3. aku dulu strt pki tudung pun time drjh 6. good girl^^

ecah dah ikut macam kakak-kakak dia. dia pun nak pki tudung. dia nmpk selekeh sket yea hari ni. meera still maintain ngan cara dia. budak kicik ni lebih suka pki dress. dah 

muka ku. aarrgghh tidak! hahaha..dah tembam kan? 

aku n una. lihatlah betapa chubbynya aku. rasa mcm nak tumbuk je pipi tu biar kuruih sket.

una di pizza hut

afiq with his new headphone. semat seyh! ad gmbr skull warna pink!

abah n una. actually una nie ank manja abah. sbb tu gmbr dia byk ngan abah.

umi n meera. 

afiq nak beli energy bar tapi x jadi sbb aku x nak blnja.hahaha..siot!

maaf gmbr kurang jelas. nie dia! batt n memory crd baru!!

my new headphone^^

Cocktails For Three
im reading this:D


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

makan-makan@saaba reastaurant, cyberjaya

kalau semalam unty miza belanja makan kat bangikopitiam. hari ni uncle yasa(husbnd ynty miza) pula nak belanja makan kat saaba restaurant. restoran masakan arab yg paling sedap pernah aku pergi^^.
nak dijadikan cerita, semalam umi cerita psl restoran tu kat uncle yasa n unty miza. 
diorang pun punyalah semangat nak rasa makan kat situ, sanggup ajak family aku gie restoran tu n belanja makan. happy sakan lah kitorg. makan banyak giler sampai nak meletup perut ni.restoran tu memang restoran fav family aku. mknn arab kat restoran tu sedap! TIPTOP!


meera makan ayam yg direbus kot.

umi, unty miza n uncle yasa

lihatlah betapa besarnya pinggan afiq. haha.. tu pinggan hidang lah. nasi satu pinggan tu boleh makan 6 orang! aku dah tambah berpinggan-pinggan^^

air barbican. import dri ARAB. perisa epal. sungguh sedap kalau campur dgn lemon juice:)

aisyah, ina n aiman

pilih2.. 

abah, si pakar memilih menu yg sedap!

lamb soup. bau dia agak hanyir bila mkn daging. tapi sedap bila roti arab cicah sup!

aku x tau ap nma nasi ni. habsyah chicken rice kot. dlm bungkusan aluminium foil tu ad ayam. 

berselera sungguh abah makan

uncle yasa n unty miza

una. roti yg sangat besar n sangat sedap. lagi sedap dicicah dgn sup

makan time~

p/s: sesiapa yg x pernah rasa, datanglam restoran ni. harga pun berpatutan^^



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, January 29, 2011

baru saya rasa perasaan marah yang betul-betul

kalau before ni, aku marah aku cepat reda. cepat cool. senang sangat nak ok balik. senang sangat hilangkan perasaan marah tu.tapi hari ini, aku digoda dan dihasut utk MARAH. hari ni agak ssh nak reda n cool marah aku. smpikn aku istighfar byk kali n merah padam muka aku menahan marah.
.
12.30 tghhri,
sepatutnya ckgu yg ambl aku utk ke driving class dh smpi. tapi..12.50 tghhri pun x nampak batang hidung. aku call abh pkul 12.45tghhri. better suruh abh hntr=,=.. aku smpi tepat waktunya!
hari ni aku sangat marah n bengang dgn ckgu driving aku. dia dah down kan semangat aku. dia membebel-bebel sepanjang kelas tadi smpi aku hilang focus nak drive. paling aku bengang bila kat satu traffic light ni. aku ckp dgn dia elok nak ke depankan kereta sket sbb takut traffic light tu x turn green. dia marahkan aku n x bagi ke dpn sket. aku tarik handbrake n sandar. muka aku dh merah padam tahan marah. tggu lama giler kat traffic light tu. kesian kereta kat belakang. then, ad satu van n kereta msuk dpn kitorg. barulah traffic light tu tukar hijau. dia igt aku ni cetek sgt ke ilmu. THANK YOU a lot abah. kalau abah x citer n x bagitau psl sistem traffic light, mesti akak pun mcm orang bodoh dlm kereta tu. bila kat litar pun aku byk buat silap. when ckgu tu keluar je dri kereta time kat litar n sruh aku drive tanpa dia kat sebelah, aku boleh buat daki bukit n parking dgn baik sekali smpikn ckgu tu ckp aku ni pelik sangat. kau yg byk sangat membebel. mengganggu emosi pelajar kau! uuurgghhhh..sabar, sabar.

aku x pernah marah orang smpi mcm tu skali. betapa susahnya n sakitnya hati nak menahan marah. Ya Allah, berkanlah aku kekuatan utk menahan marahku. jauhkanlah aku drpd godaan syaitan.
aku sedih sangat-sangat. aku dh di downkan. aku memerlukan semangat utk buat yang terbaik. aku memerlukan sokongan. tolong aku. tolong.

p/s: thank you to all my friend yang sudi dgr citer sedih aku ni n bagi kata-kata semangat. sayang korang:) to all bloggers yg sudi baca n bagi cmmnt, saya ucapkan berbanyak terima kasih yang x terhingga. saya sangat menghargainya..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

terima kasih daun keladi

biodata? kalau dulu tulis dalam satu buku. sekarang pun mcm tu lagi. sbb ap? sbb suka tgk kwn2 buat mcm2 design n guna pen kaler2. hehe..


btw, saya di tag oleh kak nisa.


Apakah status anda?
single. masih mencari yg sesuai:)


Ceritakan tentang diri anda
nama penuh PUTERI NUR AQILIAH MOHD TAJUDDIN. anak tulen KUALA LUMPUR. anak SULUNG drpd 6 org. Proudly to say tht sy sekolah di SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1) dri form 1 smpi form 3 dan SM SAINS SERI PUTERI dri form 4 smpi form 5. saya tengah tunggu result SPM. kerja part-time di TASKA as a TEACHER


Ceritakan tentang blog anda
Blog saya sangat best(perasan). blog saya lebih kpd hidup saya. lbih kug tmpt luahkan perasaan lah. saya suka share mcm2 cerita. jom FOLLOW blog saya;)


Apa pendapat anda tentang Blog
best! boleh luahkan perasaaaaaan kat blog;) boleh share information. boleh dpt byk tips!


Nasihat kpd kawan yg baru nak buat blog
be creative n feel the SYOK!


Nyatakan keunikan blog anda
biasa saja lah. pembaca sahaja yang tau keunikan blog saya. ap pndpt awk?


Sampai bila nak tulis blog dan impian anda dlm dunia blog
sampai akhir hayat saya. impian pula harap2 makin rmi follower n buat bisness melalui blog. buat duit melalui blog:)


Tag 5 orang yang anda kenal
asma nur atirah
shafiza johari
syainoor nadia
aqish basir
Anis s.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

nak emo sebentar

afiq, adik lelaki TUNGGAL aku dah balik rumah:) ksian dia. dh jarang boleh balik. lepas ni una pula. pagi sabtu kitorg nak jogging sama-sama. dh lma kitorg x buat aktiviti bertiga. rindu laaahh. kitorg rapat k. semua probs n citer kitorg share. aftr this, nobody want to accompany me to jog every weekend. lps ni aku x boleh nak jerit 'una' lps balik keje. lps ni x de sapa nak temankan aku tidur n borak ngan aku malam-malam kat bilik. kena tunggu diorang PB. lps ni dh x de sapa aku nk minx tolong kirim slm kat cikgu-cikgu p11. lps nie dh x de sapa aku nak pesan belikan chocolate. lps nie jarang aku nak usik una. lps ni aku sorang-sorang kms rumah n kms lps dinner. 


aku akan sentiasa tunggu weekend utk pergi lawat una n afiq:)
aku akan sentiasa tunggu PB n KB una n afiq:)
aku akan sentiasa simpan citer2 baru utk aku share ngan diorang:)
aku akan sentiasa download movie baru utk di tengok ngan una n afiq malam-malam buta:)
aku akan sentiasa cari bnd baru utk di tunjukkn kat una n afiq:)


i'll miss them a lot. i'll miss una's story. i'll miss afiq's story:(
hopefully diorang pun rindu aku! hahahahaha!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, January 28, 2011

arabic

hari tu tgk Wanita Hari Ini. sekarang ni, aku tgk WHI tiap-tiap hari. keje kat taska kan mmg best. blh tgk tv ssuka hati kita. wee~ tajuknya ialah 'GAYA TIMUR TENGAH'

kalau tgk zaman sekarang ni especially teenager, rmi yg dah ikut cara pemakaian arab. make up pun dh mcm gaya arab. I LIKE! aku x menafikan yang gaya arab mmg LAWA! tip top. plus, menutup aurat gitu.. menawan n very attractive. mata orang arab memang sangat menawaaaaan.

masuk uni nnti nak pki jubah r! hahahaha! x do kijo eden ni(tunggang langgang nogori aku-__-"). aku ckp betul. aku nk try pki jubah. mcm best je. lagi pun aku mmg suka gaya arab. aku boleh ttup aurat + tatasusila aku leh cover sket kan. kalau x, aku mengganas x habis. berlari-lari n x reti dduk diam. x pun pki blouse pnjg n seluar. bukan ke aku mmg suka pki bju yg smpi bwh punggung? betul3!



apa aku dh merepek kerepek cap limau ni? hahaha. gaya arabic ni dah mcm trend kn. thts mean, org kita blh menerima budaya mereka. lagipun diorg mengikut cara pemakaian islam kn. so, x salahlah budaya mereka tu.
fikir-fikirkan n bagi pendapat korang:)


mata dia menawan kot!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

lepak-lepak@bangi kopitiam

hari ni makan sangat banyak. banyak sangat. breakfast mkn mee grg yg umi msk. lunch mkn spaghetti, tea time kat taska mkn mee grg yg kak suzy msk n kek. balik rumah, umi msk sup tulang, paku pakis grg n telur grg for dinner. dh hbs dinner, aku naik ke ats dengan senang hati. hehehe. patutnya malam ni aku blnja family aku mkn ice cream kat ice room. tiba-tiba unty miza call n dia ajk lepak kat bangi kopitiam. dia belanja. aku n adik-adik aku semua kata OK. kalau org nak blnja makan mmg kitorg laju. kalau bab makan ni mmg #1!
MAKAN LAGI? yeaa.. makan lagi! kumpul LEMAK lagi.


abah n una. una tgh mkn hailam chickn rice. tadi kat rumah dia dh mkn nasi berpinggan-pinggan kot. taulah TKC catu mknn, x yah r dasyat sgt smpi nak mkn nasi lagi=,= tapi bdn dia still maintain kurus. jeles aku!

 
meera n umi. meera minum strawbrry ap ntah. serious sedap giler air tu n byk sgt!

umi n unty miza:)

afiq. bdk nie x mkn dinner lagi. so, dia tibai byk gila mknn. antaranya chickn chop n ice-cream

hailam chickn rice yg di order oleh una. mmg sedap!

nie air aku! tiramisu chocolate with coffee jelly. air ni ad rasa chocolate n coffee. ad rasa pahit skit n manis. mmg sedap. korang kena try!


mocha ice blended una. athirah order chocolate ice blended

thick toast ice cream yg di order oleh aku;p mmg gemuk lah aku! roti dia ad rs peanut tapi aku x nmpk pun peanut nya. sedaaap!

chickn chop yg di order oleh afiq

karipap yg di order oleh afiq juga. karipap ni kurg sedap. umi buat lagi sedap

aku makin tembam kan=,=

budak-budak yg dh kebosanan

tin biskut cream crackers jacobs. sowie lah.. gmbr terbalik. tersalah rotate lak.

ice cream yg di order oleh afiq n di tibai oleh aku. 

 
nama makanan ni pnjg sgt. tapi yg aku tau sedap. roti ni amat digemari ramai org yg dtg.



aku n una. btw, shawl aku pki 2 x de satu brooch atau pin. so, burok sket!

unty miza n uncle taza;) thnx blnja kitorg mkn n ajk lepak kat bangi kopitiam!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, January 27, 2011

happy birthday syainoor

dear my dorm mate, classmate, locker mate n segala mate, Syainoor Nadiah Mohd Sharif


HAPPY 18th BIRTHDAY 
p/s: aku masih 17 tahunnnn

may Allah bless you
hopefully, u'll find a person tht really love you n can take a good care of you.
miss you a lot
seriously wei..rndu nak sembang ngan kau kat ats katil
rndu nak sahur ngan kau
rndu nak kacau kau
rndu nak share probs ngan kau kat dpn locker
rndu nak tggu kau balik dri PB
rndu nak tgk barang2 kau yg comel2
rndu nak minx air kau sket
rndu nak minx makanan kau sket
our memories will be everlasting in my mind:D
sayaaaaaaaaaaang kau!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

lemaklemak

berat saya dah %).
sungguh x puas hati. hari tu dah turun. kenapa naik semula? makan dh kawal. exercise still buat. adakah tulang aku makin berat sbb aku kuat minum susu 'LOW FAT'?
x makan, lagi susah. gastric, kne marah. mnyusahkan aku je. toooooooooooolong saya! cepatlah kurus balik mcm dlu-__-"

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, January 26, 2011

hati

semua ada hati. aku ad, kau ad, mereka ad. jap2 aku merepek.


straight to the point. tolonglah jaga hati kawan-kawan anda, balak anda, awek anda, MAK BAPA anda, cikgu-cikgu anda.


sesungguhnya, nak lukakan hati mmg senang, nak lembutkan hati agak payah. tapi bagi aku, once org tu buat salah, korang maafkan. knapa aku simply ct maafkan org yg dah buat aku sakit hati? sbbnya aku rasa aku mesti pernah buat salah dgn dia. mesti pernah lukakan hati dia secara x sengaja dan aku hanya insan biasa yg x de kuasa ap pun.


dulu, zaman sekolah aku, zaman budak-budak aku..
diri aku ni sentiasa diperlekehkan, hati aku ni sentiasa di sakitkan. tapi..korang nak percaya atau x, aku still boleh berkawan RAPAT ngan orang yg dh byk kali sakitkan hati aku. unik bukan? cuba korang bygkan kesannya bila ad org lain sakit hati ngan korg. mesti x senang dduk kn. jadi, maafkan je r.


lagi satu, kalau korang rs hati korang dh disakiti terlalu byk, korg ignore je dia n ap yg dia ckp. senyum balik kat dia. insyaAllah, korg akn rs lbih cool. 


keep these in ur mind,
DONT HURT THE HEART THAT LOVE YOU, DONT LOVE THE HEART THAT HURT YOU
WHAT COMES AROUND GOES AROUND:D


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

mak n anak bersembang di dapur

lps dinner, umi geledah gelodek kabinet bwh counter. check itu n ini. 
cadangnya nak cari tepung utk buat goreng pisang tapi umi jmp tepung tempura lah, tepung itu lah, ini lah n tiba-tiba umi jmp tepung kek.
dengan seronoknya umi berkata, 'kakak, ni ad tepung kek, bolehlah buat kek'. 
aku jawab, 'akk mmg nak buat kek tapi weeknd nie lah. oohhh akk nak buat kek mcm akk tgk satu cooking show ni' 
umi jawan, 'buatlah sekarang, boleh una bawa nnti gie skolah' 
aku jawab, 'isssshhh...x do kojo eden nak buat tongah mlm nie haaa'
umi jawab, 'umi teringin sangat nak buat tart ke, semperit ke'
aku jwab dgn muka berkerut, 'umi..raya lambat lagi'


lps tu umi minx cookies yg aku buat tu. dh hbs lah=,=..
bila ckp bab mkn, kek, cookies. senang citer bab masak2 ni r, mmg riuh satu rumah! btw, aku n umi mmg suka masak2, buat kek n MAKAN! yeaaahh.. like mother like daughter.


rancangan hujung minggu ini:
sabtu - jogging with afiq n una (aku x heran psl semput aku!), kms bilik yg dh mcm tmpt kucing beranak, kms bilik adk aku, kms book rack, driving class, jmp someone at mcD, buat pisang rebus
ahad - jogging with afiq n una, siapkan cookies yg di order oleh kak ros, buat kek n have a great tea time with my lovely family kat luar^^
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

im so happy to here that voice

my phone ringing. lagu The Lazy Song by Bruno Mars kedengaran. ada orang call. jeng jeng jeng. 
WAFA NUR NADJWA call aku rupenya. b'day girl call aku? pelik x?

aku: eit wafa! happy b'day;)
wafa: pu3!! tq wish smalam. bising gila suara budak2
aku: hahaha..mana ad budak2 wei. ad baby jeeee. wei, bila aku nk ambl ikan aku ni? (mak aku pesan ikan terubok kat dia)
wafa: sama je r! bila kau nak ambl. dtg je r rumah ikha ni. wei, aku kat p9 ni
aku: kau buat ap kat sana? ngan ikha ke?
wafa: aah. ngan ikha. kitorg nak kutip budak p11. nak gie makan kat maple 9. (mamak kat presint 9)
aku: nak jooooin!
wafa: kau tinggalkanlah budak-budak tu. sapa sruh kau keje! hahahahaha
aku: kurang gula lah kau!

rindu sama dia. hari tu jumpa pun kejap je. perangai still sama. :D

next, aku tengah tidurkan budak. tiba-tba  lagu The Lazy Song kedengaran lagi. budak tuuuuut call! oohhh HAPPYnya! indah sungguh dunia kini. (padahal je tu. nak sedapkan hati sendiri) gelabah aku! hahaha.. dah lama dia x contact aku. call x, sms pun x. yup2. lama sangat sejak hari tu. siapakah dia? adlah. jejaka yang cuba menawan hati aku yang keras macam batu (sekejap je cairrr). tnya perkembangan dia. wht a great life aftr SPM. dia buat 2 part-time works. cikgu tadika (eh, lebih kurg aku je..) n keje kat kedai phone. kata dia nak cari income lebih. lebih kurang aku lah. aku keje kat taska n ambil order cookies. weeknd akku penuh siapkan cooikes yg org order-___-" seriously, dah lama x borak ngan dia. dh lma x cari gaduh sama dia.

seterusnya, aku dapat call lagi dri budak teeeeet. siapakah dia? kawan je. baru kenal kat fb. dia saja call aku. hari tu konon je nak call aku tapi segan. tapi tadi time dia call aku, aku tgh busy sket. so, aku call dia balik time aku dah free sket. dia saja je nak call aku rupanya. asal lah kau segan sangat ngan aku wei? whateva lah. btw, aku minx tolong kat dia belikan top up n dia belikan^^ thnx dude;)

malam ni, tadi, sekian lama x dengar suara minah sorg nie. dapat dgr juga. call aku sbb nak sruh aku dgr dia main gitar. JEALOUS aku sbb dia dah pandai main gitar. bila aku nak pandai main violin ni? tapi aku x de masa nak practice. busssssyyy memanjang. yeke aku busy? ALASAN semata-mata! yeahh.. dia main some songs. best2! ur guitar lesson improve! goooood=) n aku sembang jap ngan dia. sekejap je r. sbnrnya aku ad byk bnd nak citer tapi dia nak call kwn dia pula. ok r.. aku memang JEALOUS ngan dia. ad masalah?




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

penat itu tired

aku mula nak merepek merapu dekat blog usang kesayangan aku nia. ooohh.. sesungguhnya, dia sangat setia mendengar segala cerita cipan aku. kan blog! 


nampak title kat atas tu? saya PENAT. kalau sesiapa yang sangka jaga budak BEST n SENANG, aku sarankan korang jaga 5 babies, 10 budak kecik dalam masa seminggu. Hari ni dah masuk 3 minggu lebih aku jaga budak kat taska. PENAT tak payah cakap macam mana. aku masuk pkul 7 pagi n balik 7.30 malam. kalah umi n abah kot! =,=


aku tak tau kenapa aku penat sangat hari ni. serious wei! penat sangat-sangat tapi aku still ad ENERGY nak berblogging. time jaga budak tadi, aku rasa macam hilang semua energy. sampaikan aku nak tidurkan baby, aku pun turut tertidur. before nie x pernah. hari nie je. aku rasa lemah sangat-sangat. tapi aku tetap kena kuat kan. nak jaga budak punya psl. dah lah dioang aktif x igt dunia! nak bagi diorg mkn pun kena main kejar-kejar tau. dah lah tadi ad budak nie 'terkincit' n 'terkencing'. jenuh nak mengelap, mengemop. hari ni juga a ku x tau kenapa semua baby ni MERAGAM aka menangis je. semua nak rasa KEBEBASAN hidup. mana x nya, kalau dduk terperap dalam baby room tu. aku bawa semua keluar n main kat luar beramai-ramai. senyap pula. haish! aku lah jenuh nak jaga. 


hari ni juga, baby n budak2 yg pki diapers kerap buang air besar atau bhs kasarnya BERAK. duuuuh=,=
perkara paling aku anti tapi kena buat juga!  


ustazah aku kata, aku KENTAL sbb boleh tahan ngan bau BERAK budak-budak tu semua n boleh sabar ngan diorg + basuh segala najis diorang. nak kerja kat taska mmg memerlukan kesabaran, ketabahan, kekuatan iman yang sangat kuat dan kukuh. anak orang babe! bukan simply ct je nak jaga. nak kena tau sakit diorg, makan, minum, pakai, n all about 'em. lagi memeningkan kepala bila parents diorang complain mcm2 padahal diorg yg x jga ank betul-betul. ank diorg yg sensitip lebih. ssh betul bila parents sangat CEREWET. 


ok. saya dah PENAT
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, January 25, 2011

happy birthday;)

WAFA NUR NADJWA
the craziest girl ever
classmate when stndrd 5, form 2 n form 3

HAPPY BIRTHDAY dear. kau dah TUA
sedar-sedar sikit ek. aku muda lagi:)

sowie..gmbr blur



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

love a.k.a cinta

semua orang mesti teruja apbila ckp psl LOVE atau CINTA. tapikan korg realise x sebab ap korang sayangkan seseorang. korang sedar x sama ada korang ikhlas atau x. korang perasan x sama ada korang benar-benar menyukai top to bottom, inside n outside si dia. 
aku x pernah bercouple atau ada boyfie ni. tapi pengalaman aku hidup bersama kawan-kawan aku cukup membuatkan aku sedar mengenai ini. cukup memberikan aku pengajaran dan cukup membuatkan aku lebih berhati-hati dalam memilih orang tersayang. tapi selama 17 tahun 3 bulan aku hidup di dunia ni, belum pernah lagi aku jumpa yang betul-betul ikhlas. semua main-main. bak kata orang tua, 'cinta monyet', 'puppet love'


ok..merepek pnjg lak aku. nie kisah aku dri drjh6-form5. orang minx, aku x pernanh terima. knapa drjh 6? sebab drjh 1 smpi 4 aku skul kat SBU(all girls school k) n drjh 5 bru nak berjinak bergaul dgn boys.


DARJAH 6
time ni aku sekolah kat SK PUTRAJAYA 4, Presint 11, Putrajaya. aku senior tapi budak baru. aku berlagak sket time ni tapi peramah tak igt dunia. kat skolh ni pun aku aktif sukan. aku masuk olahraga bagi acara balapan. budak ni pun aktif sukan n msuk olahraga. kiranya sama2 gie bertanding r kn. tiap-tiap hari dia kacau n usik aku. kalau jumpa aku mesti nyanyi lagu 'puteri' nyanyian zainal abidin. (time tu kan femes lagu nie). lps tu dia ckp kat kwn dia yg dia minat kat aku. x lama kedian, rmi yg tau.. naik rimas aku ngan budak tu. menyampah gaklah tgk muka dia. rasa nak bagi penyepak je. hbs drjh 6 dia pindh. aku lega time form 1. awl tahun form 4 dia msuk skolh aku n mujurlah aku dh nak keluar.


FORM 1
aku masuk SMK Putrajaya Presint 11(1). kelas 1 IbnuKhaldun. ad budak kelas aku ni suka mengusik aku. hbs dia kacau aku n adik2 aku. x lama lps tu dia minx. tapi aku tolak dgn baik. time form 2 dia pindh skolh n time form 3 or form 4 , aku terjumpa dia balik. SEMAAAAT oohhh dia. comel+handsome. menyesal aku x terima dia dlu-__-" nak buat mcm mna, x de jodohkan


FORM 2
aku dapat gie camp kat langkawi. kawan satu group lah ni. dlm rmi2 bdk laki dlm group aku tu, aku plg rapat ngn bdk ni (bdk penang). boleh tahan gak di tu. ditakdirkan, kitorg dapat jadi pasangan time berkayak.ouh! happynya aku time tu. at least ad kwn boleh ajk borakkn. ad satu mlm, mlm terakhir kot. dia minx kat aku. tapi aku x ready. so, aku tolak dgn baik permintaan dia tu. smpi skrg kitorg lost contact n x jmp-jmp.


FORM 3
awal-awal x de sapalah nak kat aku. hahaha.. tapi bila dh nk PMR or dh tamat PMR tu, ad sorang budak ni minx kat aku. dia rapat ngan bestfriend n adik aku. actually, dia abg angkat adk aku. awl2 tahun dia minx kat bestfriend aku. lps tu dia ad konflik ngan bestfriend aku n classmate bestfriend aku. gaduh besar gak r time tu. aku x masuk campur lagi lah. lps tu yg dia strt rapat ngan aku. msg aku n tiba2 dia minx kat aku. aku senyap je. x reply msg dia. esoknya kat skolh, dia tnya lagi. dah r dia tnya kuat2. dgr satu bilik. maaaaaluuuu gila aku! =,=... sekali lagi aku tolak sbb aku tau dia playboy.


FORM 4
aku dapat msuk SBP ke SM Sains Seri Puteri, Kuala Lumpur (nearer to PWTC). sekolah semua PEREMPUAN k. lama gaklah aku menyepi. one day, aku wakil skolh utk Perlawanan Tenpin Boling SBP. Asis yg anjurkan. so, ad sorg bdk nie ( x perlu nyatakan skolh mna) nak ambl gmbr group aku. ok lah kan. lps tu dia minx emel kitorg. aku bagi je tanpa ad common sense lgsg. balik PB, bdk 2 add aku. dia tegur aku. one day, kwn aku nk hntr flyer kat dia. nak say thank you sbb amblkn gmbr kitorg time tu. aku pun turut join. strt cuti sekolah, dia tegur aku n kitorg ex chnge no phone. mmg giler gaklah aku time tu. kitorg msg tiap2 hari. sampailah dah msuk form 5.


FORM5
aku still sms, chatting ngn bdk tu. for the first time aku minat dia. dia minat aku blk. cinta terbalas lah ni. kononya. ahaks! dia minx kat aku sbb dia tau aku suka dia. aku pun x tau mcm mna dia tau. padahal aku x pernh bgitau dia. tapi makin lama makin jarang contact. so, aku mkin tawar hati lah. sbnrnya aku mls nak fikir psl dia. sbb tu aku tiba2 dah x de perasaan kat dia. jahatnya aku. still ad skit2. kui3! Buat pertama kalinya kitorg face to face time karnival skolah aku. kitorg jmp, borak2 n kwn2 aku sakat aku. duuuhhh..start dri situ aku realise yg aku x sesuai ngan dia. ahaahahaha.. jahatnya aku! serious wei. aku rs lbih selesa KAWAN je ngan dia. dia pernh datang skolah aku meLAWAT aku. time tu tgh trial spm for sbp. dia pun bdk SBP gak. skolah dia boleh blk n skolah aku x bagi blk. dia nak jmp aku sgt2. kesian dia wei.. aku dh x suka kat dia time tu tapi dia msih lagi mengharap. dia minx lagi n aku tolak lagi. smpilah dh hbs spm. smpi tu je kisah kitorg. skarg nie still contact ngan dia n dia setuju utk jadi KAWAN je. kan lebih elok macam tu^^


SEKARANG
masih mencari-cari..full stop. hahaha. ada sapa-sapa nak recommnd kn utk aku? 


p/s: adik aku lebih maju daripada aku weeeyyy!! bertemu PRINCE CHARMING lbih awl dri aku-__-"
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, January 24, 2011

dinner

aku lapar sebab aku mkn lunch pkul 12.15pm n aku dah x makan-makan smpilah pkul 10mlm

aku ke dapur n tibai 1 mangkuk koko crunch bersama susu (breakfast aku pagi tadi=,=)
cukuplah sekadar cereal yg x seberapa ni. alas perut je.
yeke?x tambah lemakkan. makan pun risau....-___-"
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

panas + panas=?

hari ini hari isnin. permulaan hari yang sangat teruk-__-"
benci betul lah hari ni. kenapa panas? dalam dan luar. 


aku memakai jersey liverpool bewarna merah kepunyaan afiq (aku muat pki bju adk aku). hari ni ada DRIVING CLASS. pukul SATU TENGAHHARI. panasTERIK. aku mula MENGELUH bila jam menunjukkan pukul 12.50tghhri. 
hati aku berkata, 'mana nie x sampai lagi?'
pukul 1.15ptg, hon bunyi. baru nak smpi? apaaadaaaaaa! aku dh lambat. yea! cikgu memandu tu ambl aku lambat sampai kelas aku yg sepatutnya pukul SATU jadi pukul TIGA. anda tahu betapa HOT nya saya waktu tu. HILANG segala MOOD dan rasa berKOBAR-kobar nak belajar drive. kerana ni jugalah aku kena tunggu macam BURUNG NAK TERBERANAK (burung bukan bertelur ke?..)  
bayangkan kena tggu dari pukul 1.30 smpi pukul 3.00. memang PANAS aku + baju aku ppun cukup menunjukkan aku MARAH (sebab pki baju warna merah). mwahahaha..


memang kacau. aku drive macam HAMPEH. macam ORANG BARU BELAJAR (lebih sgt nieee). susah nak FOCUS bila marahkan. totally, aku memang TIDAK PUAS HATI dengan pencapaian aku hari ini.
kenapa x puas hati. nie sebabnya:
1. enjin banyak kali mati kalau nak dibandingkan sebelum ni, hanya 3 kali je enjin mati. tadi berMATI-MATI
2. langgar tiang belang-belang time 3PENJURU. before nie x pernah langgar n aku selalu kena puji bila buat 3 penjuru. tapi.. tadi TIDAK!
3. side parking mcm ngeng je. aku bLUUUUUR tiba-tiba
4. banyak kali aku langgar divider time belok padahal aku tau bila kena belok. nie semua gara-gara x focus n marah
5. daki bukit tadi ok just nak turun je. ntah kenapa aku GABRA semacam.
6. kat jalan raya, aku KAKU macam x pernah bawa n enjin byk kali mati time kat simpang nak keluar dari tempat TUT. (tekan minyak n lpskan clutch perlahan2)


banyakkan. aku TIDAK tahu menahu kenapa aku hari ni. semua gara-gara si SETAN DURJANA. kau buat aku MARAH hari ni. hilang FOCUS aku. huhu


so, slps ni, sebelum kelas strt, kita kena
- berdoa minx dijauhkan kecuaian dan cepat faham serta gangguan syaitan
- senyum
- lapang dada
- jauh dari sifat marah
- FOCUS
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

hot to go

say H.O.T.T.O.G.O

(rndu nak cheeeeer n jerit kuat-kuat)

SAYA SANGAT HOT HARI INI full stop
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, January 21, 2011

semput oh semput

okaaaayh! I HATE ASTHMA!
sbb ap?

1. aku x leh nak AKTIF sgt spt berLARI, meLOMPAT, berCAKAP, meMARAHi
2. aku x leh angkat bnd2 BERAT. gerenti semput!
3. aku x leh minum n makan ais. sekarg nie je aku nak sgt mkn ice-cream wall yg latest tue:(
4. aku x leh bau asap. kat nilai nie rmi yg suka bkr smph secara terbukaaaa! saya sangat benci!
5. x leh gie KL slalu. huhuhu:((

yg penting.. aku x leh nak LASAK2!!!! terBATAL sudah niatku utk berJOGGING sabtu nie!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

aku gadis GAGAH

best x title? kui33333...
ptg tadi, aku mmg x de keje nak buat (padahal banyak jeee). aku ambil pisau potong ayam, gie blkg taska n TEBANG POKOK PISANG.
aku geram tgk pisang yg dah TUA n hampir KUNING2. aku nak SEtandan bw balik rumah-__-". Dah lah dgn condition aku yg msih belum stable (semput x baik2 lagi), aku pi tebang pokok pisang yg BESAR gedabak tue.
btw, malang sungguh.. pokok tue x nak tumbang dek kerana aku dh x larat n semakin teruk semputku utk tebang. aku stop. kak suzy pun dh mrh aku sbb aku nie 'x padan ngan semput'. LASAK mcm org sihat walafiat.
mana x nya, aku gie lompat2 kat blakang taska tue. kalah bdk2 kat taska tu. hehehe..


tiba-tiba...
GEDEBUUUUUM!!!
apa tue? bunyi ap tu kak suzy?? kak suzy pun terPERANJAT dgn bunyi tue.


aku: akk, apa tu? 
kak suzy: pokok pisang yg puteri tebang tadi dah tumbang.
aku: wah!!!! dh tumbang? gagah sungguh saya! hahaha (sambil ke pintu nak keluar ambl pisang)
kak suzy: hahaha..x yah lah keluar. pisangnya jatuh ke rumah belakang.
aku: rumah belakang?!-___-" (dgn nada kecewa).. x pe! rumh blakang x de org. esok sy pnjt pagar rumah tue n ambl pisang. (semangat nak ambil dei)
kak suzy: hahahaha..ok2.. esok bw r kroni2 puteri!


seriously, aku nak pisang tu juga! penat aku tebang pokok pisng tu smpi semput. leh jtuh kat rumah lain! x eh jadi nie! huhu...


hari nie aku kerja dengan GIRANG gembiranya.. mwehehehehehe. tapi yg plg best, aku dukung sorg baby nie smpi semput! berat sgt dia tu-___-"
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, January 19, 2011

saya nak DSLR

nak? kumpullah duit. 
yeaaaah! mmg nak kumpul duit beli DSLR.
n aku dah usha. nak beli biasa2 je r..baru nak blajar pkikn





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

hari ini saya MC

baru brapa hari kerja dah cuti MC. nak buat macam mana kalau tiba-tiba x sihatkan. 


alkisah bermula apabila aku x dapat lelapkan mata satu malam disebabkan aku batuk-batuk. sapa pernah rasa tu mesti x nak kena lagikan. sakit dada, batuk-batuk, kahak hijau n kuning semacam. seksa sangat. betul-betul menduga sampai aku terfikir.. 'macam mana MATI nanti?' yelah, kalau setakat batuk-batuk n semput pun aku dah x larat. nak nangis je rasa (memang aku menangis pun semalam. sakit sangat). kalau mati mesti lagi sakitkan. azab mati lebih dasyat! nie baru sikit.


pukul 6.10pagi aku dh mandi n gie sidai baju. habis sidai baju aku call Kak Noor utk informkan yg aku cuti (suka hati je minx cuti). dia sruh aku gie klinik dulu n msuk taska lewat. sorry kak noor, saya x nak masuk! x larat sangat2! lps call dia, aku gie taska jap utk inform kak Ros. dia kata ok je. heheheeee:)


aku dduk rumah dulu sementara menunggu umi n abah gie servis kereta (umi n abah cuti hri nie). Dalam pkul 4ptg, aku, umi, abah, thirah n ecah gie Putrajaya. nak ambl meera n una. gie klinik FAV aku. lps ambl meera, trus pergi klinik dulu.


aku: sy batuk2. semalam smpi batuk berdarah n x tido mlm
doc rosli: awk ad asthma ke? pusing  belakang n tarik nafas pnjg. awk nie ad asthma. berbunyi nie..nie dah agak teruk. before nie dah kena ke?
aku: ad tapi dh lama sgt. 11 tahun yg dulu. lps tue asthma tiba-tiba hilg.
doc rosli: skolh lagi atau dh hbs?
aku: dh hbs. tgh tggu result spm.
doc rosli: skolh mna?
aku: sc seri puteri, kl
doc rosli: patutlah.. before tue skolh sini?
aku: aah.p11
doc rosli: ok.. awk pergi buat nebulizer yea.


nie r nebulizer

cis, kena asthma! geram aku. baru nak gie jog esok n sabtu! kan dh x leh nak aktif sgt! dpt 4 jenis ubat. batuk, selesema, lelah n paru-paru. PARU-PARU? ubat ap tue? ntah r.. teruk sgt kot lungs aku nie. lps gie klinik terus ambl una. abh parking je terus aku keluar. nak gie jmp cikgu!


aku masuk je skolh P11 tue, aku jmp CKGU FAZIDAH. ckgu memasak aku:) n sorg ckgu baru yg aku mmg x kenal! aku terharu bila dia cakap kat ckgu baru tu


'akk byk kenangan ngan dia n adk dia. adk bradik msuk pert memasak. fav murid nie walaupun x ajr diorg. dlu dia yg keluar skolh, skarg adk dia pula.'


jalan-jalan lagi n jmp CKGU RASHIDAN! (ckgu FAV aku gak nie^^) n jmp PUAN MAI (ckgu GEO n pen knn akademik aku n adk aku), jmp PN AZIZAH AZID n CKGU W.IZWATUN.


aku tgk skolh P11 tue HAPPENING je. rndu giler ngan skolh tu. serious aku rndu giler2 nak jdi student semula kat skolh tu. mna x nya. aku n adk aku rapat ngan ckgu2 skolh tu. bukan setakat aku n adk aku. mak aku knl semua ckgu2 skolh tue. (mmglah.. tue kn skolh angkat mak aku! hahaha)


dah hbs ronda skolah, umi bw gie makan kat pusat kejiranan P11. singgah solat asar n dinner terus. rmi juga org walaupun baru buka. plg best skali, ROTI CANAI kat situ sedap sangat-sangat! 2 keping aku tibai. mmglah aku tibai smpi 2 keping. aku x selera nak mkn breakfst n lunch tdi:P


mmg hri nie mnghbskn masa ngan family aku. borak-borak n gelak-gelak.. aaahhh..x selalu dpt mcm nie:)
ok..smpi sini. x larat nak tulis pnjg2. nie pun dh cukup pnjg. chan chin chow!
assalamualaikum:)
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

dah naik pun


TERIMA KASIH daun keladi nuffnang. naik juga duit aku tue..
kena usaha lagi nie!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, January 18, 2011

mekacih daun keladi


mmg aku happy adk aku dpt SBP but in the same time aku sedih sgt.
dlm kotak tue kan... hahaha.. satu penipuan di asrama^^
x nmpk? sila klik gmbr 2 ek

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)