Sunday, December 26, 2010

sayaPRIHATIN

lepas nie kne buat kempen SAYA PRIHATIN pula
sebab ap? sebabnya rakayat MALAYSIA sekarang pnuh ni dah kurg kePRIHATINan

ok. semua pembaca, sila sediakan kusyen yg empuk lagi selesa dan cikedis anda yang sedap-sedap belaka tue kerana BEBELAN saya nie agak PANJANG k. 

jengjengjeng...!

nak citerlah nie..
time balik dri PWTC, aku n una naik KTM dri Putra. masa tu mmg dh pnuh kat ladies' coach. aku dpt dduk n una x dpt. smpi kat bank negara brulah una dpt dduk.
smpi je kat KL SENTRAL! pergh! rmi giler yg msuk..haish! time tue aku dh mamai. nak tido je rasa. ada r LELAKI yg x tau malumsuk coach p'puan (nak tukar jantina kot)! x FAHAM2 ke cik abg oi! penat pihak KTM psg stickr warna pink tu kat coach p'puan! LADIES ONLY!


masih ada yg x nak dgr pegawai keselamatan yg jaga kat KL SENTRAL tu. 
kesian mereka menjerit 'UNTUK PEREMPUAN SAHAJA! LELAKI SILA PERGI KE KOC SEBELAH'
ad abg polis tu dah tegur sorg laki yg msuk ladies' coach, laki tue MARAH balik abg polis tu! WTH are u?!
*alamak! kurg spoan sket..

bro, abg polis tu dh tegur tolonglah dgr kata! cuba kau ganti tmpt dia! TOLONGLAH FAHAM! GF kau 2 x kemana pun! kau buat perangai SETAN lak kan. org tegur elok2, kau marah balik! ap punya manusia lah kau nie!

*terEMO jap..

kalau aku jadi pihak atasan, aku sruh diorg byr DENDA! x faham2! nie r segelintir rakyat MALAYSIA yang bergelar LELAKI yang x PRIHATIN dengan kemudahan yg disediakan utk PEREMPUAN. 

tiba-tiba aku terjaga dri mamai aku n t'nmpk seorg wanita cina yg tgh dukung anknya sambil mmbw beg yg sgt besar! kesian aku tgk wanita tu. (skema x ayat aku?) dgn rasa x MALU n PRIHATIN, aku bangun n bagi perempuan cina tu dduk. bila aku buat mcm tu je, dua org akk kat dpn aku 2 pun bngun n bagi tmpt dduk kpd sorg nenek dgn cucunya yg bw beg besar juga (nenek tue sbnrnya ibu kpd p'puan cina tdi). bila aku buat, brulah nak buat yea kak... akk tido ke tadi? bukanlah aku nk menunjuk yg aku nie PRIHATIN tapi rasa SIMPATI aku yg sangat mendalam. ( aku mmg cepat rasa SIMPATI). sepatutnya, bila dh nmpk diorg yg berada dlm keadaan mcm tu, org yg lbih kemampuan+sihat kenalah bagi diorg tmpt dduk. nie x..TENGOK je.. 

lama jugalah aku BERDIRI. dri KL SENTRAL sampailah ke BATANG BENAR! x pelah.. jangan merungut! dah dapat pahala pun kan..amin...
x lama kemudian, kat station midvalley kot, ada 1 family Chinese msuk. si isteri tu bw sorg ank n yg si hubbynya bw lagi sorg ank n satu beg plastik permainan yg sgt bsr! aku bgi isyarat sruh adk aku bgun tapi dia dikelilingi lelaki yg x tau malu msuk COACH PEREMPUAN. so, dia x blh bgun. x kisahlah..
perempuan cina n melayu depan aku nie x reti bangun ke? nak kata tua, muda jagung lagi. nak kata pregnant, perut kempis je. nak kata kurg upaya, sihat walafiat+muka mengantuk. bagilah p'puan cina yg bw ank tu dduk. x pun bgi ank diorg tu dduk. kesian kot berdiri lama gilerr! sampi kat bangi or UKM, brulah ank2 diorg dpt dduk. kesian giler ank diorg kepenatan smpi t'paksa dduk kat lantai! x de rasa SIMPATI ke?????
tolonglah MANUSIA zaman sekarang. DONT BE TO SELFISH! jangan JUAL IKAN lah!

memang lama aku berdiri smpi tersengguk-sengguk. kepenatan n mengantuk. sampai tertidolah! tidur sambil berdiru yea..hahahah!

nak sambung lagi nie..... walaupun coach perempuan. semua perempuan but ad lelaki yg x tau malu.. tolonglah jangan GELAK kuat-kuat sampai semua org dengar. ad 1 group nie. msuk2 je GELAK SAKAN. macam nak pecah perut tue gelak. x de adab sopan lgsg. semua org dlm KTM tu ad perasaan k. jangalah buat BISING MELAMPAU! 

*cerewet x aku? aku rasa x! hahaha

as RAKYAT MALAYSIA yg prihatin, di sini saya yang bernama PUTERI NUR AQILIAH nak bagi nasihat skit iaitu TOLONG PRIHATIN DGN ORG YG MEMERLUKAN.

titikTHEENDsekianTERIMAKASIH


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: