Friday, December 10, 2010

sabar..

kadang-kadang kita boleh bersabar utk jangka masa yg lama. 
tapi.. kadang-kadang kita x boleh bersabar
bak kata orang, sabar pun ada tahapnya

seriously, aku x percaya aku leh hidup kat SESERI!
dgn RULES yg ketat n SESERI is one of the SKEMA school.
tapi..aku BREAK THE RULES juga
aku rasa cukup tercabar n kdg2 2 nak nangis gila2..
kat SESERI, aku kne..
sabar dgn perangai kwn2
sabar dgn kerenah cikgu
sabar dgn RULES
sabar dgn dugaan yg tiba2 dtg
sabar dgn kesukaran belajar
sabar dgn kelemahan diri
sabar dgn tugasan yg byk
sabar dgn kemudahan kat sekolah (especially air!)
sabar dgn mulut2 yg suka knekan aku, perli aku, gelakkan aku..semua r!
sabar dgn bunyi gendang tgh mlm (ada ap ntah kat bwh jambatan dkt ngn skolh aku tu)
aku memang cukup PENYABAR kat SESERI!

next, aku blk rumh semlam
on9..ad wall post
aku bca 1 post dgn cmmnt skali
x tau r knapa aku x leh bersabar. maybe aku dah selalu dikenakan kot
mmg aku sakit hati+marah
sabar je r.. berdosanya aku nie. tidur semalam x maafkan org tu lagi..
Ya Allah, ampunkan lah dosa hambamu ini.
mmg aku boleh maafkan, tapi ill ignore tht person for a while r kot.
nak menunggu aku hilg marah bukn seng
mmg r aku care about dia, but please....
aku bukan bahan jenaka n utk dikenakan.
sabar, sabar, sabar
sabar kunci segala2nya

n..smpi skrg aku terasa ngn 1 of my friend
nak tegur aku pun elok r sikit
suara tue jgn r sinis sgt
aku terasa gak coz dia tegur aku tapi sometimes..mostly kot.. dia x buat ap yg dia tegur aku
aku nie dah r jnis pendiam.. diam je r. sabar je r..
dlm hati nie, tuhan je yg tau
kdg2 au ckp, dia potong
kdg2 aku ckp, dia bidas..eerrrr..mcm knekn aku blk..perli aku mcm 2 r
but im say the truth.
ada juga kwn aku yg terasa ngn dia.
cuma x ckp kat dia.. kitorg share dua org je
sedihkan..2 sebab r aku cukup bersabar kat SESERI tu.
almost everyday kot





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

blackmeteora said...

alala!
kesian akak !
:(

Anonymous said...

heyy...
tried adding u.
but i guess you forgot to accept me

regards,
dylan de silva (a.k.a dahlan)

puterinuraqiliah said...

well, mmg kne byk sabar=)