Sunday, December 26, 2010

agak-agak berapa

aku nak FREEDOM jap boleh x? 
aku nak KETENANGAN boleh x?
tolong jangan tanya
'akak, agak-agak SPM dpt berapa?'


aku dengan muka slumber pun jawab,
'lantaklah. dapat berapa2 pun x kisah. mls nak ambl tau'


puas hati x jwpn aku? 
kenapa semua sedara aku tnya soalan yg sma? haish..taulah cuzin n adk aku dpt result gempak utk UPSR n PMR. x yah r nak bagi aku TERTEKAN dengan soalan yg sebegitu rupa. 
bagilah aku BERBAHAGIA buat sementara waktu dulu!


ptg tdi,


pakcik aku: akk, rasa-rasa dpt brapa SPM?
aku: ntah. x kish pun dpt brapa..(sambil buat muka slumber mumber aku nie)
pakcik aku: alang tgk result trial kau teruk. mcm mna nak gie oversea kalau trial dh teruk?
aku: alaaaaa.. 2 trial. sapa kish. akk pun x nak msuk u awl2. org nak cuti lama-lama dulu. buat ap bulan 1 dah kne smbg blajar. bosan.x heran pun nak smbg study kat oversea. dapat rezeki, x dpt bukan rezeki..
(best x jwpn aku? ke kurg ajr sgt ek?)
pakcik aku: org smbung study kat oversea..
aku: xkn r semua bdk sbp kne smbung blajar kat oversea.. sapa nak hntr? kerajaan pun x ckup duit! (sambil bangun n terus berjalan ke dpn PC)


dialog kitorg stop smpi situ je..


taulah aku nie CUCU SULUNG. tapi tolonglah.. x kan aku nie dduk kat ATAS je! 
mkin PRESSURE aku! result x keluar lagi..eh! SPM baru hbs. x pns bontot pun lagi!
hahahahaha..


p/s:malas nak fikir psl result!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 comment:

Dahlan said...

Heyy puteri!
How r u?
Called u but you didn't answer. Buzzed u but you didn't answer.
Left u a wall post but you didn't answer.

Bz ke?
Anyway, thanks for the miss call. Sorry I didn't answer. Maybe coz.. i'm too tired kowt. Masak, layan perangai cousin2 n so on.

By the way, you way of answering your pakcik was ok, but there is a much better way to answer. I've learned this during my Form 4 and Form 5.

Its better sometimes to give an answer which someone wants to hear. Not everybody will agree to everything you say.

Anyway, calling me Dahlan the other day was weird but it was sweet however.

P/s : Sorry for bugging you. I'm jerk at times. Sorry !