Saturday, August 28, 2010

new friends

aku ikut abh gie berbuka kat ofis dia..
aftr berbuka, disbbkn aku nie ad sbb2 trtntu, aku dduk kat luar..
then, ad ank2 yatim dri rumah amal bakti kot..x silp r.. dduk dkt2 situ
ada akk nie nm dia kak fiza, dia handle bdk2 tue..
aku knl2 ngn dia n ambil gmbr as kenangan.. hopefully dpt jumpa dia lagi.
n..bdk2 dia pun cute2 belaka!







Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, August 23, 2010

chemistry done! TRIAL SBP done!~

finally TRIAL SBP done!
3 weeks menghadapi trial sgt sukar akhirnya dah habis..
lepas nie kne focus for next trial lak n seterusnya SPM
cuak lak nak dapat tau result!huhuhu!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, August 22, 2010

terawih

terawih kat skolah di imamkan oleh seorang ustaz, studnt m'sia yg blajar medic kat MESIR!
seronoknya..!! x terasa lama terawih.
mmg best r thn nie terawih seorg ustaz yg jdi imam.
best2!!btw, ustaz 2 seorg tahfiz, best student SMAKL, study kat MESIR...

hope my future husband like him..not exactly like him.. but kuat pegangan agamanya n berkerjaya.. yg boleh bimbing aku n jaga aku dgn BAIK sekali..
cehcehceh..dah fikir masa depan! kihkihkih.SPM pun x hbs lagi!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

my trial SPM

susah?
not all subjcts..
senang?
sikit sgt..
result?
tawakal jew r..fail or x, itu kehendak Allah..aku x boleh nak buat apa2.. maybe ad hikmahnya..
SPM?
less than 2 months
study?
everyday n everytime

dunno wht to say about my trial.. it's really hard n though.
next, TRIAL JPWP (after raya)
then, SPM (22 nov-6 dec)

takut sangat2 kalau result trial n SPM kecewakan umi n abah. Risau sgt2 masa depan aku.. hampa sgt2 kalau result aku teruk. sedih sgt2 coz aku school at SBP tapi dpt result HAMPEH
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

happy birthday

i wanna wish HAPPY BIRTHDAY to...

my lovely ex-KD
Nur Shaheera Azhar
*thnx for the SR cake!*

my dearest friend
Tamil Selvi
*cantik cekak kau vivi*

My GEDIX junior
Tieka Norsham
*jgn tinggi lagi ek*

n all my friends yg b'day bulan 8!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, August 21, 2010

buang bayi

kes nie dah makin berleluasa kankankan
x BERHATI PERUT sapa yang buang baby2 tue semua
mana sifat PERIKEMANUSIAAN manusia zaman sekarang, smpikn baby yg x berdosa jdi mangso diorg?
BERANI BUAT BERANI TANGGUNG r wei!
kalau rasa x tertanggung tue, jgn r buang or gugurkan. Gie r hntr kat baby hatch kew..
skarg nie kan dah mcm2 pusat disediakan utk mereka yg TERLANJUR.
semua masalah ad jalannya.. rasa takut dan malu kne buang jauh2..
ceh2..ckp mcm berpengalaman jew..ooppsss..x x x x x
ASTAGHFIRULLAHALAZIM..
nie berdasarkan pandangan saya sendiri sebagai rakyat m'sia yg bersimpati dgn nasib baby tue semua..
as a human n especially ISLAM, kita kena sedar bahawa semua makhluk ciptaan Allah tue ad hikmahnya
ap yang jd  tue pun ad hikmahnya..
tetapkan iman n lawan nafsu..
amin..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan

SALAM RAMADHAN

buat semua umat Islam. semoga Ramadhan kali ini lebih barakah dan dilimpahi dengan penuh rahmat. amin..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, August 8, 2010

my dearest junior

2 days before trial..
suprise!
"kak pu3!" ..kan aku dah kne spray snow! hbis bju aku..
GOOD LUCK FOR TRIAL akak2!
sweetnya budak2 dorm aku nie!
diorg wat suprise!
eit korg! thnx for the cake n everything!
sayang korg!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

cookies;)

sekarang nie aku wat business kat skolah..
business cookies!!
ada 2 types of cookies:
-butter raisin
-chocolate chip
hbis skolah nie aku nak besarkn lagi business nie.. ambil order melalui on9 lak!
hbis sm nie aku nak belajar bawa kereta(aku leh hntr order kat rumh terus) n blajar buat cookies 2(x yah r nak susahkn umikn!)
then, aku pun nak jual macam2 lagi..tapi nnti ek! tengok jew nnti!

*promote dlu*
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, August 7, 2010

trial oh trial

my dear trial SPM,
sesusah mana pun engkau menyusahkan hidup aku,
aku tetap sayang kau sampai bila2..
tapi aku lagi sayangkan SPM aku..
hahahaha..

PAPER BM...agak SUSAH
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)