Thursday, June 24, 2010

hot news!

TRIAl SPM (SBP)

3rd AUGUST 2010
SESERI
I have about 1 month to study
aarrrgghh!
dah nak TRIAL rupa2nya

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, June 18, 2010

makan makan jalan jalan

Makan-makan@Taman Warisan Pertanian, Putrajaya
sate2, nasi goreng n burger!
lepas 2 tgk2 bju kurung!




Makan-makan@ Ani Sup Utara, Presint Diplomatik, Putrajaya
baru balik dari Alamanda terus gie dinner;)
makan sup..sedap2! PEDAS!
myFAV- bubur nasi n milo ais tabur!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, June 17, 2010

toy story 3

huaaaaaaaaaa....!
TOY STORY 3 dah keluar r wei!
I'm too ADDICTED to TOY STORY 3

myHEROES
WOODY
BUZZLIGHTYEAR


iHEART'em


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 16, 2010

aku dah berubah...?

orang kata aku makin lepas cakap
OUTSPOKEN r.. xkan aku nak berdiam jew..macam dulu!


kawan aku kata aku ni makin suka KENAKAN orang
yea kew..? oohh..eh! hmm..maybe sbb aku dah pnt jadi bahan BULI kot


mereka kata aku ni makin EMO
maybe sbb dah nak SPM..


diorang kata aku dah pandai cakap WTH***, B****, F***
haaaa? eeeerrrrr..kalau aku marah sangat-sangat


ramai kata aku nie makin BARAN
so? apa salahnya?


huaaaaaaaaaa.....kenapa aku TERUK sangat nie!?
mana diri aku yang DULU?
mana pergi puteri nur aqiliah yang dulu?
I miss those moment yang MEMATANGkan aku dan fikir MASADEPAN sepanjang masa
aku pun macam budak perempuan yang lain
talk about BOYS
berGOSSIP
SHOPPINGholic
kakiMERAYAP
tapi...mana dulunya aku yang
kakiBUKU? huuuh? aku yang dulu r.. 


confuse.confuse.confuse
aku kena jadi aku yang dulu!
SPM dah nak dekat..tolong r sedar!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, June 14, 2010

dear..


nil,
can't wait for ur call!
nak jumpa kau r wei..!^^
<3


next is ida!
bila nak talk2... lama giler x jumpa mu nie!
well, HOT stories are waiting for you!


nad!
budak nie dduk cameron lorh!
jauhnya kau nadia.. rindu r.
hampir dua tahun x jumpa kau...huhu


nana..!
saja aku letak gmbr nie sbb gmbr nie CHANTEK!
muka dia tiba2 nmpk sweet
p/s: jgn perasan yerrrrr...

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, June 13, 2010

bola. bola n bola

musim BOLA dah start.
go BOLA, go BOLA
walaupun aku nie budak perempuan, aku still minat BOLA
so, mari kita tgk FIFA WORLD CUP!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, June 12, 2010

nasibku.


huaaaaaaaaa...! umi n abah tak bagi gie library p11!
nak jumpa NIL n IDA! miss 'em a lot damn MUCH!
byk giler aku nak citer2 nie.. dah terbuku sekian lamanya!
una gie alamanda boleh, aku nak gie library x blh!
mentg2 aku nk SPM thn nie.. nak gie mna2 x blh!
haish.. folio addmath aku, bru jnji ngn ida nak buat sama2.. Ida, sorry x dpt buat folio addmath ngn awk.
alahai, bila aku boleh bw kete n ada lesen sndiri? 
umi, abah.. anakmu nie nak BELAJAR! tolong r 
                                                  FAHAM! kat rumah nie byk PENGARUH!
nil n ida,
AKU RINDU KORANG!
jumpa lps SPM r nmpknya.
BELAJAR tau korg, aku jew MALAS coz x dew kawan nak ajk aku BELAJAR dah! alasan! haish..
sedihnya, sobsobsob!




btw, aku rindu NADIA FATEHAH bt ABU BAKAR gak..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, June 11, 2010

no tittle

seriously, malam nie aku rasa satu perasaan yang sangat meruntunkan hati aku
aku rasa macam nak menangis sangat- ini sangat
tapi aku tahan dulu.. jiwa aku menangis-nangis
subhanallah... perasaan apakah ini tuhanKU?


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

malam nan hening

aku rasa macam nak MENANGIS
tapi aku x tau kenapa
aku rasa SEDIH sangat
tapi aku x tau kenapa
hati aku rasa macam x TENTERAM
tapi aku x tau kenapa
jiwa aku MERONTA
tapi aku x tau apa yang dikehendaki..





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

handphone

aku x boleh hidup tanpa HANDPHONE.

sekianterimakasih

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, June 9, 2010

violin

huaaaaaaaaaa! pgi nie aku buka violin aku, igt nak practice r.. dah lma sgt x main! mau kekok aku!
bila aku buka jew case violin aku...huhhuhuhuhu... bridge dah tercabut! aiyakkk..terbantut aku nya niat nak main!
una! i'll kill you! x reti jga violin lgsg! x nak bgi pinjm, bru tau! 





kesian kau violin...huhu;(

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, June 8, 2010

icecream


saya dapat beli ice cream!!!
yummy3!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kami hanya kawan

ntah kenapa aku rasa nak post psl nie..
tetiba jew..
this is about me n him
eeerrr..before tht,

mereka berkata-kata,

Ida: aqiliah, dh maju yea skarg..
nadz: hahahahaha! maju kau skarg
syera: pute, kau dh pndi ek..hahaha. syg r org yg syg kau!
nana: nana dah interview dia, nana approve!
iman: fikir pnjg2..chill!

ok, fine.. duh? aku syg dia.. so what? tapi aku x nak ada ap2 relationship. i'm happy to be single:) lagipun SPM is around the corner. I need to FOCUS. Aku blk SESERI, aku x pernh fikir psl dia. so? kenapa semua org ckp aku 'couple' ngan dia!? Come on r! buka r mata korg luas2, besar2.. asal nak perli2 aku? x puas hati? jealous? ha?
aku mmg x seng dduk kalau x cntc dia sehari (kat rumh jew r, seseri x..hehe), Dgn nana pun, aku x sng dduk kalau x cntct dia sehari n berhari2 kalau aku kat rumh. Kat SESERI aku kne sacrifice! bhahahahah! 

conclusion is we're just friend. Not more than that. TEMAN tapi MESRA. maybe after SPM or aku dh hbs blajar n keje, bru fikir nak proceed or not! kepada si dia, thank you very much coz u take care about me:) I;m really appreciate it. U came into my life suddenly and make my life more meaningful. at least I have some experiences in loving someone that love me..kn..kn! so, nnt x r aku terkejut BERUK bila menempuh alam universiti n alam dewasa nnt! bak kata Iman, Chill! sayang kau r IMAN n NANA too!! Thank you so much! Si dia yang menyayangi diri aku nie, hahaha! *skemanya ayt*, thank you a lot as u always take care about me n loving me;)

ok! AKU dah MAJU! hahaha.. I'm getting MATURE, I'm not CHILDISH anymore. kadang2 jew r..hahahahaha!





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sejarah a.k.a history


okay! hari nie siapkan semua latihan sejarah n study sejarah!
lps 2 bru kita smbg wat folio add math!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, June 7, 2010

i'm feeling..


like to eat ice cream.. esok nak beli ice cream r!
pakcik ice cream, nnt lalu dpn rumh sy ek;)


like to make n have some cupcakes
i wish i could..

cookies! esok boleh sruh una beli famous amous!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

buta, pekak dan bisu

Cinta? baca ini:


kadang-kadang, mata kita nampak benda yang kita nak lihat, telinga kita dengar apa yang kita nak dengar dan mulut kita berbicara apa yang kita mahu bicarakan tanpa memikirkan natijahnya. Hakikat cinta itu sebenarnya cinta itu buta, pekak dan bisu. Cinta itu buta kerana kita tidak akan pernah tahu siapa dia yang akan memperoleh cinta kita. Cinta itu pekak kerana cinta yang suci tidak mendengar bicara manusia yang rapu. Cinta itu bisu kerana cinta itu tidak akan pernah terluah oleh kata-kata yang sia-sia. Hanya orang yang bercinta merasakannya dan hanya orang yang benar bercinta dan ikhlas bercinta akan merasakannya. Ayat-ayat cinta yang selalu terluah di bibir manusia hakikatnya kebanyakannya adalah bertunjangkan nafsu semata kerana cinta sebenar adalah buta, pekak dan bisu.  
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

i'm bored without...him

Cartoon Baby

so cute! I wish to hug these babies!

Cartoons Wallpaper: Cute Fairy

cool.. fairybaby? hehehe


miracle always happen


fat-baby-03-thumb.jpg Fattie Babie image by lowbudgetstudios

fatty baby n.. F***? WTH!
 





 








  
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

this girl..

now, it's about a girl who I met at MSC Malaysia ICT Camp @ Uniten
form6, 18 years old, Maahad Hamidiah Kajang..
walaupun dak skolah SMKA, tpi rock hbs r.. sempoi! hehehe
who is she??




KAK FARAH SYAKIRA MOHD KAMAL



happy to know her. share mcm2 story sepnjg camp=) 
btw, aprtment kitorg dkt sgt.. dpn apartment aku jew..
nice to meet her n hopefully dpt jmp lagi..
lps nie leh r aku sruh nil kirim slm kat kak farah;)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kid

this post is about one girl..
my junior,,, seorg yg sgt 'PERASAN'






ini budak namanya Nur Atikah bt Norsham.. bdk epi n 4 cattleya. bdk nie sangat perasan.. ok r tieka, nak sgt kn.. this post is special for you! 


akk lagi GEMOK dri awk
akk lagi PENDEK dri awk


btw, satu aku suka psl bdk 'perasan' nie sbb dia hmpr sama mcm nana.. hmm..dri segi ap? perangai kot! muka dh nk hmpir sama..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

MSC Malaysia ICT Camp

4-6 June 2010 @ COIT, UNITEN
know more about career in ict:)
nice to know all of you;)
kak farah n me                                  webmaster group
                   the girls                                       with ms salwa
how to make cartoons????                       lab comp... full of fun!

                             us....                            we need them everytime..kalau x..
                                                            kne demeriit!

me r 2!                              my room! scry kot!

my partner for Poster Design Competition, Kak Farah n with MC for closing ceremony

where is my name?? bila aku dh boring..ni r jdinya!

form6 from VI                               lorong ruby?

they are from Maahad in form6=D


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)