Friday, April 16, 2010

dugaan demi dugaan

saja utk meluahkan perasaan yang lama aku nak kuburkan kat blog nie.. tapi disebabkan kesibukan yang x seberapa nak melampau, aku x sempat nak gie lab comp. Bukan apa, mcm2 problem yg berlaku spnjg berada di seseri sejk menjk nie. brapa kali aku mennagis pun x tau r.. rasa mcm nak give up jew.. haish! semangat nak belajar ada.. except english.. kenapa? ada r... classmates aku n aku rmi yg menangis sbb bnd nie. kami semua tau slh kami tapi kami dah minta maaf.. tolong r..berkatikanlah segla ilmu yg diberi. kami hanya minx diberkatikan ilmu itu. Kami tau kami lemah tapi kami berusaha bersungguh2..setiap orang tidak sempurna dan kena selalu diingatkan. betul x? aku sekarang cepat rasa down, down n down..aku cepat sensitif, terasa, rasa nak mengangis.. kacau bilau perasaan aku. tapi aku pendam kan jew.. biar r dia terkubur dalam jiwa berkarat aku nie. haish! exam mid year dah nk dkt. aky target tinggi utk mid year nie. aku x nak lagi ada markah yg slack..ish2... teruknya aku nie! aku nak marah pun dah susah..tapi aku cepat rasa nak menangis.. nmpk aku happy kat skolh.. aku rasa happy 2 skejap jew.. bila happy, akan ada bencana lain datang..
lepas satu2 dugaan datang.. lepas satu2 aku sibuk menyiapkan kerja yang bertimbun2. kenapa tahun nie byk sgt dugaan... kenapa tahun nie aku cepat terasa n cepat menangis? mana pergi kekuatan aku dulu? mana pergi semangat aku dulu? aku rasa tension dduk skolh 2..rasa nak balik jew.. n hari nie dapat balik. hilang sket rasa tension kau 2.. bygkan r.. org yg kita x pernh tgk dia nangis, tiba2 nangis.. x pelik kew 2? hmmm.. mid year dah nak dkt, lps 2 trial n akhirnya SPM. cepat sungguh masa berlalu.. Alhamdulillah, kawan2 aku sedia membantu, memberi sokongan, mendengar masalah dan memberi kekuatan kepada aku. Aku rasa mcm nak jdi form 4 semula.. aku rasa mcm nak keluar jew drpd seseri 2.. tapi nak buat mcm mna.. thn nie final year aku utk as a school student.. aku kne nikmati peluang nie cukup2 sebelum aku menyesal. aku kne rasa kegembiraan sebelum aku meneruskan kehidupan yg lebih mencabar selepas nie. emonya aku nie....


next...
rabu lps ada majlis mkn beradab.. aku nie kn ex pramusaji..time aku form  dlu. kne r ajr adik2 pramusaji menjadi pramusaji yg bertauliah.. lawak r diorg nie! blur btol..loaaaaaaaaaaading! hehehe..x pew2..kalau ada prob, dtg jew jmp akk k! bgs r korg! syg korg! hahaha.!


then..
alhamdulillah..aku dah smpi rumh! hahahaha.. n umi bw gie mkn ice cream kat iceroom! sedap2! yummy! thanx a lot umi! love u a lot!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

7 comments:

meo188 said...

dugaan - hujan

(: syai_sharif :) said...

dugaan tak pernah tak datang.. :)
hadapi dengan tenang ye sayangg ;)

hidayah . noriko . pelangi said...

saba la..
sebenanye kan dugaan tu akan buat kite jadi lagi semangat senanye..
mungkin sekarang ni rase membebankan.
but juz take it positive..
arrange ur time.. pcaya diri..
boleh punye.. kalo result exam ok..
pu3 akan lupe sume bende2 yg membebankan..instead pu3 akan rase sume tu kenangan paleng indah.. paham?

derisjab said...

Adat muda menanggung rindu, berkecamuk rasa. berserabut fikit. berselerak impian.

lalui lah dengan penuh berhati-hati, azam dan tabah...

selama melayari kehidupan....

puterinuraqiliah said...

ddduuuusssshhh!
huaaaaaa..faham2! thnx=D

CaHaya said...

salam.
cayunk,

ada org pernah hantar kat akak.

di saat kita pandang segalanya dari ALLAH
yang menyebabkan xsng hati,
yg menyusahkan hidup,
pastinya akn damailah hati kita kerana masakan ALLAH sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia2,
bkn ALLAH tidak tahu deritanya hati kita namun,
mungkin itulah yang DIA mahu kerana DIA tahu hati yg sebegini adalah lebih lunak dan mudah utk dkat padaNYA. =)

CaHaya said...

salam.
cayunk,

ada org pernah hantar kat akak.

di saat kita pandang segalanya dari ALLAH
yang menyebabkan xsng hati,
yg menyusahkan hidup,
pastinya akn damailah hati kita kerana masakan ALLAH sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia2,
bkn ALLAH tidak tahu deritanya hati kita namun,
mungkin itulah yang DIA mahu kerana DIA tahu hati yg sebegini adalah lebih lunak dan mudah utk dkat padaNYA. =)