Sunday, March 21, 2010

pu3, kau ok x?

aku benci perasaan nie bila nk blk ke seseri smula! benci! benci! benci!
pu3! tolong r ada rasa happy bila nk blk seseri smula.. lapangkanr dada n redha..
x lama pun kau dduk situkn! NGEK r aku nie! ap kena ngn aku! nie yg aku mrh! AKU MARAH DGN DIRI AKU SENDIRI!!!
igt kata-kata nie pu3..:

BUKAN SENANG NAK SENANG, BUKAN SUSAH NAK SUSAH

choose r mna kau nak! kau fikir r masa depan! kau buka mata luas2! buka minda luas2!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, March 19, 2010

ini hanya luahan

22 MAC 2010
isnin dpn bukan?
yea...aku x ready r..
diagnostik bermula. muka semua ketat. ramai yang akan stay up
but aku.
x..aku ada olahraga. same date with diagnostic until thursday..
muka penat aku kelihatan.x larat nak stay up
aku ambil exam lambat r kiranya..
kesian..padan muka aku!


next.next.next.next...........next!
aku RINDU kau wei!
sapa? hehehe.. ad r..sapa2 yg rasa dirinya rapat ngn aku, sedar2 r ek.
aku RINDU korg r 2!

seteruuuuuuuuusnya
nana, sorry r kalau sepnjg cuti nie ad sakitkan hati nana
iman, kau pun! sorry! walaupun kau selalu kenakn aku, kacau aku, sakat aku
aku x ambil hati pun..


kdg2 2 kita x tau nak ckp ngn sapa kn..so, blog jadi tmptnya...hehehe
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

mari bertekak!

aku bertekak ngn iman! suka sakat aku! ad jew idea dia nak knekn aku!!!

kami gado!

kat status aku...

"aku mkn byk giler hri nie! huaaaaaaaaaaaaa! GEMOK r aku!"





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, March 18, 2010

cinta

cinta terbahagi kepada tiga


pertama:
cinta drpd SYAITAN
- pasangan itu knl, couple n berpegang tgn. Akhirnya melakukan maksiat, dpt ank luar nikah n barulah bernikah. Cinta ini cinta haram dan kerana nafsu


kedua:
cinta drpd JIN
-seseorg nie minat pd seseorg. tapi cintanya tidak terbls. Lantas, mensihir dan menggunakn bomoh agar cintanya dibalas dan org yang dicintainya, mencintainya semula. Kemudia bernikah. Jadi, itu bukanlah dinamakan jodoh..


ketiga:
cinta drpd ALLAH S.W.T
- seseorg nie bertemu dan pandangan pertama membuatkan timbul rasa sayang serta cinta yang menusuk kalbu. Lantas, si lelaki masuk meminang dan si perempuan terima pinangannya. Kemudian bernikah dan hidup sehingga akhir hayat. Jodoh yang dipertemukan merupakan jodoh drp Allah..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kisah adik

kesian adik aku..
aku nak gelakkn dia cukup2 before aku balik asrama!
kenapa ek?
hehehe...
kesian dia n bf dia terkantoi ngn parents aku kat alamanda..
2 r..sapa sruh knlkn ali kat umi. kn dah kne..nsb baik kakak single mingle.
apa r korg nie..
nsb baik korg nie sweet couple..tapi akk nasihatkn..
study first
family first..
hopefully korg kekal smpi bila2..igt!
jgn lebih2 lak..hopefully gak jodoh korg smpi akhir hayat korg=D


adik ipar n adik aku=D

una + ali = unali


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

i feel like to scream..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

ok. pu3! shut up!
no more tension! relax babe!
asal kau tension , 3 hari nie?
pelik2
musykil!

dah r wei! gie tido!zzzzzzz
b4 2..tgk movie dulu jap!
LOVE IN MAGIC!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, March 17, 2010

ragam bdk dah nk SPM

mlm tadi aku hampir nak nangis coz kemalasabn aku datang secara tiba2!
aku wat add math pada siang harinya! satu soalan dkt 2 jam aku jawab! huaaaaaaaaa
mcm mna aku nk jwb for SPM nnt!
asal kau malas sgt pu3!!!!
sengalsengalsengal!
damnnnnn...!!
mlm tadi aku study bio..n! aku terstuck jap!
tiba2 aku rasa nak menangis!
aku capai phone n txt iman. n nil gak!
aku x tau nk txt ngn sapa. nk txt nana, tkut dia busy, txt farid, dia x dew kat m'sia.
lama aku menunggu..smbl2 2 aku meneruskn study bio.
tut..tut.. ada org reply! iman=D
hehehe.. x lama lps 2 nana wat misscalled
ada kwn nak ajk borak!
aku rasa nak nangis..jap2..aku gie solat dulu..;D
misscalled nana smula, txt ngn iman..
itu r keje aku mlm tdi..
tapi..kesian kat iman,, aku lpskn rasa tension aku kat dia.. kesian dia! mwhahahahaha!!! jahat r aku nie! padahal aku tau mcm mna nak release tension aku!
sengal r aku nie!


ok..pnjg gak aku mmbebel nie!
daa~~~~
aku nak SPM
aku nsk smbg study kat OVERSEA
aku nak wat parents n family aku PROUD
aku nak tgk mak aku nangis KEGEMBIRAAN
aku nak 9A+!!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, March 16, 2010

add math

sehari suntuk aku wat add math!
ooohhh! add math makes my life feel good!! tht's rite!
now, aku dah bosan2..pecah2 otak..
malas nak lepak dlm bilik coz bilik teramat BERSEPAH n aku sangat MALAS nak kemas!
uuuuhhhh...baju byk gila x lipat lagi!!
buku bertaburan ats meja!
phone, mp4, camera n segala wire bersepah2 ats side table aku!
so, the question is.. bila KERAJINAN aku nak datang? 
boleh r aku kmskn bilik aku yg semak 2! knKNknKN!!!

ini ada story!
aku minx tolong bf adik aku cucikn gmbr.
ok..2 aku x kish
tapi yg aku kishnya.. aku suruh dia cuci sikit jew tapi harganya mak aih!!!
aku pun terkejut!
x kn r smpi RM 20 kn! kew, aku t'ltk lbh gmbr? ntah r
hangus duit aku! huaaaaaaa!
nvrmind r!
aku byr jew.. tapi yg aku geram sgt.. aku ckp gmbr size kecik! 
tapi asal mhl sgt?
hhhmmm...
so, the moral value is jgn suruh org n kalau nk minx tolong org bgi information dgn lengkap n padat!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, March 14, 2010

batch

7th Generation of SESERI is
BELLATRIX
batch nie dah generasi ke-7 & tahun ini kami semua warga BELLATRIX akan menempuh satu ujian dan cabaran yang sangat besar iaitu SPM!!
Cikgu2 n pihak sekolah meletakkan harapan yang sangat tinggi terhadap kami semua..
InsyaAllah kami dapat menunaikan impian pihak sekolah untuk berada di ranking yang teratas dan mengalahkan sekolah2 lain. amin..

dengan moto
TO INFINITY & BEYOND

kami akan capai straigth A+'s!!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, March 13, 2010

who do you trust?

Malaysia's Most Trusted 2010.. 
1. Datuk Nicol David
2. Tan Sri Dr Jemilah Mahmood
3. Datuk Lee Chong Wei
4. Dato' Mohamed Nor Khalid (Lat)
5. Dato' Jimmy Choo OBE
6. Adibah Noor
7. Dato' Michelle Yeoh
8. Dato' Jins Shamsuddin
9. Afdlin Shauki
10. Chef Wan n Datin Paduka Sharifah Mazlina
12. Datuk Misbun Sidek
13. Ivy Josiah
14. Datin Paduka Marina Mahathir, Aznil Nawawi n M. Nasir
17. Zang Toi
18. Rashid Sidek
19. Jailani Sidek
20. Gurmit Singh K.S. n Amy Mastura
22. Sheila Majid n Dato' Siti Nurhaliza
24. Shebby Singh n Razif Sidek
26. Jaclyn Victor
27. Maya Karin
28. Ahmad Idham
29. Harith Iskandar
30. Erma Fatima


Want to know more? read Reader's Digest March 2010=D..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sepnjg di seseri

lama gak x post kn!
hehe.. kali nie nak citer sepnjg aktiviti kat seseri!


Ahad, 28 Feb
MERENTAS DESA!! Power-Milo Cross Country!
cuak gak..tapi Alhamdulillah.. semua berjln lancar..
aku? =D..cukup utk buat rumah aku berbangga!


pemanang:
1. Puteri Nur Aqiliah( aku r nie) hehehe..(no.12 utk Power Milo Cross Country)
2. Afiqahazwani(onci juga yea..no. 16 utk Pwr Milo Cross Country)
3. Nur Atika (dendro..hopefully nama dia betul)


yg nie top 3.. smpi top 3 jew yg aku igt. Pemenang yg lain :
- Afifah mior ghazali, Teh(junior), Mid, Syaza, Azwa, Ita(junior), Ying li(junior), ain izyan, ira izzura


JUARA KESELUHURAN jatuh kepada rumah ONCIDIUM!



..................................................................................................................................................................

Khamis, 4 mac
kami, warga seseri kehilangan seorang sahabat(adik f4). Allayarhamah telah meninggalkan kami pada pukul 4:30 pm. Semoga Allayarmah di tempatkan di tmpt2 org yg mulia dan taziah buat keluarga adik Syafiqah..
Al-Fatihah..

...................................................................................................................................................................

Khamis, 11 Mac
Result SPM '09!!! hehehe.. cepatnya masa berlalu. So, akak2 Valiant dtg ambil result dgn penuh debaran! Congratulation to all Valiant! To my CS, Kak Dayah.. Congratulation for ur success!! u are my inspiration to achieve 9A+!! 

..............................................................................................................................................................

Jumaat, 12 Mac
Majlis Ikrar Pelajar n PB~! 
okay! Bellatrix sudah pun berikrar nak dapat Straigt A+'s! 
n Setiap pelajar kena tulis pilihan universiti.
So, aku choose Royal College of Surgeons, Ireland and ambil Physiotherapist
Aku sebenarnya ad byk choice.. 
- University Stanford- pharmacist
- Sheffield Hallam University- Physiotherapist
- University of Toronto- Pharmacist/ engineering

mcm2 r aku nie!!






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)