Friday, December 31, 2010

two0eleven

goodbye
2010
aku x nak tengok muka kau lagi

hello
2011
hope you can make my life more meaningful and more sweet memories
n you will make my life crazy 
love you so much my new boyfie! hehehe..

kalau nak diikutkan..  tahun 2010 tahun bermakna buat aku sbb tahun akhir aku as a studnt. yeah! tahun aku dduki SPM, tahun aku mnghabiskn sisa hidup as SBP stdnt, tahun aku plg byk MENANGIS, tahun aku meninggalkan SESERI tercinta, tahun aku meninggalkn kwn2 SESERI, tahun aku plg TAKUT
well, byk sgt kenangan 2010.. kalau nak citer, smpi esok pagi x habis tau! hehehehe..
semoga setiap ap yang aku jalani kehidupan pada 2010 menjadi lebih baik pada tahun 2011.
insyaAllah..amin..

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

I met my bestfriend

before balik dri Cameron, aku singgah rumah bestfriend aku, nadia kat Tanah Rata. about 2 years kitorg x jumpa. rindu sangat kat dia! dah r dia pindh ke cameron n aku nie ssh nak naik ke cameron tue.. mmg ssh nk jmp r kn. aaaahhh.. miss u nadia! macam-macam kitorg sembang. kata dah 2 tahun x jmp kn. mmg byk sgt citer! 2 pun x sempat nak hbs sbb umi dh dtg nak ambl aku. 


mak dia bgi aku bahulu n teh! tq makcik!

nadia said, aku byk berubah. dri segi penampilan aku! mmg r kot! aku sekolah p'puan kn! hehehe. thanx nadia for the complimnt=) u're so sweet! still same mcm dulu. otw nak balik tue nadia bgi msg kat aku

'pu3, slamat jln..skejap ja jmp hg..ak pn xtaw nk kata ap..jomla bl2 kta hangout rmi2..wei..aku kat katil.. bru ja tdi kta duk kat sni..huhu..k la slamat jln. bla2 jmp lagi......'

tue r antara msg dia..ad lagi tapi x penting pun! seriously, aku RINDU dia giler2.. kitorg plg byk kongsi citer kot..! 

nadia, hope we can meet again n take a good care of urself. kalau ad citer, share2 r ngn aku k. btw, rumah kau bets giler! sejuk je.......! len kali nak tido rumah kau lah! hahaha

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

cameron highland

more than 5 years tdk menjejakkn kaki ke CAMERON HIGHLAND
finally, aku jejak juga! woah! byk PERUBAHAN dahh rupanya. ke sama je sbb aku x igt sgt. yea r.. pegi dlu time kecik2.. mna nak igtkn. for this time, atok, opah, apeh, family cik aju n maknyah ikut skali^^



kanak-kanak yg suka memekak kat aprtment nie-__-"

afiq, me n cuzin ku! knapa mereka nie lagi tggi sedag mereka ni lagi muda dri aku! haish....

x leh lari dri MAKAN-__-" btw, strawberry sundae 2 sedap!

jalan2 time hujan mmg best! bsh kuyup kitorg!

cucu atok raja yg mmg semula jadi x betul nieeee..

met new friend yea biha=) muka sombong betul si biha nie..

sweet family=)

lepak-lepak di MARDI's GARDEN

besar gilark buah yg cik achik pgg 2! geraaaaaaaaaaam je! nak bw blk boleh abg mardi?

my family.. gmbr candid plg best!

ladang teh chamelon. budak-budak nie KEGEMBIRAAN t'lebih bila tgk ladang yg sgt besar!

aku mmg x leh lari dri SHOPPING walaupun kecik!

at ladang teh BOH. kabus tebal kot! sejuk sangat2!

puncak@biew point at ladang teh boh

kabus tebal kan....tapi aku kental x pki baju sejuk! hahaha.. blk 2 demam!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 28, 2010

makan-makan

27 december, balik kg beramai2.. bak kata org, KONVOI!
weee~
about pkul brapa ntah, singgah kat kedai mamak.
atok blanja makaaaaaaaaaan=)

makan maggi grg aku jadi pujaaaan apeh n una

umi n abah sakan berborak dri keluar rumh 


Raja Nur Aiman

ecah n yana. *alang perasan dia handsome-__-"*


mak lang n arfan


the twin, amir n amar


maggi grg aku lagi tueeee. DUA pinggan kot!


my fav HORLICKS! 
*tudung aku kotor n selekeh..malu je*


cik achik, cik aju n biha


maggi grg mmg jdi kegemaran ek?


thirah n yana mngacau je kejenya




aku mkn roti canai pula 
*byk pula aku tibai*




another family gathering @ Cameron Highlands...

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 27, 2010

bila kebosana dh melanda

Real name : Puteri Nur Aqiliah binti Mohd Tajuddin
nick name : pu3, puteri, aqiliah, pute, aqiliah, qiliah, nur, putek, pute' (byknya-__-")College : SM SAINS SERI PUTERI (SESERI)
Hair colour : Black
Tall or short : short
Sweat or jeans : jeans
Phon or Camera : BOTH boleh x? x blh hidup tnpa kedua-duanya!
Health freak : RESDUNG
Orange or apple : orange!
Do you have a crush on someone? : mestilah ADA!
Eat or drink : drink
Piercings : ?
Pepsi or coke : both x suka!

HAVE YOU EVER ? :
Been in an airplane : yup
Been in relationship : yes
Been in a car accident : naah
Been a first fight : yeah

FIRST and LAST :
First household chores : x igt r-__-"
First best friend : ZULAIKHA KHAIDZIR! drjh 1 spi skrg!
First award : x igt r..
First crush : ehem! ooopppssssssss.. ****
First word : umi (msa kecik dlu...)
First section : ???
Last person you talked to in person : nabila bahruddin(sesi meluahkan perasaan)
Last person you texted : Nabila Bahruddin
Last person you watched a movie with : Nabila Bahruddin (byknya nama minah nie....)
Last food you ate : mee grg
Last movie you watched : Tron (yg bru 2..)
Last song you listen to : count on me -bruno mars!
Last thing you bought : novel
Last person you hugged : my youngest adik

FAVOURITE :
Food : kari n pajeri nanas
Drink : air H2O n horlickS
Bottoms : slack, jeans n tracksuit jnama FOREST shj
Flower : rose, lavender, sakuuuuuuuuuura
Animal : kuciiiiing
Colour : red, green, purple n pink(sejak msuk seseri)
Movie : harry potter, salt, twilight (byk r)
Subject : add maths(tapi x power pun), agama, sej, chemistry!

(Put an X in the bracket if yes)
[x] falling in love with someone.
[] celebrate Halloween
[x] had your heart broken
[x] went over the minutes/ texts on your cellphone
[] had someone question my sexual orientation
[] got pregnant
[] had an abortion
[x] did something i regret
[x] broke a promise
[x] hide a secret
[x] pretend to be happy
[x] met someone who changed your life
[x] pretend to be sick
[] left the country*MCM G THAILAND TUH EYH?HIHI
[x] try something you normally wouldn't try and liked it
[x] cried over the silliest thing
[x] ran a mile
[] when to the beach with your best friend
[x] got into an argument with your friend
[x] hated someone
[x] stayed single for a whole year

CURRENTLY :
Eating :nop
Drinking : naah
Listening to :x 
Siting or laying : sitting
Plan for today : kms rumah, kms brg utk gie cameron
Waiting : abah

YOUR FUTURE :
Want kids : mestilaaaaaaaaaaaaaaah! nak 4 org!
Want to get married : yup3!
Career : physiotherapist? psychologist?

WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :
Lips or eyes : ntah..mata kot
Shorter or taller : shorter
Romantic or spontaneous : romantic
Nice stomach or nice arms : stomach
Hook-up or relationship :hook-up kot
Looks or personality :personality

HAVE YOU EVER :
Lost glasses/contacts : alwayssss.. dah 7 kali hilg!
Snuck out of a house : yup..mlm tdi
Held a gun/knife for self defense :nop
Killed somebody : aahhhhh! x!
Broken somebody heart : yes
Been in love :yup
Cried when someoned died : yup

DO YOU BELIEVE IN :
Yourself : yes
Miracles : yes
Love at first sight : x
Heaven : yes
Santa claus : nop...karut! 
Superstition : naah
Kiss on the first date : HARAM!

TRUTHFULLY !
Is there one person you want to be with right now ? yup
Do you know who your real friends are ? nop
Do you believe in God ? yes of course
Post as 100 truths ?yes


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

TAHNIAH!!

congratulation to pasukan HARIMAU MALAYA yang dah mengGANYANG pasukan dri INDONESIA.

WIRA dua gol Malaysia, Safee Sali (10) merai jaringannya bersama Kunanlan dan penjaring gol kedua,  Ashari Samsudin (kanan) pada perlawanan akhir pertama  Piala Suzuki  di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. Norshahrul (gambar kecil) dianggap perancang utama kejayaan besar negara.


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, December 26, 2010

agak-agak berapa

aku nak FREEDOM jap boleh x? 
aku nak KETENANGAN boleh x?
tolong jangan tanya
'akak, agak-agak SPM dpt berapa?'


aku dengan muka slumber pun jawab,
'lantaklah. dapat berapa2 pun x kisah. mls nak ambl tau'


puas hati x jwpn aku? 
kenapa semua sedara aku tnya soalan yg sma? haish..taulah cuzin n adk aku dpt result gempak utk UPSR n PMR. x yah r nak bagi aku TERTEKAN dengan soalan yg sebegitu rupa. 
bagilah aku BERBAHAGIA buat sementara waktu dulu!


ptg tdi,


pakcik aku: akk, rasa-rasa dpt brapa SPM?
aku: ntah. x kish pun dpt brapa..(sambil buat muka slumber mumber aku nie)
pakcik aku: alang tgk result trial kau teruk. mcm mna nak gie oversea kalau trial dh teruk?
aku: alaaaaa.. 2 trial. sapa kish. akk pun x nak msuk u awl2. org nak cuti lama-lama dulu. buat ap bulan 1 dah kne smbg blajar. bosan.x heran pun nak smbg study kat oversea. dapat rezeki, x dpt bukan rezeki..
(best x jwpn aku? ke kurg ajr sgt ek?)
pakcik aku: org smbung study kat oversea..
aku: xkn r semua bdk sbp kne smbung blajar kat oversea.. sapa nak hntr? kerajaan pun x ckup duit! (sambil bangun n terus berjalan ke dpn PC)


dialog kitorg stop smpi situ je..


taulah aku nie CUCU SULUNG. tapi tolonglah.. x kan aku nie dduk kat ATAS je! 
mkin PRESSURE aku! result x keluar lagi..eh! SPM baru hbs. x pns bontot pun lagi!
hahahahaha..


p/s:malas nak fikir psl result!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Love The Way You Lie - MASHUP

aku terjumpa video nie kat FACEBOOK kesayangan ramai..
cool giler!
p/s:bilalah aku boleh pndi mix2 lagu mcm dia ek?
enjoy the song!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

sayaPRIHATIN

lepas nie kne buat kempen SAYA PRIHATIN pula
sebab ap? sebabnya rakayat MALAYSIA sekarang pnuh ni dah kurg kePRIHATINan

ok. semua pembaca, sila sediakan kusyen yg empuk lagi selesa dan cikedis anda yang sedap-sedap belaka tue kerana BEBELAN saya nie agak PANJANG k. 

jengjengjeng...!

nak citerlah nie..
time balik dri PWTC, aku n una naik KTM dri Putra. masa tu mmg dh pnuh kat ladies' coach. aku dpt dduk n una x dpt. smpi kat bank negara brulah una dpt dduk.
smpi je kat KL SENTRAL! pergh! rmi giler yg msuk..haish! time tue aku dh mamai. nak tido je rasa. ada r LELAKI yg x tau malumsuk coach p'puan (nak tukar jantina kot)! x FAHAM2 ke cik abg oi! penat pihak KTM psg stickr warna pink tu kat coach p'puan! LADIES ONLY!


masih ada yg x nak dgr pegawai keselamatan yg jaga kat KL SENTRAL tu. 
kesian mereka menjerit 'UNTUK PEREMPUAN SAHAJA! LELAKI SILA PERGI KE KOC SEBELAH'
ad abg polis tu dah tegur sorg laki yg msuk ladies' coach, laki tue MARAH balik abg polis tu! WTH are u?!
*alamak! kurg spoan sket..

bro, abg polis tu dh tegur tolonglah dgr kata! cuba kau ganti tmpt dia! TOLONGLAH FAHAM! GF kau 2 x kemana pun! kau buat perangai SETAN lak kan. org tegur elok2, kau marah balik! ap punya manusia lah kau nie!

*terEMO jap..

kalau aku jadi pihak atasan, aku sruh diorg byr DENDA! x faham2! nie r segelintir rakyat MALAYSIA yang bergelar LELAKI yang x PRIHATIN dengan kemudahan yg disediakan utk PEREMPUAN. 

tiba-tiba aku terjaga dri mamai aku n t'nmpk seorg wanita cina yg tgh dukung anknya sambil mmbw beg yg sgt besar! kesian aku tgk wanita tu. (skema x ayat aku?) dgn rasa x MALU n PRIHATIN, aku bangun n bagi perempuan cina tu dduk. bila aku buat mcm tu je, dua org akk kat dpn aku 2 pun bngun n bagi tmpt dduk kpd sorg nenek dgn cucunya yg bw beg besar juga (nenek tue sbnrnya ibu kpd p'puan cina tdi). bila aku buat, brulah nak buat yea kak... akk tido ke tadi? bukanlah aku nk menunjuk yg aku nie PRIHATIN tapi rasa SIMPATI aku yg sangat mendalam. ( aku mmg cepat rasa SIMPATI). sepatutnya, bila dh nmpk diorg yg berada dlm keadaan mcm tu, org yg lbih kemampuan+sihat kenalah bagi diorg tmpt dduk. nie x..TENGOK je.. 

lama jugalah aku BERDIRI. dri KL SENTRAL sampailah ke BATANG BENAR! x pelah.. jangan merungut! dah dapat pahala pun kan..amin...
x lama kemudian, kat station midvalley kot, ada 1 family Chinese msuk. si isteri tu bw sorg ank n yg si hubbynya bw lagi sorg ank n satu beg plastik permainan yg sgt bsr! aku bgi isyarat sruh adk aku bgun tapi dia dikelilingi lelaki yg x tau malu msuk COACH PEREMPUAN. so, dia x blh bgun. x kisahlah..
perempuan cina n melayu depan aku nie x reti bangun ke? nak kata tua, muda jagung lagi. nak kata pregnant, perut kempis je. nak kata kurg upaya, sihat walafiat+muka mengantuk. bagilah p'puan cina yg bw ank tu dduk. x pun bgi ank diorg tu dduk. kesian kot berdiri lama gilerr! sampi kat bangi or UKM, brulah ank2 diorg dpt dduk. kesian giler ank diorg kepenatan smpi t'paksa dduk kat lantai! x de rasa SIMPATI ke?????
tolonglah MANUSIA zaman sekarang. DONT BE TO SELFISH! jangan JUAL IKAN lah!

memang lama aku berdiri smpi tersengguk-sengguk. kepenatan n mengantuk. sampai tertidolah! tidur sambil berdiru yea..hahahah!

nak sambung lagi nie..... walaupun coach perempuan. semua perempuan but ad lelaki yg x tau malu.. tolonglah jangan GELAK kuat-kuat sampai semua org dengar. ad 1 group nie. msuk2 je GELAK SAKAN. macam nak pecah perut tue gelak. x de adab sopan lgsg. semua org dlm KTM tu ad perasaan k. jangalah buat BISING MELAMPAU! 

*cerewet x aku? aku rasa x! hahaha

as RAKYAT MALAYSIA yg prihatin, di sini saya yang bernama PUTERI NUR AQILIAH nak bagi nasihat skit iaitu TOLONG PRIHATIN DGN ORG YG MEMERLUKAN.

titikTHEENDsekianTERIMAKASIH


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

tired

pkul 9 lbih dah keluar rumah nak gie CHILDRENs BOOK FAIR. CHILDREN?~.~
aku yg dh HABIS sekolah nie boleh kira kanak-kanak lagi x??
boleh kot coz still ada budak f2 ngorat aku n sangkakan aku nie FORM 1! wow! awet muda keeee? hahaha! perasan sungguh minah sorang nie.
about pkul 11 aku dh smpi tempat KESAYANGAN aku! wee~
tempat outing aku n rakan-rakan seseri. THE MALL!
sementara nak tggu ASHRAFUL NIL (bestfren aku terCINTA) yg x keluar2 rumah lagikn..
aku n una jalan-jalan kat dalam THE MALL tue setelah sekian lama aku x gie sana kn! ceh! padahal bru brapa bulan! hehehe.. 


nie r THE MALL yg dah brapa tahun usianya. kira r sndiri.. tahun pembukaan 1987. yea kot

about pkul 12 lbih tu, kitorg pun gerak r ke PWTC dimana book fair 2 berlangsung. wah! ada WARDINA. cantik gileeeeeeeeeer dia n sgt peramah!
aku sgt suka tgk muka dia!! suci sgt!

 wardina with the kids


buku? buku ap aku beli..? byk kot.. aku n una borong buku. ad r dlm 9 buah buku! bila nak baca? aku kan byk masa free...hahaha! n aku beli beg, una beli pensil box. 



 
beg n pensil box yg kitorg beli



antara buku yg kitorg beli=)


bju free yg kitorg dpt hasil drpd mmbeli buku ILHAM n AKU, DIA & GITAR


una mencuba phone barunya smntara mnunggu Ashraful


finally, ashraful smpi dlm pkul 1 lbih n jln2 ngn dia kat dlm book fair tue. pkul 3 bru blk. dlm pkul 4 lbih smpi batang benar n blk rumah trus aku zzzzzzzzzzz..TIDUR! smpi r pkul 7.15! peeerrggh! teruknya aku nie!
lihatlah betapa penatnya aku sbb aku kne BERDIRI dlm KTM dri KL SENTRAL smpilah ke BATANG BENAR. about 1 hour!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 24, 2010

mengisi masa lapang






petang tdi aku n una menguji minda kitorg dgn main games di ats..
both games tue kitorg main kat FB. bhg Classic Word Games.
mmg uji minda betul! boleh UPGRADE engilsh korg k!
coz ad those words yg korg x tau, korg boleh tau words yg pelik2..
aku bagi 5 BINTANG!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Joshua Radin - Friend Like You

I found new song (new song ke? ntah r..)
sweeeeeeet sgt this song!
enjoy with someone tht u called friend



Joshua Radin

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)