Monday, December 14, 2009

love story

Cinta Monyet? apa itu Cinta Monyet?
Cinta Monyet ialah cinta zaman persekolahan n pada pendapat aku cinta monyet ini x kn kekal lama.Bila kita masuk universiti nnt, kita akan kenal dengan lebih ramai orang. Macam2 orang kita jumpa n kdg2 kita leh jatuh hati kat orang tue. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. Allah s.w.t yang tentukan jodoh kita. Kita hanya boleh berharap, Allah s.w.t yg tentukan. Aku pernh terbaca satu artikel kat www.iluvislam.com. Artikel itu ad sebut bahawa COUPLE itu HARAM. Memang saya tidak menafikan yg couple itu haram. Kenapa? Kerana ia mendorong kepada perbuatan zina. Maksud zina sangat luas. Ada zina mata, zina telinga, zina tangan, zina kaki, zina hati, zina mulut n mcm2. Perbuatan zina itukn berdosa. Yea..aku bukanlah baik n alim sgt nak berkata begini. Tapi aku hanya ingin meluahkan perasaan jew. Rasa Sayang terhadap org lain yg berlainan jantina akan ada pada setiap orang. Aku x nafikan. Aku pun ada rasa tersebut. Normal feeling maaa! Tapi nak buat mcm mn. Aku ttp dgn prinsip aku. selagi x pegang segulung ijazah, jgn harap aku nk couple. Bercinta lepas berkahwin adalah lebih indah dan mulia. BETUL x??? hehehe.. 

aku ada knl 1 guy nie. Siapa? secret! I don't know wht to say. Maybe aku dah lukakan hati dia but aku dah pegang pada prinsip aku n Allah s.w.t dah ttpkn iman aku. Kitorg baru knl n pernh jumpa sekali. Tue pun time ada event. Just kenal mcm tue jew. Ntah mcm mn leh t'sangkut. Dia minat kat aku n aku x tau ap nak cakap. Everyday sms.. Baru knl n share mcm2 cerita. One day tue..dia minx couple. I'm speechless! Aku rasa aku layan dia sama jew mcm aku layan kwn2 aku yg lain. Aku ngn Iman pun sama jew.. wrd 'sayang', normal bgi aku. Kat semua orang pun aku ckp mcm tue..even ngn iman pun. Kan kan kan! I'm happy to be single! Bebas utuk berkawan. Aku? ramai jew kawan laki. Nak aku listkn..boleh jew..tapi ramai sgt. Kalau kat P11 tue, sume kawan aku! hahahaha..! for this guy, I'm so sorry! Kita masih bersekolah. Panjang lagi perjalann kita.Pu3 takut pu3 lalai n we can still be fren rite?bestfren? hehehe.. 


Aku nie dah tgk mcm2 perangai org kot yg wat aku tkt nk couple. Kawan2 aku ramai yg menangis sbb bf/gf. Aku rasa buang air mata jew menangis sbb tue. Maybe aku nie kawan ngn dak2 alim mcm nil kot. hahaha! Dia pun anti-couple n aku x nafikn yg dia pun ad minat sumone. Kalau kita minat seseorang, lebih baik kita b'doa agar dia tue jodoh kita kalau dia yg terbaik bagi kita. Hanya Allah s.w.t sahaja yg tau ap yg terbaik buat kita! kita hanya berdoa n berusaha sahaja.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: