Thursday, December 31, 2009

kakak ku bernama Nabila Bahruddin

dia text aku pkul brapa ntah..
' I got your preeeeeseeeeent.'


cepatnya..aku bru post smalam..memang LAJU!
kesian dia nak buka.. aku balut hadiah dia tu pki byk suratkhabar!
hbs tgn dia hitam! tgn aku pun hitam time nak balut hadiah 2!
lain kali r aku balut byk2 lagi!


nana, ur tangan dh jdi hitam kn..hahaha! kesian..
nak tau hadiah apa? click here..


btw, jaga hadiah 2 elok2! jgn pecahkn tau! hehehe..
kalau x, adik pecahkn kepala nana..hahaha..no r! i love u so much larh! x smpi hati..
adk x r evil sgt!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

byebye 2009! Hello 2010!

byebye 2009
x sangka aku dapat bertahan kat seseri! cayalah!
x dew apa pun yang menarik..maybe 2010 lagi menarik kot.
yea r..SENIOR YEAR! TAHUN TERAKHIR DIGELAR STUDENT!
Januari2009, gie sekolah ngn happy. Yea r..dpt result PMR gempak kn! Dicampak ke kelas bio.. I don't like BIO! nak ambil ict but umi x bgi! dapat tawaran gie SBP! SM SAINS SERI PUTERI, KUALA LUMPUR..huhuhu.. time nie r paling sedih! nak jerit kuat2 yang aku x nak pergi!
Februari 2009, pada 10 februari aku dah pun digelar pelajar SBP! berat giler hati aku nak tgglkan p11! huaaa.. kat seseri aku dapat CS yg bernama Nur Hidayah Hanafi.. Thanx kak dayah for everything=D..best jadi CS akak! aku mengahadapi hari-hari aku kat seseri dengan penuh terseksa n pengalaman..


hidup aku kat seseri jew r kan..btw, aku dpt knl rmi dak sbp lain! hahaha.. gie merantau sana sini.. cuci mata.
aku rasa macam naik giler duduk sana. Ngan senior yg slalu wat lawak.. hahaha! aku dapat jadi prefect n masuk biro SERANTA. yeah..biro paling sempoi n sporting! dapat classmates yg sgt baik! tapi suka knekn each other! hahah! n kitorg sgt malas! homework pun suka men tangguh2 n copy&paste! Dormmates aku ROCK! cayalah korg! Lurve korg sgt2!


pastue..pejam celik dah hujung thn..cepatkn! aaargghhh..x dew makna lgsg 2009 nie! adoi! plg best knekn NANA! kesian dia! sorry ek nana.. lain kali kita jumpa lagi n adik knekn nana!


WOI! aku dah FORM 5! SPM!!!!!!
no more fooling around!




HAPPY NEW YEAR!
SELAMAT TAHUN BARU
WELCOME 2010
BYEBYE 2009



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

dunno!

aku kebosanan. aku keletihan. aku x boleh tidur.
so, aku rasa macam nak post sumthing tapi x tau apa.


firstly,
SEKOLAH dah nk mula
pada 3 JANUARI 2010, aku akan BALIK SESERI.
akan berHEMPAS PULAS ngan BUKU2.
akan menhadapi DETIK paling BERSEJARAH iaitu SPM
apa itu SPM?
mestilah Sijil Paling Mudah kan.


fullstop.


secondly,
aku dah nak balik asrama nie..
I miss them so much..
umi, abah, una, afiq, thirah, ecah, mira, nana, iman, nil, zulaikha, ida, nadia, azy, wafa, syiqin, ikha, syira, na, hani, syuhada nasir, semua cikgu2 P11, 3 ibnuhayyan'08, string orchestra.. 


thirdly,
to afiq: Good Luck kat Sains Selangor. Jgn nakal.. don't try to against the rules! jgn FLY! jgn Ponteng Prep! Active kan diri kat sana. Jgn minx nak balik jew! hahahaha! don't be like your kakak ok! nangis jew.. haha


fourthly,
to una: jaga rumah elok2.. Good Luck for PMR! study smart not study hard! do your best!
to nana: study elok2! jgn repeat lagi kay! i'll always miss u;)


2 jew kot!
~the end~
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 30, 2009

ooohhh..aaahhh..

keje aku hari nie..
membuta jew! hahaha
gara2 tido lewat!
pu3 oh pu3
balik seseri nnt x ckup tido r
tgh ad kat rumh nie..tido r puas2
rehat puas2! thn dpn dh nak SPM
lagi r x ckup tido n rehat
study jew;)
dah mcm x dew perkataan lain selain 'belajar' n 'study'
kan..kan..


bak kata IMAN..
CHILL!

*hahahaha..aku rasa dh jdi mcm trademark dia lak!


btw, hari nie aku x wat keje yg sepatutnya aku kne wat..
kms rumah, masak, kms bilik, kms katil
hahaha..MALAS!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 28, 2009

kata hati

apa kata hati anda?
suka?

benci?
sayang?
dendam?


yea..aku sgt x btol skarg nie.. maybe sebb dah nk buka skolah kot
n
i'm not ready yet


dalam cuti sekolah yg pnjg nie.. mcm2 jadi..
ada yg sgt menyentuh perasaas
ada yg buat aku rasa geram n marah yg teramat sgt
ada yg buat aku jatuh hati
ada yang buat aku rasa begitu terharu..


itu kata hati aku.. kita kdg2 x leh nk sorok..kita rasa mcm nak ckp jew apa yg kita rasa..


~THE END~

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 24, 2009

thursday...

first of all...
HAPPY BIRTHDAY
to
NABILA BAHRUDDIN
(my sis yg sgt GEDIK)

Keinginan aku untuk kumpul balik ngn nana n iman menjadi kenyataan=D
celebrate birthday nana yg ke 81! hahahaha..no larh! terbalikkan! 
tempat mcm biasa kat Alamanda r.. mmg syok habis! 
aku, nana n iman gie beli tiket movie ALVIN & THE CHIPMUNKS 2 sementara tggu kak naaja n adik dia.
izzul pun ada..jalan2..masuk sana n sini. Dah penat, gie makan kat BURGER KING. Izzul n Iman yg ajak! memndgkn McD sgt ramai umat manusia. dah mkn gie MPH. lps tue gie Old Town. Pastue gie solat zohor jap. pkul 2:15ptg bru r gie msk pggung. Citer Alvin & the chipmunks 2 sgt best! LAWAK habis=D
Movie habis dlm pkul 4 ptg. Aku sruh nana n yg lain gie tepi tasik dlu sementara menunggu aku gie beli bedak! untuk apa? hehehe..
Berkejar aku gie beli bedak..trus gie tasik. Aku hug nana kuat2 n aku keluarkan bedak! Aku sruh kak naaja bukakn.. YAY! nana dh kne bedak! cian dia! HAbis rambut n baju dia kne bedak! WHAAAA! nana kejar aku! dah r pki wedges! sakit kaki aku! Iman yg sgt baik..ambil bedak n tabur bedak kat nana! Iman lak kne kejar! PADAN MUKA NANA! hehehehe.. nie r plan aku yg agk kurg BEST! x pew2 aku ada plan lain=D
So, bermulalah perang BEDAK! kesian kakak aku sorg tue! Credit to Iman.. THNX tolong jayakn plan aku nie! kui3! Jangan marah ek nana.


Aku dh hbs mkn! ice cream tue x sedap!


sedap x makan?


cian nana kne bedak ek! rambut tue dah beruban!


Iman! great JOB!


aku pun dah kne bedak gak=P




Dah puas main bedak..gie merayap dlm Alamanda tue smpi muak=P
Kak naaja n her brother nak blik..diorg duk jauh lorh! BYE kak naaja! JUMPA LAGI!
gie Baskin Robbins. Lepak sna lama2..x dew wat apa pun.
Aku gie beli cookies jap. lps tue gie balik BR! nie r aku..penat jew.. cian nana
kat BR... nana kne paksa mkn ice cream CHOCOLATE ngn kami semua! THNX to Kak Atiyah! semmgnya kami semua tahu yg dia x ska Chocolate! Muka dia lwk dei! Iman beli anothr ice cream. Strwbery cheese cake (aku hrp btol r nma ice cream tue! aku x ambl tau pun=P).. Nana leh minx sket kat iman. gedik btol nana nie! Iman punya r baik hati..suap r nana ice cream.. bukan sekali..tapi byk kali! *p/s: aku x jeles ek=P


Iman : nak ice cream x? pilih r cepat..
Aku  : (cakap dlm hati) yay! iman nak belanja! NAK! jap ek..
Nana : belanja dia sorg jew?? nak gak..
Iman : nak apa? pilih r..
Nana : nak yg tdi..
Iman : Ali! Strwbery Cheese cake satu..
Ali : tdi bukan kau dh beli kew?
Iman : aku bgi kat Aina..
Aku : nak chocolate!
Iman : ok..
YAY! Iman belanja mkn ice cream! hehehe..THANX  A LOT! SAYANG KAU!



Thank you iman! SEDAP!



Nana sgt berselera..



THANX IMAN!



ada sapa2 yg jeles??hehehe



iman, nana n adik kak naaja(aku x tau nma)



siapa plg pendek?? hehehe


Aku sgt HAPPY hari nie! B4 nana balik..aku dpt hug n kiss dia! hehehehe.. lama lorh x jmp! miss her very MUCH!


Nana n Iman,
Thanx coz sudi dtg hari nie! Adik sgt HAPPY bila kita dpt kumpul balik! Rindu ngn korg berdua! TEBAL tau x! Lepas adik hbs SPM, leh r kita kumpul blk ek! hehehe.. time B'day Nana! HAPPY YANG TERAMAT SANGAT! I LOVE YOU!


to Nana,
lama x jmp nana! best dpt pukul nana lagi! BTW, sorry coz ketuk kepala nana ngn magazine..tue r jgn ska kacau adik! PADAN MUKA! Bestkn kne BEDAK! nie sume plan adik! bila lagi nak knekn nana rite? Dah lama x gaduh ngn Nana.. Adik saja suka2 cari psl..hehehe.. SORRY n I LOVE YOU SO MUCH!


to Iman,
Thnk you very much n much coz belanja aku ice cream! Plan aku tue menjadi di ats pertolongn kau! THNK YOU! Lain kali kita wat lagi kat nana mcm tue ek! BtW, I LOVE YOU!


dah r.. malas lak nk taip pnjg2 nie.. korg sndiri dh tau kn..Org yg bernama PUTERI NUR AQILIAH sgt SAYANGKN NANA n IMAN! So, jgn sapa2 rmps KAKAK n ABG kesayangan aku nie! kui3! Sapa yg jeles tue..sorry r ek..kitorg mmg mcm nie! 


~THE END~






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 23, 2009

adikku dpt tawaran=D

yea.. adikku yang bernama Wan Muhammad Afiq dapat tawaran SBP ke SM Sains Selangor (SMSS)..
hahahahahaha! PADAN MUKA dia! *kejam* giler aku! AKU pun dulu macam tue gak! cian btol! Bdak skolah dia ada 4 org dpt SAS, 1 org dpt TKC n 1 org dpt SSP serta adik aku..sorg jew dpt SMSS..  At least dpt kat bandar. daripada dpt kat ceruk hutan macam SEMAHUR..kn dah ssh..


Tapi..dia X NAK gie! GIE r! BEST ddk asrama! btol x???
yea r..kakak dia nie sedang merasai pahit getir as a sbp student. Mcm2 dpt rasa. X sama mcm sekolah harian Percayalah.. So, fikir2kanlah.. nak gie or x..chill!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 22, 2009

shopping barang asrama

KEPENATAN dan KELETIHAN


Pukul 2.00pm smpi Alamanda, Putrajaya. Cuzin aku ajak gie sana. Mula2 igt juz nak bw budak2 kicik gie jalan2 tapi bnd len yg jadi. Umi dah tunggu kat sana. Gie masuk Parkson..jalan..JALAN n jalan. Lepas tue budak2 nie nak men kat playground lak! Gie r korg main! malas nak LAYAN! Umi ajak gie Reject Shop. Kononnya nak cari bju adik2 aku..tapi x jadi! Tengok jew! PADAN MUKA! Aku ajak umi gie beli barang2 asrama tros. Ambil Troli n trus gie cari barang.


- Shampoo
- Sabun mandi
- ubat gigi
- berus gigi
- Body spray
- Deodrnt
- Biscuits
- susu kotak kecik
- sup cendawan instant
- sabun basuh baju
- softlan
- pewangi almari
- spray ambi pur


ap lagi ek..byk lagi r! Khamis nie aku gie Alamanda lagi! gie beli lagi. Ad lagi yg blom beli=D
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 17, 2009

azam tahun baru

Tahun baru dah menjelma!
nie azam aku untuk tahun baru!

- x nak tidur lagi dlm kelas!
- peruntukkan masa yang ada ngn study n tmbh ilmu (kebaikan utk SPM)
- jadi SENIOR yang baik n bertauliah!
- jadi anak yang solehah
- tingkatkan iman dan ibadah
- solat tepat pada waktunya!
- x free hair lagi bila kuar depan, belakang or tepi rumah..
- nak dapat Straight A's for SPM (so, kne study smart n hard)
- lebih berjimat ( nak kumpul duit r..x nak membazir)
- kurgkn mkn junk food
- lebihkan mkn sayur n buah
- had kan kuantiti pemakanan
- lebih rajin bersenam..(pu3, jgn mls2)
- jadi lebih baik n rajin dr yg sebelum
- xnak tidur lps subuh dah!
- x tidur time dgr ceramah, motivasi or kuliah! (aku suka curi2 tidur)
- lebih berdikari..jgn hrpkan umi n abh jew! usaha sndiri!
- jadi kakak yg lebih baik..jadi kawan yg lebih baik!
- nak jadi hamba Allah yang lebih bertakwa dan beriman.. amin..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

penantian 20 tahun..

CONGRATULATION to pemain2 BOLA SEPAK MALAYSIA
akhirnya..penantian selama 20 tahun berakhir sudah
MALAYSIA dapat GOLD MEDAL!
CAYALAH!

siapa kata Malaysia tdak boleh??
MALAYSIA BOLEH!!!:D
kankankan..


dengan KEBERKATAN AWAL MUHARAM, Malaysia menang juga!
congratz >,<

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Awal Muharam

SALAM AWAL MUHARAM

speech:
* semoga M'sia lebih maju dan keamanan berkekalan
* semoga semua calon SPM'10 dapat menjawab soalan2 SPM dengan mudah dan mendapat kejayaan yang diinginkan
* semoga semua rakan2ku lebih diberkati hidupnya..


amin..



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 16, 2009

aku tinggalkan dia demi Allah

Aku bru jew hbs tinjau2 artikel kat iluvislam 
&
aku tertarik ngn satu artikel nie
tajuknya..
aku tinggalkan dia demi Allah


Namamukah yang tertulis di luh mahfuz sana?
Engkaukah yang bakal menemaniku jalan menuju syurga?
Dirimukah yang akan melengkapkan separuh dari agamaku?
Aduhai pria.
Adakah kau yang tercipta untukku?
Jawab pertanyaanku ini.
Jawab!

Kau takkan pernah dapat memberi jawapan
Kerna jawapannya bukan di tanganmu
Tetapi di tanganNya.
Di tangan Tuhan kita; Allah
Tuhanku dan Tuhanmu

Gelisahku memikirkan dirimu
Dan ketakutanku memikirkan Tuhanku
Aduhai pria
Maafkan aku.
Ketakutanku pada Tuhanku melebihi kegelisahanku memikirkanmu

Jemput diriku pabila waktunya tiba
Sebelum sampai saat itu, biarkan aku sendiri bersama Si Dia
Akan kucipta cinta bersama Dia
Sebelum kucipta cinta antara kita

Jadilah dirimu kumbang yang hebat
Dan doakan aku agar menjadi bunga yang mekar..

ada lagi..hehe..panjg sangat r..so, kalau nak tahu lagi..
gie r  www.iluvislam.com 
 



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Subhanallah

saya baru lepas baca beberapa artikel kat iluvislam.. ada beberapa keratan artikel yang boleh saya kongsi dan saya berharap semua pembaca menyedari dan mengesalinya...

arak :

Tahukah anda bahawa Malaysia merupakan Negara ke-10 terbesar dalam pengambilan arak di dunia. Malah, pada tahun 1996 (iaitu lebih sepuluh tahun yang lalu) , cukai penjualan arak sahaja mencecah sekurang-kurangnya RM 817 million. Menurut majalah The Globe Magazine, Syarikat Carlsberg AS of Denmark telah memahkotakan Malaysia sebagai “very important and attractive market” dengan melabur sebanyak US$ 20 million bagi menghasilkan sekurang-kurangnya 125 million liter arak setahun.

Al-Fatihah :   
Setiap muslim sekurang-kurangnya akan membaca surah al-Fatihah sebanyak 17 kali setiap hari. Itu adalah jumlah yang paling minimum. Pengulangan sebanyak 17 kali setiap hari adalah satu kadar pengulangan yang besar namun adakah kita sedari bahawa surah al-Fatihah hanya menggunakan 21 huruf daripada 28 huruf hijaiyyah(huruf-huruf bahasa arab).
 
Dalam kata lain, sebanyak 7 huruf tiada dalam surah al-Fatihah iaitu huruf Jim, kha', Zai, Syin, Zho' dan Fa'. Sekiranya kita hanya sekadar membaca seperti melepaskan batuk ditangga sudah tentu kita tidak akan menyedari hal ini.Al Imam Syed Mahmud al Alusi rahimahullah menjelaskan di dalam Tafsir Ruh al Ma'ani bahawa 7 huruf hijaiyyah yang tidak digunakan di dalam al-Fatihah adalah menunjukkan kepada kesempurnaan makna al-Fatihah tersebut.
 
Al Imam al Alusi juga menyatakan bahawa 7 huruf yang digugurkan itu menunjukkan kepada jumlah bilangan ayat dalam surah al-Fatihah iaitu sebanyak 7 ayat sebagaimana yang disepakati oleh para ulama'.Ulama' membahagikan huruf-huruf hijaiyyah kepada 2 jenis huruf iaitu Huruf Nuraniyyah(gemerlapan/kilauan) dan Huruf Zulmaniyyah(kegelapan/kesuraman). Huruf Nuraniyyah sebanyak 14 huruf iaitu Sod, Ra', Alif, Tho', 'Ain, Lam, Ya', Ha'(baca nipis), Qaf, Nun, Mim, Sin, Kaf dan Ha'. Manakala baki 14 huruf lagi merupakan huruf-huruf Zulmaniyyah.Jika diperhatikan secara lebih mendalam, huruf-huruf ini diklasifikasikan pula kepada 3 bahagian iaitu :


a)14 huruf Nuraniyyah semuanya terdapat di dalam al-Fatihah
b)7 huruf daripada 14 huruf Zulmaniyyah terdapat dalam al-Fatihah

c)7 huruf Zulmaniyyah lagi tidak terdapat dalam al-Fatihah.
 
Al Imam al-Alusi menerangkan tentang 3 pembahagian ini adalah menunjukkan kepada 3 golongan manusia iaitu golongan orang-orang mukmin yang benar-benar beriman dan beramal, golongan orang-orang yang berada antara iman dan maksiat dan golongan orang-orang menzalimi diri mereka sendiri(kafir).


 


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 15, 2009

ILY..



KORG! tau x..aku dah rindu giler kat korg!
aku ngh ada byk problem nie!
mcm2 aku nak citer..
about my life now..sejak msuk seseri
u all tht I can trust selain nana n iman
kita semua dah jauh!
aku kat nilai
nil kat kajang
nad kat cameron 
ida still kat putrajaya..
damn miss korg sgt2!
i feel like to crying bila aku igt blk kenangn dlu!
huaaaaaa=(






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

wtf?!

karangan BaHasA MeLayU
no idea r!
tajuk : Perpaduan Teras dlm Usaha Menjayakan Gagasan 1 Malaysia
aaaaaarrrrrgghhhhh! please help me! 
I had NO idea at all!
BLANK!
OTAK KECUT!
bru siap intro n isi pertama!

bila nak siap nie???
haish!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

happy birthday to them=D

aku keboringan yang teramat sangat.
so, aku igt nak wish diorg nie! (kwn2 aku)
mereka nie semua dah nk jadi 6teen except ikha coz dia dah pun 6teen


Siti NurZulaikha
14/12/2009

oit Ikha! kau dah tue! happy sweetsour 6teen=D
kau comel r! hahaha

Wan Amalina Rosli
23/12/2009

Na! yay..kau dah jdi 6teen! dah tue mcm aku..hehe happy birthday!


Syahirah Razi
25/12/2009

*dia yg pki tudung tue!
hey syira! happy sweet 6teen=D dun forget me k my dear!

Shafiza Johari
27/12/2009

happy birthday efi! asal r kau pindh p16 tu! btw, kau dah tua!!
happy sweet 6teen=D


 

mereka nie sume kawan saya. Gmbr diorg yg plg cute saya ad! 
HAPPY BIRTHDAY n HAPPY SWEETSOUR 6TEEN

with love,



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 14, 2009

String Orchestra




I miss a lot to join this ochestra!
I miss the president (merangkap abg angkt aku)
vice president (merangkap kkk angkt aku)
 and all the members!
we like one BIG happy family! rite?
we LOVE each other
we PROTECT each other
Jom buat perfrmnce sekali lagi! bersama2!
main lagu seroja, seribu tahun n sway!
di conduct oleh sir razali again!

mcm sengal jew..sumbang mambang sume ada! hehehe
miss u all a lot=]




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

love story

Cinta Monyet? apa itu Cinta Monyet?
Cinta Monyet ialah cinta zaman persekolahan n pada pendapat aku cinta monyet ini x kn kekal lama.Bila kita masuk universiti nnt, kita akan kenal dengan lebih ramai orang. Macam2 orang kita jumpa n kdg2 kita leh jatuh hati kat orang tue. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. Allah s.w.t yang tentukan jodoh kita. Kita hanya boleh berharap, Allah s.w.t yg tentukan. Aku pernh terbaca satu artikel kat www.iluvislam.com. Artikel itu ad sebut bahawa COUPLE itu HARAM. Memang saya tidak menafikan yg couple itu haram. Kenapa? Kerana ia mendorong kepada perbuatan zina. Maksud zina sangat luas. Ada zina mata, zina telinga, zina tangan, zina kaki, zina hati, zina mulut n mcm2. Perbuatan zina itukn berdosa. Yea..aku bukanlah baik n alim sgt nak berkata begini. Tapi aku hanya ingin meluahkan perasaan jew. Rasa Sayang terhadap org lain yg berlainan jantina akan ada pada setiap orang. Aku x nafikan. Aku pun ada rasa tersebut. Normal feeling maaa! Tapi nak buat mcm mn. Aku ttp dgn prinsip aku. selagi x pegang segulung ijazah, jgn harap aku nk couple. Bercinta lepas berkahwin adalah lebih indah dan mulia. BETUL x??? hehehe.. 

aku ada knl 1 guy nie. Siapa? secret! I don't know wht to say. Maybe aku dah lukakan hati dia but aku dah pegang pada prinsip aku n Allah s.w.t dah ttpkn iman aku. Kitorg baru knl n pernh jumpa sekali. Tue pun time ada event. Just kenal mcm tue jew. Ntah mcm mn leh t'sangkut. Dia minat kat aku n aku x tau ap nak cakap. Everyday sms.. Baru knl n share mcm2 cerita. One day tue..dia minx couple. I'm speechless! Aku rasa aku layan dia sama jew mcm aku layan kwn2 aku yg lain. Aku ngn Iman pun sama jew.. wrd 'sayang', normal bgi aku. Kat semua orang pun aku ckp mcm tue..even ngn iman pun. Kan kan kan! I'm happy to be single! Bebas utuk berkawan. Aku? ramai jew kawan laki. Nak aku listkn..boleh jew..tapi ramai sgt. Kalau kat P11 tue, sume kawan aku! hahahaha..! for this guy, I'm so sorry! Kita masih bersekolah. Panjang lagi perjalann kita.Pu3 takut pu3 lalai n we can still be fren rite?bestfren? hehehe.. 


Aku nie dah tgk mcm2 perangai org kot yg wat aku tkt nk couple. Kawan2 aku ramai yg menangis sbb bf/gf. Aku rasa buang air mata jew menangis sbb tue. Maybe aku nie kawan ngn dak2 alim mcm nil kot. hahaha! Dia pun anti-couple n aku x nafikn yg dia pun ad minat sumone. Kalau kita minat seseorang, lebih baik kita b'doa agar dia tue jodoh kita kalau dia yg terbaik bagi kita. Hanya Allah s.w.t sahaja yg tau ap yg terbaik buat kita! kita hanya berdoa n berusaha sahaja.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 9, 2009

story

wednesday..hari nie patutnya gie midvalley ngn zulaikha n her friends.. kawan2 kat SBU. Miss 'em a lot! Tapi aku x dpt gie coz ntah r..umi aku x bagi! Nak jumpa kawan lama pun x ley! Haish! SEDIH aku! Btw, sok maybe gie Petrosains.... freaky kn! yea..sedara aku dtg rumh hr nie. Dia n umi plan nak bw budak-budak* nie gie sana! Whateva r..asalkan aku leh gie KLCC! Nak serang Kinokuniya! I love BOOK very much! but not academic books! hehe..nak beli COMICS! Hopefully umi bagi r beli comic byk2! Just have fun kat Petrosains. Can't wait to buy some COMICS n FAMOUS AMOUS! Aiyak! SPM is around the corner maa! I must do some exercises n study. AdOi! 
*cuzin n adik2 aku..



apa aku nak caka lgi ek! aaaaaahhhhhh..eeeeeeerrrrr...laaaaaaaaaaaa...


ok! aku tau nak citer ap!
minggu lps kau balik kg. Hari sabtu smpi r selasa lps.
my atok still sakit.. masih lagi kat hospital..
hari apa aku x igt..Hari ahad kot..
Kak Lina ajk kemas rumah atok! Kemas segala barang yg dalam kabinet kat dapur, lap tingkap, cuci longkang n mcm2 lagi r..tapi aku just tolong lap tingkap n cuci periuk n segala mcm bnd kat dlm kabinet tue!
SAKIT PINGGANG aku cuci sume periuk2 tue!
Nsb bek Kak Dayah ad..kalau x.. penat r aku!
tgh2 cuci tue tiba2 ada lipas.. MENJERIT aku n Kak Dayah! adoiiiii....
Dalam kabinet dapur tue pun penuh ngn segala jenis mak nenek lipas! Una yg gie bunuh sume lipas2 tue..Hbs 2 botol ridsect tue..! Kitorg start keje2 tue sume dr pagi n smbg balik lps solat n lunch.
Malam 2 mmg best giler r! Pukul 1 Pagi tiba2 perut aku n cuzin2 aku lapar.. apa lagi! kitorg kejekn r dapur 2. cari MAGGIE n wat maggie goreng. Aku yg jdi chefnya! hehehe.. Tgh masak tue, mak usu dtg.. dia bgtau yg Pak usu lapar.. Mak usu lak yg masak nasi goreng! giler btol kitorg nie..boleh lapar pukul 1 pagi. mmg x dew keje.. Dah tue 10 packets maggie hbs! Dasyat kn kitorg nie!

pas2 tido pukul 3 pagi n bgn pukul 6:30 pagi..leh smbg tido smpi pukul 7:30 pagi. Kms tmpt tido, gosok gigi n bsh muka trus breakfast. Tau x breakfast ap??? roti bakar jew...mentg2 r dah pnt msk.. x kn r breakfast pun mkn roti bkr! haish!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 4, 2009

grandma..

balik kampung AGAIN!
yeah.. my grandma's condition unstable
she's getting weak n weak
like what people owez say

'tunggu masa je nie..'
masa tue mmg akan tiba but please..not now!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 2, 2009

hello DECEMBER!!

DECEMBER
crap! cuti dh nk hbs r 2..
wee~
juz have fun ngan buku-buku
have fun ngan homework
have fun ngan study
yeah..next year will be the tougher year!

S.P.M
[sijil paling mudah]


next year also..
I'll be a SENIOR of SESERI!
I'll get JUNIORS. dapat ADIK!
I'll get new DORMMATES(f4 next year)
I'll get new CLASSMATES





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)