Sunday, September 27, 2009

kenangan..

sabtu, 10:00 mlm

aku n una baru balik dr rumah aunty ina.. dia wat mkn2 sket. time 2 nak balik rumah.. pas2 ada gbs nie ngah men basikal.. hehe..diorg 2 geng2 afiq, adik aku.. diorg lumba basikal..merempit! hehe.. nmpk diorg trus aku igt time ddk kat putrajaya dl. Best giler! Kalo sapa2 jiran aku wat makan2..mesti malam 2 meriah ngn suara budak2..t'msk r aku! Best giler r time 2.. lepak2, jalan2, lumba basikal..dah r mlm2..meriah lak 2.  Rindu giler time 2.. kalau boleh aku putarkan balik masa, kan best! Geng aku dulu..nani, nabila n ramai gak r.. aku x igt nm2 diorg.. klu ad kak zahidah, aku n nani lepak ngn kak zahidah. Rindunya..



Masa ddk kat Presint 11, Putrajaya, jiran sebelah aku aunty amelia. Skarg dia n family dia ddk kat Rome. Aunty amelia slalu gak r wat makan2.. dia pandai masak! dia masak sume sedap n mcm2 ad! Klu x pun cik ton.. cik ton ddk blakang rmh aunty amelia. X pun kat rumh aku or rumah aunty jah( mak nabila n kak zahidah).. Best giler wat makan2 mcm nie.. dapat mkn mcm2.. malam2 leh merayap! hehe..


lagi satu kenangan kat Presint 11..
tido dlm khemah kat blakang rmh aku. Aku, una, nabila n kak zahidah pasang khemah kat blakang rmh aku.. mlm 2 kitorg tido dlm khemah 2.. siap ada kipas! haha.. afiq n zakuan tido dlm khemah lagi satu.cuak mmg cuak..tapi best giler! Time aku kecik2 dulu.. slalu r tido rmh kak zahidah n nabila.. x pun diorg tido rumah aku. Nie r dia zaman kanak2..


Skarg dah besar.. dah x mcm dulu. Aku rindu zaman kanan2 ribena.. Tapi skarg pun mcm 2 gak.. even cousin aku sndiri ckp aku nie x mcm ank dara, mcm knk2 ribena. hehe..
kalau dulu..
aku suka men teddy bear or barbie.. xpun masak2..
skarg aku suka hadap pc..on9, dgr muzik, download mcm2, edit pic, ambil gmbr
dulu..
aku suka pakai dress..
skarg pki seluar or bj kurung.. tudung paling wajib!
dulu..
aku suka merajuk
skarg lagi kuat merajuk!
dulu..
men basikal n jln2 kat taman ngn kwn
skarg lepak alamnda or mn2 mall ngn kwn...tgk movie n men bowling.



Dunia remaja

Semendung awan,

Rintikan-rintikan hujan berjatuhan,

Hatiku mendayu-dayu,

Fikiranku bercelaru,

Mengapa hingga detik ini diri ku masih di sini?

Masih bersama-sama mereka yang berhempas-pulas dengan pelajaran.

Tetapi aku?

Masih berkhayal di alam fantasi,

Masih gagal mencapai gugusan bintang di awangan,

Masih melayan nafsu yang bukan-bukan,

Leka dengan cinta di alam remaja,

Leka dengan kiriman surat-surat bunganya.

Membaca,

Tetapi fikiranku jauh melayang.

Melayang tentang si dia.

Aku masih mampu tersenyum,

walau rekodku merah-merah belaka.

Masih gembira hatiku walau dimarahi guruku.

Melayang fikiranku hanya pada si dia,

Berbunga-bunga hatiku,

Kerana ada si dia menunggu “sms” ku.

Dia meracuni fikiranku,

Hingga aku tidak mampu mencapai tahap kewarasan akalku,

Mengapa aku tidak boleh berubah?

Seperti ada tarikan magnet utara dan selatan.

Yang tidak mampu memisahkan ku.

Aku terkedu sendirian.

Hanya waktu mampu mengubahku.



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

No comments: