Sunday, September 13, 2009

apa aku nak jadi?

Malam 2 aku tido lewat..dalam pukul 4:30 pg..tapi b4 2 aku dh tido pukul 9mlm-10:30 mlm.
In da same time, kak lina n her husbnd, abg boy, x tido lagi. Mak long pun x tido lagi..diorg sume tido lewat.
Alang-alang 2..kitorg pun terus bersahur.
sambil makan 2, kak lina n mak long tnya aku..nak ambl apa after spm..

mak long : aqiliah nnt nak msk mn?
kak lina : dia nak gie oversea..nak ambl kelas persediaan kat utm...
aku : eerrr..insyaAllah..kalo result gempak, igt nak smbg kat oversea.
mak long : nak ambl ap?
aku : ntah r.. aqiliah x minat medic walaupun aqiliah ambl bio..
kak lina : x yah ambl medic..susah kalo x minat. study pun ssh. Ambil r pharmacists.
mak long : hmm..ambl pharmacists..x pun psikologi. fisioterapi pun ok gak..
aku : hmm..ntah r.. aqiliah pun x tau apa aqiliah nak jadi.
abg boy : skarg nie org x nak yg pandai sbb sume org pandai..skarg nie org nak yg pakar.. ambil r apa yg kita  minat..
aku : apa aqiliah minat ek??
mak long : aqiliah minat apa.. kalo minat, blajar pun sng..
kak lina : kalo aqiliah ambil fisioterapi, ambil sport science n fisioterapi.. dpt double degree.. keje pun senang dpt n senang naik..
mak long : kat M'sia nie kurg phsycologist  n physiotherapist.

aku pun x tau apa cita-cita aku.. kalo nak diikutkn..byk gak..
antaranya :
- audio engineering
- phsycologist
- ckgu tapi x kn blajar kat sbp..jadi ckg jew kn?? GURU PAKAR? keje sebagai seorang pendidikkn mulia=)
- chef

konklusinya, aku x decide lagi apa yg aku nk jd.. cita-cita aku sgt tinggi. Aku nak jadi org yg berguna dn dpt berbakti pada keluarga, negara dan agama. Kalau boleh bila kau dah kaya nnt, aku nak wat keje2 amal. aku nak bina rumah anak2 yatim, rumah orang2 tua, n aku nak bantu sume orang kurg upaya. Nie r janji aku!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

3 comments:

meo188 said...

jd cikgu atau pensyarah...

best tue!

keje opis memeningkn

meo188 said...

jom amik kad raye...

http://meo188.blogspot.com

meo188 said...

jom amik kad raye...

http://meo188.blogspot.com