Saturday, March 21, 2009

GOODBYE

huaaaaaaaaa...esok dah nk blk ke SESERI!!! knapa r cuti x pnjg lg??? aku x puas lg nie! HOMEWORK???? uuuhhhhh...x siap lg! malas btol nk siapkn! Cpt btol cuti berlalu.. oohhh yea.. 30 Mac nie, skolah lm aku ad wat Hari Minda Bestari..aku nk gie(mmg kne gie pun).. aku hrp dpt r gie..aku t'lalu mengharap!!! Aku rindu sgt2 kat kwn2 aku! hopefully aku leh gie!

aku x tau r nak ckp ap lg! aku nk packing brg..mcm mls!, nak siapkn hw...uuuhhh..ntah r!, nak gosok bj..nnt2 r..(oit! pu3!!!! jgn mls2!!!)

2 jew kot..FULLSTOP!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, March 17, 2009

about today

hr khamis, hr yg plg ditgg2! ad reunion class 4 ibs!!!walaupun kelas 2 br thn nie wujud utk batch aku kat skolh P11 2, tp bila dh hmpr separuh keluar gie sbp n mrsm..ap lg! REUNION r!! can't wait this Thursday!!! In da same time, aku dpt jmp nana n iman! yaaahhhooooo..leh lpskn rndu aku yg dah tebal berinci2 nie...& jumaat nie aku ad reunion class 3ibs'08..tp aku x tau nk gie kew x nak.. coz aku dh hmpr muflis nie..huhu..cian lak diorg. Aku pun rindu dak2 kelas aku thn lps! huhuhu.. diorg lak nak sgt jmp aku..btw, aku pun byk gaban keje yg nak kne selesaikn..huaaaa=((

ABOUT TODAY...
aku ikut una gie latihan String Orchestra kat skolah..diorg ad performance x lm lg. So, kne r practice kn..dddoowwwhhhh..rindu giler ngn blk muzik!! n bilik muzik 2 ad byk instrument br! ad instument 4 gamelan!!! rugi giler aku pindh but lg rugi kalo aku x gie seseri kn! x pew r..ap lg! aku msk jew blk muzik 2..sume instrument gamelan aku try! hahaha..excited! lps 2 aku ke blk lg satu..wat ap? hehehe...aku tibai sume drum n keyboard!! dah lm aku x main!! rindu!! Then, kak zahidah n kak cha pun ad..so, aku share citer aku kat seseri ngn diorg r..yea r..diorg pun duk asrama..lm gak x jmp diorg!=P
Dalam pkl 9:30pg, aku gie rmh nil..kitorg dh jnj nak gie alamanda n temnkn dia gie beli bj kat anjung ngan hidayah.. aku gie jmp dia n kitorg trus ambl bas gie rmh hidayah..lps 2 aku, nil n hidayah gie rmh farhana jap..nil nak ambl buku teks ap ntah..(org 2 semangat nk gie maahad!)...n kitorg gerak ke anjung dl(nil nak beli bj labuh) n trus ke alamnda.. kat alamnda lak, aku nk gie beli brg kat carefour..dh hbs beli 2, aku blnja diorg mkn ice-cream, gie mph, watson n makan kat rasa! hehehe..makan!!! lps 2 umi call..n umi ckp umi nak gie beli brg dl..ap lg aku, una, nil n hidayah gie r kat umi..teman umi gie beli brg! dah hbs 2..aku, umi n una pun blk n hidayah n nilpun blk..huhu..rndu diorg b'dua!!
inilah kisah hr nie..mmg best jln2 ngan diorg..

ok r..2 jew kot pu3 nak b'celoteh..mls lak nk ckp pjng2! hehehe..bubye!=)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, March 14, 2009

seseri..(x tau nk citer ap)

Kalau Kamilah citer psl KISAS, Pu3 nak citer psl SESERI r.. Lps 2, NIl citer psl MAAHAD lak ek.. hehehe..=)

Sekolah@Kelas
☺pki kerusi n meja plastik yg nmpk modern..tp penuh ngan conteng² tp selesa digunakn..Locker lak locker kayu n besar..t'kejut pu3 tgk locker kat dlm kelas 2..yea r kat P11 pki locker besi..standrd skolh bndr r kn..muat ltk buku² jew.

Kemudahan
☺mcm ok jew kemudahannya..tp aku rs..P11 lg ok kot. Yea r..nm pun skolh br n kat Putrajaya.

Dorm
☺Bersih, teratur, kemas..ok r. Selesa n Best!!!

Makanan
Plg aku suka..Mknn kat DM sedap² n membuatkn aku GEMOK! lg BEST bila cilok org len nya mknn..hehe...=P

Kawan²
☺Baik..Sporting..Otk gila²(satu kepala ngan pu3!)..ad yg addicted ngan camera.. dr Putrajaya pn ad!! sampai pu3 jmp blk classmate pu3 time drjh 5, kwn bestfriends pu3 n rmi lg r..

Cikgu²
☺dedikasi..pu3 mudh faham r ap ckg² 2 ajr especially Physics..kat P11, pu3 x fhm satu pn tp kat Seseri..pu3 fhm lak..ish2..

Seniors
☺caring, rajin, baik, sporting, otk gila² jg r...(CS PU3 BEST!)..nak gak promote CS pu3!! ♥SAYANG CS pu3..huahuahuahua:D



Mula² kat SESERI 2 mmg r pu3 nangis..HOMESICK r katakn.. tp lama² berkurg r. Makin BEST! Everyweek umi n abh dtg tgk pu3..pu3 yg suruh..huhu(teruknya pu3 nie...) Mgg Lps, pu3 kne gastric..sakit giler smpi menangis². Start kne pg Jumaat..lps 2 gie r hkl. Lps 2 ok sket. Tp bila dh nk msk DM 4 dinner, makin teruk lak smpi nangis..Kak Sofya n Kak Nad tlg r aku..cian diorg nk mkn..huhuhu..btw, thanx a lot kak nad, kak sofya.. diorg tlg bgtau ustzh(our warden), tlg call abh srh ambil aku bw balik..BALIK??? yeah..pu3 balik rmh! sementara tgg umi n abh ambil, aku ddk kat bilik tv..bila sume dh kuar dr DM, kak fatin dtg..dia tanya aku mcm² n dia bg r aku susu coklat, air suam n minyak angin..Thanx kak fatin! lps 2 kak Illy n bbrapa senior.. smpi rmh jew trus LANDING ats katil! Sakit deyyy...In da same time, atok n opah dtg rmh pu3..mak sdara pu3 pn dtg skali..dtg dr Perak..Hr Isnn blk semula ke Seseri..

2 jew kot...k, r..gie dulu..ADIOS..SALAM♫

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, March 13, 2009

cerita..cerita

Assalammualaikum..
SCHOOL HOLIDAY!!!! Saat yg plg ditunggu2! smpi rmh trus ON9!..kalo leh nk TIDUR tp mcm mls lak..huhu=P
upload segala gmbr, add friends, chatting ngan my CS, cmmnt gmbr2, reply cmmnt kwn2ku! Hadap pc nie ntah dr pkl brapa smpi pkl brapa ntah.. yea r dah ADDICTED sgt nk ON9! (hr 2 dah on9-mgg lps)... Cuti kali nie x leh nk relax sgt..HOMEWORK sgt BYK! huaaaaaa.... dh rmi yg ajk aku ke ALAM
ANDA..(pening2).

Sebenarnya x dew r rmi sgt yg ajk aku. Kebanyakkan kwn2 pu3(classmate f3) gie kem, blk kg, gie b'cuti..rindu mereka sume..huhu.. Hr Ahad pu3 plan nk gie beli kain..KAIN?? utk ap ek...hehe..ad r! SECRETE! nnt warga ONCI bc..BOCOR lak RAHSIA 2 nnt! Hr Selasa adk pu3(una) ad latihn string..pu3 nk gie gak!! mayb lps 2 pu3 gie alamanda ngan Hidayah or sapa2 kwn2 pu3..SAHABATku, aku rindu kamu berdua! Hr Khamis lak gie alamanda ngan classmates(4IBS) pu3..B'konvoi gie alamanda!!! x SABAR nk jmp diorg!! miss 'em a lot! 2 kali gie alamanda..lama2 alamanda 2 pun BORING+MUAK tgk muka pu3 yg CUTE nie..ahahahaha..(PERASAN!!). Pu3 x tau nk citer ap.. hmmmm...citer psl CLASSMATES pu3 kat SESERI r..ok!

Pu3 dicampakkn, diletakkn, dibuangkn, ditendgkn ke 4 BAKERARA@'BAKEROXYIANS'... idea sapa r tukr BAKERARABAKEROXYIANS. Mereka sume ROWKz n BAIKz..Mereka nie sume ADDICTED ngan CAMERA...huhu..bgs2! satu KEPALA ngan pu3!! nie r mereka sume...



mereka mmg suka b'posing! Pu3 pun suka gak b'posing! huahuahuahua=D
nie jew r Pu3 nk citer..nnt kalau Pu3 ad citer yg best2, Pu3 citer lg k!

ADIOS! SALAM....

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, March 7, 2009

SeSeRi...?! (2)


Nie antara senior2 n kwn2 dorm aku.. cb r teka mana satu CS aku, Kak Dayah, CS aku ddk sebelah aku jew..
Start kat dpn..yg pki towel @ kain warna pink 2 Kak Suha lps 2 yg blakng 2 Kak Fera, yg baring 2 Kak Fatin n memangku dia 2 CS kak Fatin, Ameera, blakang Ameera lak Sharina, sebelah Shahrina lak nmnya Jannah. Blakang aku n Kak Dayah lak Rabiah, Blakang Kak Dayah, Syakirah n sebelahnya Fifi, Blakang Jannah, Tasha, Sebelah Tasha, Ain Madi..lps 2 Aisyah n Kak Una...

SAYANG MEREKA sume...MUAAAHHHXX!

*p/s: ap2 hal aku still sygkn P11!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

SeSeRi...!?

Assalammualaikum..ello!
lamanya r pu3 x post blogkn..yea r dah msk sbp...mn sempat blk rmh! dah sekolah kat SMS Seri Puteri(SESERI)...walaupn kat kl 2 jew..tp mn leh blk sesuka hati..!
I'm officially SESERIAN!
Best jg r kat sn..senior2nya baik, sporting n caring! Ad jg yg SAIKO...agak menakutkan..huhu!
Kawan2 pun baik n kebanyakannya satu kepala ngan aku! i2 yg best 2!


Kat sana pakai sistem rumah..so, every student akn diletakkn kat rmh msng2.. aku lak dicampakkan ke rumah ONCIDIUM! Senior2 rmh nie baik n sporting!!! SAYANG mereka!
Lps 2..setiap pelajar tingkatan 4 akn diberikan seorg COLLEGE SISTER(CS) a.k.a KAKAK ANGKAT.. n aku pun ten2 r dapatkn.. CS aku namanya Nur Hidayah binti Hanafi.. aku pggl dia Kak Dayah. Mengenai CS aku nie.. dia nie baik, kuat belajar, mementingkan kebersihan, caring jg r, tegas...n ntah r.. buat ms skarg nie..aku ok jew ngan dia.. dorm kitorg pun dkt2 jew..tp ssh gak nk jmp dia..x pew2..mayb dia busy..aku faham..=)

Nie mengenai kkk senior rmh aku lak.. aku dikira rapat jg r ngan senior2 rmh aku.. diorg nie baik n caring especially kak fatin. Dia byk bg aku semangat n slalu tlg aku. THANx a LOT! kemudian Kak Faz..orgnya kecik n cute..kak faz pun selalu tlg aku n dia nie slalu buat lwk..best jg r kak faz nie.. next, Kak Shida n Kak Una..mereka nie pun baik n tegur kami, si junior nie bila aku n kwn2 aku ad wat slh.. Alhamdulillah..at least ad yg memperbetulkan kesalahan aku n kwn2 aku.. nie antara senior yg aku rpt r! diorg ROWKS n BEST!!!

Kemudian, mengenai kwn2 aku..kwn satu dorm.. mereka ialah Ameera, Ainsyah, Aisyah, Ain Madi, Huda, Ros, Fifi, Shahrina a.k.a Aqilah, Syakirah, Jannah, Tasha, Rabiah, Mastura...mereka nie dormmate saya..tp skarg dah x coz dah shuffle dorm. ad 2 org jew yg satu dorm ngan aku.. ain n ros. SEDIH btol! Senior pun kne shuffle gak..cian aku tgk diorg! classmate aku pun best gak! diorg pun ok jg..=P


Ok r..mls r nak b'CELOTEH byk2..
Kalau ad masa lg..pu3 post blog lg k!
Salam..ADIOS!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)