Tuesday, January 27, 2009

hidup aku pnh dugaan!

Salam..
Lama gak aku x post blog.. 21 Januari 2009, semakan tawaran ke sekolah berasrama penuh(sbp) dah pun keluar tapi smpi pkl 12 tghhr jew r..so, x sempt aku nk tgk tapi kamilah sempt check. Ada 7 org yg dia sempt check iaitu:
Ashraful Nil- SM Sains K.T'ganu..tapi ayh dia minx tukr n dpt r kat Maahad Hamidiah, Kajang.. Kamilah Hanani- KISAS Syuhada Nasir- SM Sains Muar Nazrin-SM Sains Seremban Ndzirul n Nadzmi- SM Sains Muhammad Jiwa, Kedah.

22 Januari 2009, Amalina bgtau aku yg aku pn dpt..aku dpt gie SM Sains Seri Puteri! huaaaaaaaaaaa...asal aku dpt?! x nak gie leh x? huhu...Sabo jew r! Blk rumh jew..menangis2 aku! Berat hati nak tinggalkn SMK Putrajaya Presint 11(1)!!! Everyday kne brainwash! So, aku kne fikir msk2 n wat solat sunat istikharah!...

23 Januari 2009, Jumaat,
Hari nie ad MERENTAS DESA!.. Semangat gyler aku! Start jew merentas desa 2..aku dah speed..aku lari ngan adk aku! lps 2..aku n adk aku slow jog sepnjg 5KM! jln pn skejap2! Alhamdulillah..membuahkn hasil segala usaha aku..Aku dpt Johan bg
Kategori Perempuan Bawah 18 Tahun n adik aku, una, dpt n0 4 bg kategori Perempuan Bwh 15 thn.. Hbs jew merents desa 2, aku n kwn2 aku ambil gmbr byk2...best! syg korg!!..

24-27 Januari 2009,

aku n family aku blk kg Perak..ad family day kat Hutan Lipur Ulu Kenas, Kuala Kangsar 25 Jan.. Sampai kg jew, trus kne BRAINWASH! atok, opah n sdara2 aku sume duk brainwash aku srh aku gie sms seri puteri 2...Nk menangis aku!..Time family day lak, sume dah tau aku dpt gie sn..ap lg! kne brainwash ckp2 r..nie sume gara2 aku x nk gie. SEDIH btol.. huhu... Psl aktiviti time family day nnt aku citer. 26 Jan, family day 2 dah tmt! ms perjalnn nk pulg ke rmh atok aku, aku kne brainwash n aku ckp aku gie skolh 2!(WTH!!!!) aduyai.. aku mmg kne gie! Aku dah x tau r nak wat ap n nk ckp mcm mn kat kwn2 aku serta ckg2 aku! So, 10 Feb nie aku akn gie skolh 2! huhu...Aku blk kg, jd kaya oooooo...aku dpt byk gak r duit! x r byk mn..brapa ratus jew(nilai matawang dirahsiakn)! hehe..


Aku akan gie SM SAINS SERI PUTERI! huhuhu..

Sorry r kpd sapa2 yg aku dh jnj x kn gie mn2 n now aku t'paksa gie..sorry sgt2!
Nana, sowie r..adk kesayangan nana nie kne gie gak..sorry!
Iman, sowie gak ta
u..aku dh x tau nk wat camne..aku still kne gie..
i will miss u n nana serta pelajar2 P11..especially yg rapat ngan aku!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

2 comments:

wawa said...

heyy
bestt dpt skola science :)
gudluck !

anaNiL. said...

hidup penuh dugaan,

perpisahan ini mungkin membawa kita lebih banyak kebaikan..

kita ikutilah segala perancangan-Nya..
sesungguhnya, Allah sebaik-baik perancang..

moga kau kutemu di menara gading.. mungkin di sini atau di luar negara..