Friday, January 30, 2009

kisah aku hari ini(30 Januari 2009)

Alkisah bermula di sekolah..

Teacher Mahani sudh b'sara! Hilg seorg guru yg berdedikasi n BEST! Rmi btol yg menangis.. especially batch aku! Form 3 '08..Batch aku b'untung coz teacher Mahani juz sempt ajr batch aku jew.. huhu.. Seterusnya, kisah si Saufi yg akn ke RMC! Gelabah btol bdk 2... siap bg speech n wat penyerahan jawatan ket.Tingkatan 4IBS! Aizat zubir r jd ket tingktn yg br! kalo tgk video yg aku rakam 2..mmg lawak!

Lps sekolh, aku gie Alamnda..ngan sapa? mestilah ngan my kakak! NANA! huhu..sudh lm x jumpa..rindu! lgpun nnt aku dah ssh nk jmp dia..kn nana! Nana jmpt aku kat skolah..THANX nana! Gie tgk movie..citer INKHEART..Best gaban citer 2! Lps 2 gie mkn kat Pizza Hut..Nana Blanja n time mkn 2 nana bg aku something...ap ek? nnt..teruskn mmbc. Syg kamu!
Pkl brapa ntah, umi ambl aku kat Alamanda. Nana! nk hug! nana x hug pun! huhu...x pew2! Sampai rmh jew aku buka r present yg nana bg 2..TEDDY BEAR n surat! CUTE gyler teddy bear 2 n aku nmkn r teddy bear 2..Ietwee.. knapa Ietwee?? coz..sbelum nie dia bg aku teddy bear n nmnya putwee..lps 2 aku bg dia teddy bear n nmnya natwee..so yg nie..Ietwee r! Gabungan nm iman n ewan! Next, aku bc surt lak..huaaaaaaaaaaaaaa=( menangis aku!
Aku peluk2 Ietwee n Putwee.. gara2 aku menangis bc surat drpd nana 2...wat aku EMO!

Mlm lak umi n abh bw gie Giant utk beli brg yg akn aku bw ke asrama..MALAS btol! hehe..whateva r!

ok r..smpi sini sudh! bubye!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, January 29, 2009

apa aku merepek nie?

Hari nie hr khamis!
wei!! brapa hr jew lg aku kne gie sasseri!
aku bgtau teacher emelda psl nie n beliau frustrated! Iman..Nana..HELP ME! Pu3 x nak gie..tapi kne gie!

sejak menjak nie..aku jd mls! malas nak wat homework! malas nak tlg umi wat keje rmh! malas nk jg adk! MALAS! aku lgsg x dew mood..Umi, Abah, Atok, Opah n sapa2 yg b'kenaan, please.. kakak x nak gie! kakak nak terus skolah kat SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1) yg best n gempak 2! huhu..if diorg rs mcm mn aku rs, kn bgs!

Nana n Iman, thanx a lot support Pu3! bg Pu3 semangat! Tolong Pu3! Layan Pu3! Dgr Masalah Pu3! huhu..I'll gonna miss you all!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, January 27, 2009

hidup aku pnh dugaan!

Salam..
Lama gak aku x post blog.. 21 Januari 2009, semakan tawaran ke sekolah berasrama penuh(sbp) dah pun keluar tapi smpi pkl 12 tghhr jew r..so, x sempt aku nk tgk tapi kamilah sempt check. Ada 7 org yg dia sempt check iaitu:
Ashraful Nil- SM Sains K.T'ganu..tapi ayh dia minx tukr n dpt r kat Maahad Hamidiah, Kajang.. Kamilah Hanani- KISAS Syuhada Nasir- SM Sains Muar Nazrin-SM Sains Seremban Ndzirul n Nadzmi- SM Sains Muhammad Jiwa, Kedah.

22 Januari 2009, Amalina bgtau aku yg aku pn dpt..aku dpt gie SM Sains Seri Puteri! huaaaaaaaaaaa...asal aku dpt?! x nak gie leh x? huhu...Sabo jew r! Blk rumh jew..menangis2 aku! Berat hati nak tinggalkn SMK Putrajaya Presint 11(1)!!! Everyday kne brainwash! So, aku kne fikir msk2 n wat solat sunat istikharah!...

23 Januari 2009, Jumaat,
Hari nie ad MERENTAS DESA!.. Semangat gyler aku! Start jew merentas desa 2..aku dah speed..aku lari ngan adk aku! lps 2..aku n adk aku slow jog sepnjg 5KM! jln pn skejap2! Alhamdulillah..membuahkn hasil segala usaha aku..Aku dpt Johan bg
Kategori Perempuan Bawah 18 Tahun n adik aku, una, dpt n0 4 bg kategori Perempuan Bwh 15 thn.. Hbs jew merents desa 2, aku n kwn2 aku ambil gmbr byk2...best! syg korg!!..

24-27 Januari 2009,

aku n family aku blk kg Perak..ad family day kat Hutan Lipur Ulu Kenas, Kuala Kangsar 25 Jan.. Sampai kg jew, trus kne BRAINWASH! atok, opah n sdara2 aku sume duk brainwash aku srh aku gie sms seri puteri 2...Nk menangis aku!..Time family day lak, sume dah tau aku dpt gie sn..ap lg! kne brainwash ckp2 r..nie sume gara2 aku x nk gie. SEDIH btol.. huhu... Psl aktiviti time family day nnt aku citer. 26 Jan, family day 2 dah tmt! ms perjalnn nk pulg ke rmh atok aku, aku kne brainwash n aku ckp aku gie skolh 2!(WTH!!!!) aduyai.. aku mmg kne gie! Aku dah x tau r nak wat ap n nk ckp mcm mn kat kwn2 aku serta ckg2 aku! So, 10 Feb nie aku akn gie skolh 2! huhu...Aku blk kg, jd kaya oooooo...aku dpt byk gak r duit! x r byk mn..brapa ratus jew(nilai matawang dirahsiakn)! hehe..


Aku akan gie SM SAINS SERI PUTERI! huhuhu..

Sorry r kpd sapa2 yg aku dh jnj x kn gie mn2 n now aku t'paksa gie..sorry sgt2!
Nana, sowie r..adk kesayangan nana nie kne gie gak..sorry!
Iman, sowie gak ta
u..aku dh x tau nk wat camne..aku still kne gie..
i will miss u n nana serta pelajar2 P11..especially yg rapat ngan aku!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, January 16, 2009

renungkan..


Saban hari, rakyat Palestin di semenanjung Gaza di bunuh. Pilu hati kita melihat penderitaan rakyat Palestin terutama kanak-kanak untuk meneruskan hidup mereka.. Mereka menderita, hidup mereka diseksa, diancam, diburu dan dibunuh. Tentera2 Israel terlalu dahagakan darah mereka.. Mereka bermati-matian menyelamatkn negara mereka tetapi mereka tidak berdaya.. Ramai yg sudah kembali ke RAHMATULLAH..ramai yg terkorban..ramai yang terbunuh. Sehingga hari ini tiada jalan penyelesaian. Setiap hari ada saja berita mengenai rakyat Palestin keluar di muka2 Tv.. Sehinggakn kita sendiri x sanggup hendak melihat penderitaan yg mereka alami. Di manakah perikemanusian tentera2 Israel? Di manakah nilai sivik dalam jiwa mereka? Tidakkah mereka kasihan melihat kanak-kanak disakiti? Tidakkah mereka terfikir bagaimana jika keluarga mereka sendiri diperlakukan seperti itu?

Kita sebagai rakyat Malaysia yang hidup serba mewah dan aman, tidakkah kita sedari bahawa betapa beruntungnya kita! Kita hidup serba kemewahan tetapi kita masih tidak bersyukur dengan kurniaan TUHAN! Kita msh lg meminta mcm2! kita msh lagi bongkak dan angkuh dengan ap yg kita ad! kita msh lg tdk sedar! kita msh lagi berkhayal dgn dunia yg fana ini! INGAT! kita bg umat Islam, Dunia adlh neraka buat kita tetapi syurga buat org kafir... Akhirat yg merupakan tmpt kita selam-lamanya adlh syurga buat kita sbg umat Islam tetapi neraka buat org kafir.

Renung2kn r.. Fikir2kn r...

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, January 10, 2009

Cinta Nan Indah

.:Assalammualaikum:.

"Cinta itu indah sekiranya Allah menjadi matlamat"

"Allah tidak memberi kita hak melainkan untuk menyayangi sesama kita"

"Aku menyintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu"

"Kurniakanlah aku seseorang yang aku perlu, bukan seseorang yang aku mahu"

"Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu"

"Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu"

"Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu"

"Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling hatiku padaMu"

"Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu"

"Jagalah kenikmatan mencintai kekasihMu agar tidak melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu"

"Jagalah rinduku padanya, agar tidak lalai aku merindukan syurgaMu"

"Aku mendambakan cinta suci yang terjaga"

"Cinta kerana Allah tidak ternilai harganya"

"Hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa"

*Diadaptasi dari Iluvislam*


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, January 8, 2009

Muktamad!

..Ello..


Rasanya dah hmpr seminggu sekolah n aku hidup sebagai pelajar form 4! Best gak r.. Aku skarg berada dalam kelas sciences bio n aku rs aku nak stay terus kelas nie. X nak tukar aliran lain.. Ramai gak kwn2 aku nak tukar aliran tp x leh r nak ikut kwn wat masa skrg kn! Kne fikir future msg2! InsyaAllah aku leh bw subject Physics, Chemistry, Biology, +Math n EST! Setakat nie cikgu ajr, aku leh fhm.. Alhamdulillah.. Thn nie kena workhard! yea r blajar subject br n sumenyew br.. Format exam pn baru! Byk ESSAY! aku x suka betul essay2 nie.. tp kne r terapkn dlm hati agar mnt kat essay nie! huhu..ap2 jew r! Kalo nak berjaya kne r berusaha n bkorbankn!
X pew r 'usaha itu tangga kejayaan'


-salam-


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, January 6, 2009

1st day sekolah

Salam..

5 Januari 2009 sudah start sekolah..1st day sekolah aku rs penat gaban! yea r dah brapa bln x skolah kn.. Samapi sekolah jew trus ke tapak perhimpunn n jumpa kwn2 aku..org 1st aku jmp n hug ialah hani! tiba2 lak dia ckp dia rindu kat nana..huhu..w/e r. Lps perhimpunn, ckg bg list name kelas..aku dpt kelas 4 Ibnu Sina(kelas pure sciences)..pelajar2 kelas nie sume 8A n 9A..so, aku agak kekok sket r.. tp alhamdulillah ad gak bdk kelas aku thn lps msk kelas nie..kalo x agak ssh nak menyesuaikn diri..tp x pew, aku dh biasa ngan diorg sume. so, no problemo!!


FYI, 1si day dah start belajar! otak msh lg didlm mood cuti sekolah n blank+blur!..lgsg x ready nak belajar..huhu.. x kish r. Tp aku enjoy n best jg r! Time rehat aku gie kantin n merayap ngan ashraful n Hidayah. Tanpa disedari, Hidayah n ashraful bw aku gie merayap kew tmpt2 aku slalu jmp n lepak ngan Nana thn lps! kat mn lg, dpn kelas 5 IBS, tangga dkt ngan kelas 5IBS, lobi(nie mmg slalu lalu), tangga dkt ngn blk guru...(byk lg tmpt kitorg slalu jmp! Ish, korg nie mcm x dew tmpt len kew nk merayap.. huhu.. aku blh igt lg setiap moment yg berlaku thn lps ngan Nana.. eeerrr..rindu gak! w/e r.. Nana dah x skolh lgpn..budak tgh tgg SPM kn...


Hbs jew skolah, abh ambl n trus ambl umi..trus blk rmh. Msk jew kete, aku terus tidur! x smpi rmh lg dah tido.. ish3..

ok r..mls r nak citer pnjg2..no idea!

-Salam-

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, January 4, 2009

Ahad

Hari nie hari Ahad.. peerrgghh..malas nak bgn awl! yea r..last time nak bgn lewatkn! lps nie kne bgn awl.

Hari nie ad bbq kat rumh aku..jiran2 aku n umi yg plan sume nie..
Bestnya..jiran aku dah dtg wak2 pg tapi aku still x bgn2..dlm pkl 9pg r kot diorg dtg..dtg tlg masak n prepare mcm2..aku lak bgn pkl 9:30pg. Aku dengan malasnyew nak turun tlg prepare, gie mnd n kms blk..pas2 br r aku turun n tlg sket2. PEMALAS! x pew2..bukan slalu pun! hehe..


Lepas Zohor br r bbq bermula! MAKAN..MAKAN..byK GABAN aku mkn.. bbq nie berterusan smpi r pkl 7ptg..
huaaaaa..penat gyler! kena tlg mcm2 sepnjg wak2 2..aku kena jd coffee maker! berulang-alik ke dpr r! Hbs jew bnd ala nie sume, aku kne tlg kms lak! lap pinggan mangkuk n cwn2..penat..


Pada masa yg sama, cik acik(adk ipar umi) dtg rmh..dia bw DUNKIN DOUGHNUT! n..n..n..n...n..(brapa byk n daaa...)..n.. dia bg thumbdrive 2GB utk aku sempena aku dpt straight As..hehe.. aku br igt nak beli sndiri tapi dah dia bg, x jd r beli! huhu..beruntung! save sket duit..hehe..THANX cik Acik!


Esok sekolah! huaaaaaa...malasnyew nak bgn awl! tapi aku dah x sabar nk gie sekolah..dan rindu sgt ngan kwn2, ckg2 n tmpt lepak! hehe..

ok r..lps nie aku jarang on9! kalau on9 pn once or twice a week..ok r 2kn..

-SALAM-

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, January 3, 2009

sekolah bermula??

Waaaaaaa!!! Hari Isnin nie( 5/01/09) sudh start skolah! perrggghh.. x sabar aku nak gie skolah! jumpa kwn2 n ckg2ku yg d sayangi lg dicintai! hahaha.. B'kobar-kobar rsnyew.. yea r dah boring GABAN ddk rumah!


Miss gyler tmpt lepak aku (surau, lobby, library, dpn kelas n kantin..tapi fav kat lobby r)!! Miss gyler nak gie mamak rmi2!! huhu..plg skali aku miss..lepak ngan nana, iman n ewan serta kwn2 yg sekutu ngan aku! hahahaha..=D


Dah naik form 4 nie..kena r jd matang sket. dah x leh jd mcm thn lps! main kejar2, main poke2!! tapi aku ttp nak amlkn 2 sume! huahuahuahuahua.. oowwww..miss men kejar2 n poke ngan iman, nana n ewan kat bilik music! huhu..tapi nana dah x dew! dia dah hbs x skolh. Yea r org dah hbs SPMkn! x pew2..ia menjadi sebuah kenangan yg indh lg sweet gitu! oit, Puteri! dah thn 2009!


Bdk2 form 1 thn nie nmpk mcm ok n rmi yg cute2..tapi x tahu r kn bila dah lm sket kat skolh 2, mula r 'naik minyak' mcm bdk thn lps! Siap r korg! akn ku kerjakn korg sume..hehe..x r!!


SEKOLAHKU! akan ku jumpamu hari ISNIN(5/01/09)!! MUUUUAAAAHHHXXXX!!!=P

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

10...

10 persons that I love..

Umi
Abah
Nabila Bahruddin
Zulaikha Khaidzir

Nadia Fatehah

Ashraful Nil

Nurul Hidayah

Iman Fakhri

W.Muhd.Rizwan

Puteri Nuraliah Husna


10 important things in my purse

I.C
Picture(sapa..?)
ATM card

Kad Library

Kad SSPN

ING Member ID card

Money

mOney

moNey
>br>monEy


10 fav things in my bedroom

katil..of coz!
teddy bears especially teddy bear aku b'nm 'PUTWEE'
bantal2 kesygnku

meja belajar..tmpt segala ilham dtg!

violin?? aku smpn dlm blk..

buku2
aku yg b'sepah2

almari baju

comforter..

magazines especially e@siswa!

photo album


10 bnd penting yg mesti ad dlm bag

purse
handphone
earphone

buku nota(kecik sudey)

pen

lipbalm

compact powder

minyak angn

perfume

mirror





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, January 2, 2009

aaarrrrgggghhhh...

Apa aku nak citer ek??

hmm... nie pasal adk2 aku yang begitu jealous ngan keputusan PMR aku!!!

aku dah penat2 n berusaha dapat 8A..tapi adk2 aku jealous gyler
aku minx ap2 kat parents aku mesti diorg hasut+goda parents aku supaya x yah bg! Alasan diorg aku nnt dpt byk duit, so nak beli ap2 pki r duit sndiri! aaarrrggghhhh!!!! Duit yg aku dpt 2 nnt aku nak simpan dlm bank!



huhu..pas2 diorg bls dndm kat aku..
aku srh wat keje sket, mula r bg alasan mcm2 n sngaja x nak wat! uuuhhhh!!!!!!
Nie r sbbnyew aku berat hati nak msk asrama! Sapa nak tlg parents aku uruskn rmh? sapa nak jg adk2 aku n uruskn rumah bila mak aku outstation?



whateva r! apa2 yg adk2 aku nak wat, wat r! apa aku kisah???!!!!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

1 Januari 2009

First Of All,

Tahun 2008 sudahpun menjadi kenangan manis dan pahit buat aku..
kini, bemulalah kisah hidup aku yang baru.
Buka buku baru dengan azam yang baru.

I'm officially FORM4 student! Hopefully, best r bila dah jadi bdk form ataskn..huhu..

Now, masa untuk aku workhard for SPM! Walaupun baru form 4, aku x leh malas2 nak study.. Bak kata akak2 senior aku yg dah hbs SPM, 'Form4 bukannyew HONEYMOON YEAR!'
Walaubagaimanapun, kokurikulum pun penting gakkn.. InsyaAllah aku lebih bsemangat tahun nie..

Next, aku tahu bila dah dapat result PMR n dapat result ok, mesti r nak tgg tawaran gie mn2 SBP/MRSM/TEKNIK kn.. Kawan2 aku ramai yg tgh tgg tawaran, tapi aku??! Ntah r.. aku fkr2 kalo aku dpt, aku x nak gie.. aku takut aku ssh nak sesuaikn diri.. Tapi opah n atok aku nak sgt cucuanda dia nie msk asrama penuh. Aku mmg ad niat nak gie tapi 2 r aku kena fkr msk2 dl.. aku blh x sesuaikn diri, aku happy x bila aku dh msk asrama nnt..ntah r! aku x nak r nnt aku dpt tawaran n x gie, aku menyesal or aku dpt tawara n aku gie, tapi aku leh nak bw dr aku.. huhu.. aku tau kalo ddk asrama, aku akn lbh b'disiplin, pelajaran aku tjg n sume t'jg r.. kalo aku ddk skolah harian biasa pun ap kurgnyew.. kalo aku pndi jg dr, sume t'jg kn.. disiplin, pelajaran n sume2 r.. kalo aku ddk asrama pn, kalo x pndi jg dr ssh gak. hmm..ntah r.. nnt2 r aku fkr..

Aku nak ambl aliran ap lak ek? of coz r sciences..tapi sciences ap? ICT? LK? BIO? ACCOUNT?
Mana satu aku leh bw nie? ICT? aku minat gak tapi..LK? aku x minat sgt r...BIO? boleh r...lgpun umi bekas ckg bio..insyaAllah umi dpt tlg aku.. ACCOUNT? aku x brapa r math2 nie.. ssh btol nak wat pilihan nie..
aku nak jadi ap? Chef, Pshycologist..musician pun best gak! jd cikgu pun ap kurgnyew..pekerjaan yg mulia.. huhuhu.. byk btol cita2 aku nie..

hmm...ap lg ek? ntah r..ap2 hal aku bincg r ngan sapa2! uuuhhhh...


semoga tahun 2009 membawa sinar dalam hidup aku n aku lebih tabah menghadapi dugaan yang Allah swt berikan kepada aku
-amin-




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, January 1, 2009

HAPPY NEW YEAR!

HAPPY NEW YEAR!

Tahun 2008 sudahpun melabuhkan tirai..

Tahun 2009 sudahpun menaikkan tirai..kini bermulalah buku baru.

Bermulalah azam baru..



Azam aku tahun 2008 sudah t'capai.. satu jew yg tercapai iaitu nak dapat straight A in PMR!

Kini aku mula memasang azam baru.

Harap2 kali nie t'capai r..ap azam aku?

uuuhhh..SECRET! BIARLAH RAHSIA!



Tahun 2009, aku menjadi seorang pelajar tingkatan 4! PMR?? Alhamdulillah..

Tahun nie kalo blh nak kumpul sijil byk2! hehe..

Nak jd lebih baik b'bndg thn lepas..

Nak cr lebih rmi sahabat handai..

Nak jd lebih cemerlang in academic n cocuriculum..

Nak jd more active mcm energizer bunny 2!



Kakak angkt? biar r Nana sorg jew kakak aku! kalo cr len nt dia merajuk lak kn..

Boyfriend? mls nak fikir! x nak cr skarg..Dah hbs blajar br nak cr..

Bestfriend? Setia pada bestfriends aku!

Money? nak kumpul byk2! gie shopping n smpn dlm bank!

Books? nak kumpul byk2 n nak tmbhkn bacaan nilam aku! nak klhkn Nil n Habib..InsyaAllah..

String? nak blajar byk lg bnd br n rajn practice!

Sukan? kalo blh nak r meng kat peringkat daerahkn.. So, kena workhard sket!

Study? lebih rjn kot..kew lbh mls? x leh2..kena rjn! ssh ooowww!!

Friends? sapa mau kwn ngan aku? hehe..nak cr rmi2!

SPM? nanti2 r aku fikir..br F4!


hehe..coretanku! ap2 jew r aku nie..Tahun 2009!!!! I'll MISS 2008!




-Amin-

-GOODBYE 2008! WELCOME 2009!-

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)