Thursday, December 31, 2009

kakak ku bernama Nabila Bahruddin

dia text aku pkul brapa ntah..
' I got your preeeeeseeeeent.'


cepatnya..aku bru post smalam..memang LAJU!
kesian dia nak buka.. aku balut hadiah dia tu pki byk suratkhabar!
hbs tgn dia hitam! tgn aku pun hitam time nak balut hadiah 2!
lain kali r aku balut byk2 lagi!


nana, ur tangan dh jdi hitam kn..hahaha! kesian..
nak tau hadiah apa? click here..


btw, jaga hadiah 2 elok2! jgn pecahkn tau! hehehe..
kalau x, adik pecahkn kepala nana..hahaha..no r! i love u so much larh! x smpi hati..
adk x r evil sgt!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

byebye 2009! Hello 2010!

byebye 2009
x sangka aku dapat bertahan kat seseri! cayalah!
x dew apa pun yang menarik..maybe 2010 lagi menarik kot.
yea r..SENIOR YEAR! TAHUN TERAKHIR DIGELAR STUDENT!
Januari2009, gie sekolah ngn happy. Yea r..dpt result PMR gempak kn! Dicampak ke kelas bio.. I don't like BIO! nak ambil ict but umi x bgi! dapat tawaran gie SBP! SM SAINS SERI PUTERI, KUALA LUMPUR..huhuhu.. time nie r paling sedih! nak jerit kuat2 yang aku x nak pergi!
Februari 2009, pada 10 februari aku dah pun digelar pelajar SBP! berat giler hati aku nak tgglkan p11! huaaa.. kat seseri aku dapat CS yg bernama Nur Hidayah Hanafi.. Thanx kak dayah for everything=D..best jadi CS akak! aku mengahadapi hari-hari aku kat seseri dengan penuh terseksa n pengalaman..


hidup aku kat seseri jew r kan..btw, aku dpt knl rmi dak sbp lain! hahaha.. gie merantau sana sini.. cuci mata.
aku rasa macam naik giler duduk sana. Ngan senior yg slalu wat lawak.. hahaha! aku dapat jadi prefect n masuk biro SERANTA. yeah..biro paling sempoi n sporting! dapat classmates yg sgt baik! tapi suka knekn each other! hahah! n kitorg sgt malas! homework pun suka men tangguh2 n copy&paste! Dormmates aku ROCK! cayalah korg! Lurve korg sgt2!


pastue..pejam celik dah hujung thn..cepatkn! aaargghhh..x dew makna lgsg 2009 nie! adoi! plg best knekn NANA! kesian dia! sorry ek nana.. lain kali kita jumpa lagi n adik knekn nana!


WOI! aku dah FORM 5! SPM!!!!!!
no more fooling around!




HAPPY NEW YEAR!
SELAMAT TAHUN BARU
WELCOME 2010
BYEBYE 2009



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

dunno!

aku kebosanan. aku keletihan. aku x boleh tidur.
so, aku rasa macam nak post sumthing tapi x tau apa.


firstly,
SEKOLAH dah nk mula
pada 3 JANUARI 2010, aku akan BALIK SESERI.
akan berHEMPAS PULAS ngan BUKU2.
akan menhadapi DETIK paling BERSEJARAH iaitu SPM
apa itu SPM?
mestilah Sijil Paling Mudah kan.


fullstop.


secondly,
aku dah nak balik asrama nie..
I miss them so much..
umi, abah, una, afiq, thirah, ecah, mira, nana, iman, nil, zulaikha, ida, nadia, azy, wafa, syiqin, ikha, syira, na, hani, syuhada nasir, semua cikgu2 P11, 3 ibnuhayyan'08, string orchestra.. 


thirdly,
to afiq: Good Luck kat Sains Selangor. Jgn nakal.. don't try to against the rules! jgn FLY! jgn Ponteng Prep! Active kan diri kat sana. Jgn minx nak balik jew! hahahaha! don't be like your kakak ok! nangis jew.. haha


fourthly,
to una: jaga rumah elok2.. Good Luck for PMR! study smart not study hard! do your best!
to nana: study elok2! jgn repeat lagi kay! i'll always miss u;)


2 jew kot!
~the end~
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 30, 2009

ooohhh..aaahhh..

keje aku hari nie..
membuta jew! hahaha
gara2 tido lewat!
pu3 oh pu3
balik seseri nnt x ckup tido r
tgh ad kat rumh nie..tido r puas2
rehat puas2! thn dpn dh nak SPM
lagi r x ckup tido n rehat
study jew;)
dah mcm x dew perkataan lain selain 'belajar' n 'study'
kan..kan..


bak kata IMAN..
CHILL!

*hahahaha..aku rasa dh jdi mcm trademark dia lak!


btw, hari nie aku x wat keje yg sepatutnya aku kne wat..
kms rumah, masak, kms bilik, kms katil
hahaha..MALAS!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 28, 2009

kata hati

apa kata hati anda?
suka?

benci?
sayang?
dendam?


yea..aku sgt x btol skarg nie.. maybe sebb dah nk buka skolah kot
n
i'm not ready yet


dalam cuti sekolah yg pnjg nie.. mcm2 jadi..
ada yg sgt menyentuh perasaas
ada yg buat aku rasa geram n marah yg teramat sgt
ada yg buat aku jatuh hati
ada yang buat aku rasa begitu terharu..


itu kata hati aku.. kita kdg2 x leh nk sorok..kita rasa mcm nak ckp jew apa yg kita rasa..


~THE END~

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 24, 2009

thursday...

first of all...
HAPPY BIRTHDAY
to
NABILA BAHRUDDIN
(my sis yg sgt GEDIK)

Keinginan aku untuk kumpul balik ngn nana n iman menjadi kenyataan=D
celebrate birthday nana yg ke 81! hahahaha..no larh! terbalikkan! 
tempat mcm biasa kat Alamanda r.. mmg syok habis! 
aku, nana n iman gie beli tiket movie ALVIN & THE CHIPMUNKS 2 sementara tggu kak naaja n adik dia.
izzul pun ada..jalan2..masuk sana n sini. Dah penat, gie makan kat BURGER KING. Izzul n Iman yg ajak! memndgkn McD sgt ramai umat manusia. dah mkn gie MPH. lps tue gie Old Town. Pastue gie solat zohor jap. pkul 2:15ptg bru r gie msk pggung. Citer Alvin & the chipmunks 2 sgt best! LAWAK habis=D
Movie habis dlm pkul 4 ptg. Aku sruh nana n yg lain gie tepi tasik dlu sementara menunggu aku gie beli bedak! untuk apa? hehehe..
Berkejar aku gie beli bedak..trus gie tasik. Aku hug nana kuat2 n aku keluarkan bedak! Aku sruh kak naaja bukakn.. YAY! nana dh kne bedak! cian dia! HAbis rambut n baju dia kne bedak! WHAAAA! nana kejar aku! dah r pki wedges! sakit kaki aku! Iman yg sgt baik..ambil bedak n tabur bedak kat nana! Iman lak kne kejar! PADAN MUKA NANA! hehehehe.. nie r plan aku yg agk kurg BEST! x pew2 aku ada plan lain=D
So, bermulalah perang BEDAK! kesian kakak aku sorg tue! Credit to Iman.. THNX tolong jayakn plan aku nie! kui3! Jangan marah ek nana.


Aku dh hbs mkn! ice cream tue x sedap!


sedap x makan?


cian nana kne bedak ek! rambut tue dah beruban!


Iman! great JOB!


aku pun dah kne bedak gak=P




Dah puas main bedak..gie merayap dlm Alamanda tue smpi muak=P
Kak naaja n her brother nak blik..diorg duk jauh lorh! BYE kak naaja! JUMPA LAGI!
gie Baskin Robbins. Lepak sna lama2..x dew wat apa pun.
Aku gie beli cookies jap. lps tue gie balik BR! nie r aku..penat jew.. cian nana
kat BR... nana kne paksa mkn ice cream CHOCOLATE ngn kami semua! THNX to Kak Atiyah! semmgnya kami semua tahu yg dia x ska Chocolate! Muka dia lwk dei! Iman beli anothr ice cream. Strwbery cheese cake (aku hrp btol r nma ice cream tue! aku x ambl tau pun=P).. Nana leh minx sket kat iman. gedik btol nana nie! Iman punya r baik hati..suap r nana ice cream.. bukan sekali..tapi byk kali! *p/s: aku x jeles ek=P


Iman : nak ice cream x? pilih r cepat..
Aku  : (cakap dlm hati) yay! iman nak belanja! NAK! jap ek..
Nana : belanja dia sorg jew?? nak gak..
Iman : nak apa? pilih r..
Nana : nak yg tdi..
Iman : Ali! Strwbery Cheese cake satu..
Ali : tdi bukan kau dh beli kew?
Iman : aku bgi kat Aina..
Aku : nak chocolate!
Iman : ok..
YAY! Iman belanja mkn ice cream! hehehe..THANX  A LOT! SAYANG KAU!



Thank you iman! SEDAP!



Nana sgt berselera..



THANX IMAN!



ada sapa2 yg jeles??hehehe



iman, nana n adik kak naaja(aku x tau nma)



siapa plg pendek?? hehehe


Aku sgt HAPPY hari nie! B4 nana balik..aku dpt hug n kiss dia! hehehehe.. lama lorh x jmp! miss her very MUCH!


Nana n Iman,
Thanx coz sudi dtg hari nie! Adik sgt HAPPY bila kita dpt kumpul balik! Rindu ngn korg berdua! TEBAL tau x! Lepas adik hbs SPM, leh r kita kumpul blk ek! hehehe.. time B'day Nana! HAPPY YANG TERAMAT SANGAT! I LOVE YOU!


to Nana,
lama x jmp nana! best dpt pukul nana lagi! BTW, sorry coz ketuk kepala nana ngn magazine..tue r jgn ska kacau adik! PADAN MUKA! Bestkn kne BEDAK! nie sume plan adik! bila lagi nak knekn nana rite? Dah lama x gaduh ngn Nana.. Adik saja suka2 cari psl..hehehe.. SORRY n I LOVE YOU SO MUCH!


to Iman,
Thnk you very much n much coz belanja aku ice cream! Plan aku tue menjadi di ats pertolongn kau! THNK YOU! Lain kali kita wat lagi kat nana mcm tue ek! BtW, I LOVE YOU!


dah r.. malas lak nk taip pnjg2 nie.. korg sndiri dh tau kn..Org yg bernama PUTERI NUR AQILIAH sgt SAYANGKN NANA n IMAN! So, jgn sapa2 rmps KAKAK n ABG kesayangan aku nie! kui3! Sapa yg jeles tue..sorry r ek..kitorg mmg mcm nie! 


~THE END~






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 23, 2009

adikku dpt tawaran=D

yea.. adikku yang bernama Wan Muhammad Afiq dapat tawaran SBP ke SM Sains Selangor (SMSS)..
hahahahahaha! PADAN MUKA dia! *kejam* giler aku! AKU pun dulu macam tue gak! cian btol! Bdak skolah dia ada 4 org dpt SAS, 1 org dpt TKC n 1 org dpt SSP serta adik aku..sorg jew dpt SMSS..  At least dpt kat bandar. daripada dpt kat ceruk hutan macam SEMAHUR..kn dah ssh..


Tapi..dia X NAK gie! GIE r! BEST ddk asrama! btol x???
yea r..kakak dia nie sedang merasai pahit getir as a sbp student. Mcm2 dpt rasa. X sama mcm sekolah harian Percayalah.. So, fikir2kanlah.. nak gie or x..chill!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 22, 2009

shopping barang asrama

KEPENATAN dan KELETIHAN


Pukul 2.00pm smpi Alamanda, Putrajaya. Cuzin aku ajak gie sana. Mula2 igt juz nak bw budak2 kicik gie jalan2 tapi bnd len yg jadi. Umi dah tunggu kat sana. Gie masuk Parkson..jalan..JALAN n jalan. Lepas tue budak2 nie nak men kat playground lak! Gie r korg main! malas nak LAYAN! Umi ajak gie Reject Shop. Kononnya nak cari bju adik2 aku..tapi x jadi! Tengok jew! PADAN MUKA! Aku ajak umi gie beli barang2 asrama tros. Ambil Troli n trus gie cari barang.


- Shampoo
- Sabun mandi
- ubat gigi
- berus gigi
- Body spray
- Deodrnt
- Biscuits
- susu kotak kecik
- sup cendawan instant
- sabun basuh baju
- softlan
- pewangi almari
- spray ambi pur


ap lagi ek..byk lagi r! Khamis nie aku gie Alamanda lagi! gie beli lagi. Ad lagi yg blom beli=D
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 17, 2009

azam tahun baru

Tahun baru dah menjelma!
nie azam aku untuk tahun baru!

- x nak tidur lagi dlm kelas!
- peruntukkan masa yang ada ngn study n tmbh ilmu (kebaikan utk SPM)
- jadi SENIOR yang baik n bertauliah!
- jadi anak yang solehah
- tingkatkan iman dan ibadah
- solat tepat pada waktunya!
- x free hair lagi bila kuar depan, belakang or tepi rumah..
- nak dapat Straight A's for SPM (so, kne study smart n hard)
- lebih berjimat ( nak kumpul duit r..x nak membazir)
- kurgkn mkn junk food
- lebihkan mkn sayur n buah
- had kan kuantiti pemakanan
- lebih rajin bersenam..(pu3, jgn mls2)
- jadi lebih baik n rajin dr yg sebelum
- xnak tidur lps subuh dah!
- x tidur time dgr ceramah, motivasi or kuliah! (aku suka curi2 tidur)
- lebih berdikari..jgn hrpkan umi n abh jew! usaha sndiri!
- jadi kakak yg lebih baik..jadi kawan yg lebih baik!
- nak jadi hamba Allah yang lebih bertakwa dan beriman.. amin..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

penantian 20 tahun..

CONGRATULATION to pemain2 BOLA SEPAK MALAYSIA
akhirnya..penantian selama 20 tahun berakhir sudah
MALAYSIA dapat GOLD MEDAL!
CAYALAH!

siapa kata Malaysia tdak boleh??
MALAYSIA BOLEH!!!:D
kankankan..


dengan KEBERKATAN AWAL MUHARAM, Malaysia menang juga!
congratz >,<

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Awal Muharam

SALAM AWAL MUHARAM

speech:
* semoga M'sia lebih maju dan keamanan berkekalan
* semoga semua calon SPM'10 dapat menjawab soalan2 SPM dengan mudah dan mendapat kejayaan yang diinginkan
* semoga semua rakan2ku lebih diberkati hidupnya..


amin..



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 16, 2009

aku tinggalkan dia demi Allah

Aku bru jew hbs tinjau2 artikel kat iluvislam 
&
aku tertarik ngn satu artikel nie
tajuknya..
aku tinggalkan dia demi Allah


Namamukah yang tertulis di luh mahfuz sana?
Engkaukah yang bakal menemaniku jalan menuju syurga?
Dirimukah yang akan melengkapkan separuh dari agamaku?
Aduhai pria.
Adakah kau yang tercipta untukku?
Jawab pertanyaanku ini.
Jawab!

Kau takkan pernah dapat memberi jawapan
Kerna jawapannya bukan di tanganmu
Tetapi di tanganNya.
Di tangan Tuhan kita; Allah
Tuhanku dan Tuhanmu

Gelisahku memikirkan dirimu
Dan ketakutanku memikirkan Tuhanku
Aduhai pria
Maafkan aku.
Ketakutanku pada Tuhanku melebihi kegelisahanku memikirkanmu

Jemput diriku pabila waktunya tiba
Sebelum sampai saat itu, biarkan aku sendiri bersama Si Dia
Akan kucipta cinta bersama Dia
Sebelum kucipta cinta antara kita

Jadilah dirimu kumbang yang hebat
Dan doakan aku agar menjadi bunga yang mekar..

ada lagi..hehe..panjg sangat r..so, kalau nak tahu lagi..
gie r  www.iluvislam.com 
 



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Subhanallah

saya baru lepas baca beberapa artikel kat iluvislam.. ada beberapa keratan artikel yang boleh saya kongsi dan saya berharap semua pembaca menyedari dan mengesalinya...

arak :

Tahukah anda bahawa Malaysia merupakan Negara ke-10 terbesar dalam pengambilan arak di dunia. Malah, pada tahun 1996 (iaitu lebih sepuluh tahun yang lalu) , cukai penjualan arak sahaja mencecah sekurang-kurangnya RM 817 million. Menurut majalah The Globe Magazine, Syarikat Carlsberg AS of Denmark telah memahkotakan Malaysia sebagai “very important and attractive market” dengan melabur sebanyak US$ 20 million bagi menghasilkan sekurang-kurangnya 125 million liter arak setahun.

Al-Fatihah :   
Setiap muslim sekurang-kurangnya akan membaca surah al-Fatihah sebanyak 17 kali setiap hari. Itu adalah jumlah yang paling minimum. Pengulangan sebanyak 17 kali setiap hari adalah satu kadar pengulangan yang besar namun adakah kita sedari bahawa surah al-Fatihah hanya menggunakan 21 huruf daripada 28 huruf hijaiyyah(huruf-huruf bahasa arab).
 
Dalam kata lain, sebanyak 7 huruf tiada dalam surah al-Fatihah iaitu huruf Jim, kha', Zai, Syin, Zho' dan Fa'. Sekiranya kita hanya sekadar membaca seperti melepaskan batuk ditangga sudah tentu kita tidak akan menyedari hal ini.Al Imam Syed Mahmud al Alusi rahimahullah menjelaskan di dalam Tafsir Ruh al Ma'ani bahawa 7 huruf hijaiyyah yang tidak digunakan di dalam al-Fatihah adalah menunjukkan kepada kesempurnaan makna al-Fatihah tersebut.
 
Al Imam al Alusi juga menyatakan bahawa 7 huruf yang digugurkan itu menunjukkan kepada jumlah bilangan ayat dalam surah al-Fatihah iaitu sebanyak 7 ayat sebagaimana yang disepakati oleh para ulama'.Ulama' membahagikan huruf-huruf hijaiyyah kepada 2 jenis huruf iaitu Huruf Nuraniyyah(gemerlapan/kilauan) dan Huruf Zulmaniyyah(kegelapan/kesuraman). Huruf Nuraniyyah sebanyak 14 huruf iaitu Sod, Ra', Alif, Tho', 'Ain, Lam, Ya', Ha'(baca nipis), Qaf, Nun, Mim, Sin, Kaf dan Ha'. Manakala baki 14 huruf lagi merupakan huruf-huruf Zulmaniyyah.Jika diperhatikan secara lebih mendalam, huruf-huruf ini diklasifikasikan pula kepada 3 bahagian iaitu :


a)14 huruf Nuraniyyah semuanya terdapat di dalam al-Fatihah
b)7 huruf daripada 14 huruf Zulmaniyyah terdapat dalam al-Fatihah

c)7 huruf Zulmaniyyah lagi tidak terdapat dalam al-Fatihah.
 
Al Imam al-Alusi menerangkan tentang 3 pembahagian ini adalah menunjukkan kepada 3 golongan manusia iaitu golongan orang-orang mukmin yang benar-benar beriman dan beramal, golongan orang-orang yang berada antara iman dan maksiat dan golongan orang-orang menzalimi diri mereka sendiri(kafir).


 


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 15, 2009

ILY..



KORG! tau x..aku dah rindu giler kat korg!
aku ngh ada byk problem nie!
mcm2 aku nak citer..
about my life now..sejak msuk seseri
u all tht I can trust selain nana n iman
kita semua dah jauh!
aku kat nilai
nil kat kajang
nad kat cameron 
ida still kat putrajaya..
damn miss korg sgt2!
i feel like to crying bila aku igt blk kenangn dlu!
huaaaaaa=(






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

wtf?!

karangan BaHasA MeLayU
no idea r!
tajuk : Perpaduan Teras dlm Usaha Menjayakan Gagasan 1 Malaysia
aaaaaarrrrrgghhhhh! please help me! 
I had NO idea at all!
BLANK!
OTAK KECUT!
bru siap intro n isi pertama!

bila nak siap nie???
haish!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

happy birthday to them=D

aku keboringan yang teramat sangat.
so, aku igt nak wish diorg nie! (kwn2 aku)
mereka nie semua dah nk jadi 6teen except ikha coz dia dah pun 6teen


Siti NurZulaikha
14/12/2009

oit Ikha! kau dah tue! happy sweetsour 6teen=D
kau comel r! hahaha

Wan Amalina Rosli
23/12/2009

Na! yay..kau dah jdi 6teen! dah tue mcm aku..hehe happy birthday!


Syahirah Razi
25/12/2009

*dia yg pki tudung tue!
hey syira! happy sweet 6teen=D dun forget me k my dear!

Shafiza Johari
27/12/2009

happy birthday efi! asal r kau pindh p16 tu! btw, kau dah tua!!
happy sweet 6teen=D


 

mereka nie sume kawan saya. Gmbr diorg yg plg cute saya ad! 
HAPPY BIRTHDAY n HAPPY SWEETSOUR 6TEEN

with love,



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, December 14, 2009

String Orchestra




I miss a lot to join this ochestra!
I miss the president (merangkap abg angkt aku)
vice president (merangkap kkk angkt aku)
 and all the members!
we like one BIG happy family! rite?
we LOVE each other
we PROTECT each other
Jom buat perfrmnce sekali lagi! bersama2!
main lagu seroja, seribu tahun n sway!
di conduct oleh sir razali again!

mcm sengal jew..sumbang mambang sume ada! hehehe
miss u all a lot=]




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

love story

Cinta Monyet? apa itu Cinta Monyet?
Cinta Monyet ialah cinta zaman persekolahan n pada pendapat aku cinta monyet ini x kn kekal lama.Bila kita masuk universiti nnt, kita akan kenal dengan lebih ramai orang. Macam2 orang kita jumpa n kdg2 kita leh jatuh hati kat orang tue. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. Allah s.w.t yang tentukan jodoh kita. Kita hanya boleh berharap, Allah s.w.t yg tentukan. Aku pernh terbaca satu artikel kat www.iluvislam.com. Artikel itu ad sebut bahawa COUPLE itu HARAM. Memang saya tidak menafikan yg couple itu haram. Kenapa? Kerana ia mendorong kepada perbuatan zina. Maksud zina sangat luas. Ada zina mata, zina telinga, zina tangan, zina kaki, zina hati, zina mulut n mcm2. Perbuatan zina itukn berdosa. Yea..aku bukanlah baik n alim sgt nak berkata begini. Tapi aku hanya ingin meluahkan perasaan jew. Rasa Sayang terhadap org lain yg berlainan jantina akan ada pada setiap orang. Aku x nafikan. Aku pun ada rasa tersebut. Normal feeling maaa! Tapi nak buat mcm mn. Aku ttp dgn prinsip aku. selagi x pegang segulung ijazah, jgn harap aku nk couple. Bercinta lepas berkahwin adalah lebih indah dan mulia. BETUL x??? hehehe.. 

aku ada knl 1 guy nie. Siapa? secret! I don't know wht to say. Maybe aku dah lukakan hati dia but aku dah pegang pada prinsip aku n Allah s.w.t dah ttpkn iman aku. Kitorg baru knl n pernh jumpa sekali. Tue pun time ada event. Just kenal mcm tue jew. Ntah mcm mn leh t'sangkut. Dia minat kat aku n aku x tau ap nak cakap. Everyday sms.. Baru knl n share mcm2 cerita. One day tue..dia minx couple. I'm speechless! Aku rasa aku layan dia sama jew mcm aku layan kwn2 aku yg lain. Aku ngn Iman pun sama jew.. wrd 'sayang', normal bgi aku. Kat semua orang pun aku ckp mcm tue..even ngn iman pun. Kan kan kan! I'm happy to be single! Bebas utuk berkawan. Aku? ramai jew kawan laki. Nak aku listkn..boleh jew..tapi ramai sgt. Kalau kat P11 tue, sume kawan aku! hahahaha..! for this guy, I'm so sorry! Kita masih bersekolah. Panjang lagi perjalann kita.Pu3 takut pu3 lalai n we can still be fren rite?bestfren? hehehe.. 


Aku nie dah tgk mcm2 perangai org kot yg wat aku tkt nk couple. Kawan2 aku ramai yg menangis sbb bf/gf. Aku rasa buang air mata jew menangis sbb tue. Maybe aku nie kawan ngn dak2 alim mcm nil kot. hahaha! Dia pun anti-couple n aku x nafikn yg dia pun ad minat sumone. Kalau kita minat seseorang, lebih baik kita b'doa agar dia tue jodoh kita kalau dia yg terbaik bagi kita. Hanya Allah s.w.t sahaja yg tau ap yg terbaik buat kita! kita hanya berdoa n berusaha sahaja.
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 9, 2009

story

wednesday..hari nie patutnya gie midvalley ngn zulaikha n her friends.. kawan2 kat SBU. Miss 'em a lot! Tapi aku x dpt gie coz ntah r..umi aku x bagi! Nak jumpa kawan lama pun x ley! Haish! SEDIH aku! Btw, sok maybe gie Petrosains.... freaky kn! yea..sedara aku dtg rumh hr nie. Dia n umi plan nak bw budak-budak* nie gie sana! Whateva r..asalkan aku leh gie KLCC! Nak serang Kinokuniya! I love BOOK very much! but not academic books! hehe..nak beli COMICS! Hopefully umi bagi r beli comic byk2! Just have fun kat Petrosains. Can't wait to buy some COMICS n FAMOUS AMOUS! Aiyak! SPM is around the corner maa! I must do some exercises n study. AdOi! 
*cuzin n adik2 aku..



apa aku nak caka lgi ek! aaaaaahhhhhh..eeeeeeerrrrr...laaaaaaaaaaaa...


ok! aku tau nak citer ap!
minggu lps kau balik kg. Hari sabtu smpi r selasa lps.
my atok still sakit.. masih lagi kat hospital..
hari apa aku x igt..Hari ahad kot..
Kak Lina ajk kemas rumah atok! Kemas segala barang yg dalam kabinet kat dapur, lap tingkap, cuci longkang n mcm2 lagi r..tapi aku just tolong lap tingkap n cuci periuk n segala mcm bnd kat dlm kabinet tue!
SAKIT PINGGANG aku cuci sume periuk2 tue!
Nsb bek Kak Dayah ad..kalau x.. penat r aku!
tgh2 cuci tue tiba2 ada lipas.. MENJERIT aku n Kak Dayah! adoiiiii....
Dalam kabinet dapur tue pun penuh ngn segala jenis mak nenek lipas! Una yg gie bunuh sume lipas2 tue..Hbs 2 botol ridsect tue..! Kitorg start keje2 tue sume dr pagi n smbg balik lps solat n lunch.
Malam 2 mmg best giler r! Pukul 1 Pagi tiba2 perut aku n cuzin2 aku lapar.. apa lagi! kitorg kejekn r dapur 2. cari MAGGIE n wat maggie goreng. Aku yg jdi chefnya! hehehe.. Tgh masak tue, mak usu dtg.. dia bgtau yg Pak usu lapar.. Mak usu lak yg masak nasi goreng! giler btol kitorg nie..boleh lapar pukul 1 pagi. mmg x dew keje.. Dah tue 10 packets maggie hbs! Dasyat kn kitorg nie!

pas2 tido pukul 3 pagi n bgn pukul 6:30 pagi..leh smbg tido smpi pukul 7:30 pagi. Kms tmpt tido, gosok gigi n bsh muka trus breakfast. Tau x breakfast ap??? roti bakar jew...mentg2 r dah pnt msk.. x kn r breakfast pun mkn roti bkr! haish!


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 4, 2009

grandma..

balik kampung AGAIN!
yeah.. my grandma's condition unstable
she's getting weak n weak
like what people owez say

'tunggu masa je nie..'
masa tue mmg akan tiba but please..not now!




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 2, 2009

hello DECEMBER!!

DECEMBER
crap! cuti dh nk hbs r 2..
wee~
juz have fun ngan buku-buku
have fun ngan homework
have fun ngan study
yeah..next year will be the tougher year!

S.P.M
[sijil paling mudah]


next year also..
I'll be a SENIOR of SESERI!
I'll get JUNIORS. dapat ADIK!
I'll get new DORMMATES(f4 next year)
I'll get new CLASSMATES





Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, November 30, 2009

nabila bahruddin

my sayangness!! the craziest kakak eva! hahaha...sorry!
nabila binti bahruddin
lahir kat bangkok, thailand..org siam lorh!
24 dec 1991..n skarg dia study kat uitm kl kot..hehehe. Single but available.

dtg dari canada. 1 week b4 dia nak PMR br dia balik M'sia.so, dia jadi model kat dpn dewan jew r.
ntah mcm mn dia leh jd kakak aku pun x tau! start rapat ngn dia pun pertengahan thn, thn lps. br setahun knl lorh! tapi rapat mcm dah lama knl. pelikkn!
dia ramai adik angkat..antaranya wafa n hani.
dia sangat caring n baik hati. Boleh dikatakan hampir setiap hari dia bagi aku chocolate! hehehe...
kalau aku sakit, dia r org aling risau..
kalau aku ada prob, dia r tmpt aku citer segala masalah aku..
kalau aku nangis, dia r tukang pujuk..
kalau aku rasa nak gaduh, dia r tempat aku begaduh! hahahaha
yang peliknya, dia tahan ngan perangai aku..ish2!
suka kenakan aku..n sgt suka budak laki yang HOT!
kat rumah dia ada byk kucing!
singkatan nm kitorg berdua..PNAB! unikkn!

mama dia sgt baik mcm dia!!

nana,
thanx! SAYANG KAMU!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

iman fakhri

sapa tue? 
bukan pakwe, bukan ayah/bapa/abi/papa, bukan pak cik, bukan nenek, bukan atok..
he's my bro r!
nm penuh dia iman fakhri bin azman.
lahir pada 23 feb 1992 kat bentong, pahang
Ketua Pelajar SMK Putrajaya Presint 11(1)
President Kelab Orkestra P11
budak kelas 3 IBS, 4IBS n 5IBS
abang yg sangat baik n caring tapi suka sakat orang!
ntah knapa aku jadi sasaran dia! haish! x phm aku!
kalau aku kne gastric..dia n nana r org plg risau. Umi pun x risau smpi mcm 2 skali.
kalau aku ada problem..aku senang nak citer ngn dia coz dia sgt memahami aku.
kalau aku happy, dia pun turut happy.
yang paling aku x phm.. umi suka knekn aku ngn dia sejak dia dtg rumah aku.. aku dah anggap dia mcm abg aku sndiri r..kitorg x dew apa2 pun!


btw, post kali nie..dia yg suruh..aku wat jew  r dgn hati yang ikhlas..
THANK YOU VERY MUCH N LOVE U, my bro! 

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Monday, November 23, 2009

bakeroxyrians

unik x nm tu? unikkn..well tu nm kelas 4 bakerara. Kelas nie r mengajar aku untuk menghargai semua orang dikeliling kita. betul x2?? tolak tambah s2dnt yg keluar n msk..so, konklusinya semua pelajar dlm kelas nie ialah 25 s2dnts.. kalau campur ngn yg dah keluar.. total semuanya 30 s2dnts. Duduk kelas nie best! Kelas nie r paling bising kat SESERI n suka wat masalah! kitorg nie mmg mcm nie! sampai cikgu pun bengang ngan kitorg sume nie! 
kroni2 bakeroxyrians :
 rena a.k.a pusaran, fany, hana, radat, mizah, mid, dila, ira, aja, wawa, bihat a.k.a bihot, aimi, zati, pute a.k.a my spec can swim, allysha, adriana, afiqah a.k.a suzy;baby fifi;fifi, mun a.k.a molly, cheng a.k.a HOT, nad a.k.a ayam, tamil, dee(STOP IT!), wani, wan a.k.a one and sheera a.k.a mrs edward cullen and mrs nick jonas! perasan!


kaki bising, kaki borak, kaki study..segala mcm kaki r! nangis sm2, gelak sm2 coz we know that we are like 1 big happy family. We away from our parents.. so, friends are very important to share everythng!

our class teacher is miss mimi n our tutor is ms azura. They very caring and understndng! When miss mimi cuti bersalin n miss azura gie smbg study, puan zainora take place miss mimi n ms azura. Puan zainora cikgu br n dia ajr sejarah kelas kitorg.. sgt baik tapi strict!hehehe..

I LOVE BAKEROXYRIANS

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, November 21, 2009

no more honeymoon year!

HONEYMOON YEAR?
x dew dlm kamus hidup aku ok!
no more honeymoon year!
Next year will be tougher year
S.P.M
Sijil Paling Mudah
insyaAllah..amin..
dengan kehendak-Nya
ia boleh menjadi mudah
setelah usaha, doa n tawakal
form 4 x lah main2 sangat..
aku still study, stay up, wat homework..
nak main 2 rs mcm susah sgt
tengok tv pun x kot!
hang out ngn kwn2?
mcm x dew ms..
tapi as a sbp student..
aku still dikira main2!
ntah r!
result end-year sangat teruk!
.fullstop.
the end

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

melepas rindu

lamanya x post blog!
hmm..nak start dr mn ek..hehehe..
Assalamualaikum
kita start dgn birthday aku dl!
23 oct lps..it's my birthday!
tapi selamat r..x dew sapa yg nak knekn aku! hahaha..
coz tgh final exam..sume bajet baik r 2..
nothng special..
juz wish from my friends
chocolate from my cs
muffin from my ketua dorm..uuhhh wife edward cullen!
n
plg special skali
a birthday card from umi n abah!
umi n abh postkn card 2 ke skolah..
menangis aku dpt card 2! terharu giler!


habis exam ada mcm2 aktiviti.. sume best!
ada program ngn batch Zenith 08/09
then ngan abang alang
ustaz asri..
best!


1 week b4 nak cuti end year..
lagi best!
bila SPM dah nak start,
kitorg pelajar2 form 4 kne duduk kat gas!
kalau siang..panas gak r..
tapi kalau malam!
tuhan jew yang tau!
kitorg ambil gmbr n borak2
makan senyap2
gie masuk rumah besar
jogging petang2
buat lawak bodoh
wat sesi luahan hati

1 day b4 nak cuti end year iaitu khamis 19 nov

aku pinjam novel 'adam hawa' kepunyaan adriana..
ntah mcm mn novel 2 tertinggal kat DM
so, petang 2 dia n my little fifi tnya psl novel 2..
aku buat2 r x ingat aku letak mn..
tapi aku tau yg sebenarnya adriana dah ambil buku 2..
hehehe..
pastu nak saiko2 aku..
hehehe..
tapi aku wat2 r kecut!
pelakon handalan btol diorg 2!
pastu hari jum 20 nov,
diorg bgtau hal sebenarnya selepas aku wat dunno!



Hari jumaan, 20 nov hari paling sedih coz bakeroxyrians dah berpisah

kitorg thn dpn dah x same class..
ada yg masuk adioda, bakerara n seterusnya..
sedih giler r..
hopefully kitorg still boleh bersama walaupun berlainn kelas!


I'll miss my classmates, my dormmates, seniors..
but
I miss a lot my dearest sister, nil, ida, nad n all smk p11 friends!


Kehidupan aku as a form 4 student at SESERI
xkan aku lupa
kerana ia  merupakan satu kenangan yg paling manis
di mana
aku kenal erti persahabatan
sikap saling bantu-membantu amat diperlukan
di mana semua saling bergantung antara satu sama lain
di mana terlakarnya sebuah impian yg hendak dicapai bersama
and
yang paling penting 
erti menghargai org lain



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, October 18, 2009

F.I.N.A.L . E.X.A.M

akan bermula
GOOD LUCK 2 me=D

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

happy..!happy..!

happy? di saat2 korg dah nak exam??
hehehe..smalam byk btol open house. Tapi pergi dua buah rumah jew r! gie sebuah rumh pun dah x larat! penat!
tghhr 2 gie open house neighbour aku, aunty nisa..nak kata makan, aku x makan sgt pun. tapi perut aku penuh!
smpi x larat r nak makan. balik rumah trus terbongkang jap ats katil! penat punya psl. Lps 2 umi suruh angkat bj. gie r angkat baju. suddnly ada sedara aku call. diorg nak dtg rumh! wei, aku nak gie open house nana r! aiyoo! so, aku cr alternative lain.. umi dah x ley nak bw, aku ajk kak lina. Kak lina kata ok! yay! Dlm pukul 4, kitorg blah.. kak lina ikut jalan jauh owhh..! dah r sesat jap. Ceruk giler rumah nana nie.. sumpah kalo aku dtg lagi skali, aku igt kew x jlnnya.. insyaAllah igt r coz rumah pak cik aku pun berdekatan ngn rumah nana. 
Kat rumah nana, aku dah x tau nak makan kew x coz perut aku dah penuh! aku pun x tau knapa. tapi aku makan jew. Aku pun x tau apa aku mknn yg aku mkn smalam. Laksa johor kot! tapi sedap lak aku makan laksa. yea r aku nie x minat laksa. Makan pun x nak! hehe.. izzul, nephew aku.. makan sume ferrero rocher. dia makan sorg lak 2. Aku x dpt nak makan ferrero rocher 2..minx una, una x bg.. minx kat izzul. sama jew!
LAMA gilar x jumpa nanan! HAPPY kot! aku rasa aku dah nak sama TINGGI ngan dia! aku makin TINGGI! hehehe.. nana sowie r ek kata kamu PENDEK
u know what , aku rasa smalam kejap sgt! x puas dpt jumpa NANA! aku ada macam2 citer nak citerkan kat nana, tapi ntah r. 
Nana dah pndi pakai eye liner n eye shadow. Hahahahaha! yea r..aku x pernh nmpk dia pki bnd alah 2 sume kn. aku dah perasan awal..tapi aku takut salah. Una tanya dia.. betul r dia pakai. Pas2 diorg nak berahsia2 ngan aku. kononnya nak suruh aku tegur r 2! aiyaaa! siap bg hint 2! x ley blah btol! oohhyea.. kawan dia yg pakaikn. kui3! SPORTING btol kawan2 dia! alah..dah nm pun umur lebih kurg sama.. TINGGI pun lebih kurg sama. tapi aku still PENDEK! hua! balik 2... nana knekn aku! sempat lagi! x pew2..ada ubi ada batas, ada hari aku balas! hehehe.. then, boleh lak dia nak hug! hug r teddy bear yg adik bg 2 yea nana! hahahaha.. segan lorh!=D

lps gie rumah nana, gie rumah kawan kak lina, kak ina! hehehe lps 2 gerak alam. Gie beli birthday present umi! Aku beli kasut baru! ntah knapa aku beli pun x tau! una bagi aku beg! birthday aku lama lagi. tapi dia dah bagi awl2.. yea r dia takot x sempat jumpa aku nnt! cantik lorh beg 2.. lps gie alam, dlm pukul 8 lebih, gie gombak lak..rumak tok alang. dlm pukul 10 lebih,
gie rumah pak ram! aiyaak! rasa nak pengsan aku! dlm pukul 12 lebih br smpi rumah! apa lagi..katil r jadi mangsa aku!


btw, dengan kesempatan ini..aku nak wat satu tuntutan! hahaha..no r!
wahai nana! kalau kamu baca blog adik kesayangan kamu nie.. adik kamu nie nak tanya.. B'DAY PRESENT x dew kew?? hehe.. post jew kat skolah trus! leh dpt awl hadiah 2 kn! hahaha..! dtg r skolah adik weekend nnt..24 oct! kui3!


daa~ 
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, October 16, 2009

my new spec!


hodoh btol aku ngn spec br aku nie!
aku pilih spec nie time aku tgh demam panas ooo..
so, aku main pilih jew..huhu
Aku NERD!

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

mereka

 
 
  
 




OMG! nie r muka2 yg slalu ada dlm camera aku..cian camera..! huuu
tapi2 aku tetap SAYANG diorg nie! 
+MUAAAAHHHXX+



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, October 15, 2009

my spectacle can swim lorh!(part2)

hari 2 aku dah citer pasal spectacle aku kn..smpi mn aku citer pun aku x tau..
oohh..yea..walaupun aku dah pki spec br..usikan spec aku leh swim still ad! 
balik dr kem raudah hr 2..nad bg aku stick note. kurg gula btol minah 2!
nad the ayam...shoot nnt br tau! hehehe=D


nie r stick note yg nad bg kat aku..

actually..spec aku t'jatuh kat sungai..time 2 sume tgh enjoy bermandi-manda n aku tgh bsh kasut. Tiba2 spec aku hilg..mayb t'jatuh dlm sungai kot=)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, October 11, 2009

my spectacle can swim lorh!

haha..my spec can swim..!
nad : keep swimming(2X)


Nad! jahat btol kamoo.. jelez! mentang2 spec aku leh swim! 
minggu lepas (2-4 oct) @ kem raudhah..
gie mandi-manda kat satu sungai nie.. ntah mcm mn spec aku leh t'jatuh dalam sungai! 
so, aku x pki spec r kn n satu skolah gak r kecoh!


bila kwn2 n senior tnya..mn spec..
aku juz jwb 'hanyut'

nad lak suka kenakn aku.. 'keep swimming' pastu sengih2!
soot karg br tau!

my spec can swim! keep swimming!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, September 27, 2009

kenangan..

sabtu, 10:00 mlm

aku n una baru balik dr rumah aunty ina.. dia wat mkn2 sket. time 2 nak balik rumah.. pas2 ada gbs nie ngah men basikal.. hehe..diorg 2 geng2 afiq, adik aku.. diorg lumba basikal..merempit! hehe.. nmpk diorg trus aku igt time ddk kat putrajaya dl. Best giler! Kalo sapa2 jiran aku wat makan2..mesti malam 2 meriah ngn suara budak2..t'msk r aku! Best giler r time 2.. lepak2, jalan2, lumba basikal..dah r mlm2..meriah lak 2.  Rindu giler time 2.. kalau boleh aku putarkan balik masa, kan best! Geng aku dulu..nani, nabila n ramai gak r.. aku x igt nm2 diorg.. klu ad kak zahidah, aku n nani lepak ngn kak zahidah. Rindunya..



Masa ddk kat Presint 11, Putrajaya, jiran sebelah aku aunty amelia. Skarg dia n family dia ddk kat Rome. Aunty amelia slalu gak r wat makan2.. dia pandai masak! dia masak sume sedap n mcm2 ad! Klu x pun cik ton.. cik ton ddk blakang rmh aunty amelia. X pun kat rumh aku or rumah aunty jah( mak nabila n kak zahidah).. Best giler wat makan2 mcm nie.. dapat mkn mcm2.. malam2 leh merayap! hehe..


lagi satu kenangan kat Presint 11..
tido dlm khemah kat blakang rmh aku. Aku, una, nabila n kak zahidah pasang khemah kat blakang rmh aku.. mlm 2 kitorg tido dlm khemah 2.. siap ada kipas! haha.. afiq n zakuan tido dlm khemah lagi satu.cuak mmg cuak..tapi best giler! Time aku kecik2 dulu.. slalu r tido rmh kak zahidah n nabila.. x pun diorg tido rumah aku. Nie r dia zaman kanak2..


Skarg dah besar.. dah x mcm dulu. Aku rindu zaman kanan2 ribena.. Tapi skarg pun mcm 2 gak.. even cousin aku sndiri ckp aku nie x mcm ank dara, mcm knk2 ribena. hehe..
kalau dulu..
aku suka men teddy bear or barbie.. xpun masak2..
skarg aku suka hadap pc..on9, dgr muzik, download mcm2, edit pic, ambil gmbr
dulu..
aku suka pakai dress..
skarg pki seluar or bj kurung.. tudung paling wajib!
dulu..
aku suka merajuk
skarg lagi kuat merajuk!
dulu..
men basikal n jln2 kat taman ngn kwn
skarg lepak alamnda or mn2 mall ngn kwn...tgk movie n men bowling.



Dunia remaja

Semendung awan,

Rintikan-rintikan hujan berjatuhan,

Hatiku mendayu-dayu,

Fikiranku bercelaru,

Mengapa hingga detik ini diri ku masih di sini?

Masih bersama-sama mereka yang berhempas-pulas dengan pelajaran.

Tetapi aku?

Masih berkhayal di alam fantasi,

Masih gagal mencapai gugusan bintang di awangan,

Masih melayan nafsu yang bukan-bukan,

Leka dengan cinta di alam remaja,

Leka dengan kiriman surat-surat bunganya.

Membaca,

Tetapi fikiranku jauh melayang.

Melayang tentang si dia.

Aku masih mampu tersenyum,

walau rekodku merah-merah belaka.

Masih gembira hatiku walau dimarahi guruku.

Melayang fikiranku hanya pada si dia,

Berbunga-bunga hatiku,

Kerana ada si dia menunggu “sms” ku.

Dia meracuni fikiranku,

Hingga aku tidak mampu mencapai tahap kewarasan akalku,

Mengapa aku tidak boleh berubah?

Seperti ada tarikan magnet utara dan selatan.

Yang tidak mampu memisahkan ku.

Aku terkedu sendirian.

Hanya waktu mampu mengubahku.



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)