Wednesday, December 31, 2008

X tau r..

HAPPY..HAPPY..HAPPY=D
memang happy sangat2!
Aku x sangka langsung aku dpt result yg cemerlang dlm PMR!
Alhamdulillah..b'syukur yg t'amat sgt!

Kepada kwn2 aku..
~bdk2 SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(1) yg dpt STRAIGHT A n yg b'jaya dgn cemerlang dlm PMR, CONGRATULATION!
~di sekolah2 lain, yang knl aku or x knl aku..CONGRATULATION!

sapa2 yg x berjaya, p'jalnn msh pnjg. SPM ad lg! Perjuangan kita bukn setakat ini shj..
nak BERJAYA memerlukan PENGORBANAN!(bak kata cikgu aku)

...........................................................................................................................................................................

Semoga Tahun 2009, aku n kwn2 aku lebih CEMERLANG dan terus CEMERLANG dari segi akademik, kokurikulum dan sahsiah.. Semoga Tahun 2009 menjadi lebih bahagia dan aman!

amin-




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Tuesday, December 30, 2008

debaran menanti result PMR..

30 December 2008..
result PMR keluar! peeerrghhh..takut gak aku!
tapi x r x smpi tido mlm! huhu..kwn2 aku jew..aku smpi kat skolah br ad rs tkt.
mula2 gie office umi dl..sume duk tanya..'nak ambl result ek...'aku yea jew r! lps 2 ad gak yg igt lg aku nie bdk skolah rndh..sedeynya! sabo jew r. Lps 2 umi n abh bw aku gie skolah. Smpi jew skolah aku trus gie serbu kwn2 aku n hug diorg! rindu sama mereka! lps 2 Datin nak umumkn pelajar2 yg dpt straight A..lg cuak aku! lps satu2 nm Datin pggl. Then, bdk2 laki sebut nm aku kuat.. ishh.. mnkutkn aku jew! Datin sebut nm seterusnya n lps 2 datin sbut nm aku! waaaaaaa! gyler x caya aku! mcm mimpi lak!! Aku naik stage, ambl slip n trus hug umi! huhu..menangis kegembiraan aku!

Ambl gmbr byk2 n rmi2!
Reply msg org!
jwb call org!
gyler penat jari-jemari aku!


ash,aku,nad n ida(ssh sng kami bsama)


muka dak2 straight A(ad lg nie..rmi yg dah blah)


me n nadia! rindu sama dia(dia pindh r)

Memang happy gyler thp gaban r! aku b'syukur sgt2!!!
Thanx A Lot 2 Allah swt..
Thanx 2 My parents..
Thanx 2 all my teachers..
Thanx 2 my grandparents..atok n opah..
Thanx 2 my family..
Thanx 2 my Friends..
Thanx gak kat sume yg dah tlg aku!!
Thanx A LOT!

n

Congratulation 2 all PMR candidates yg dpt Straight A! especially dak2 Form3(2008) SMK Putrajaya Presint 11(1)!! Kita dah buktikan kat ckg2 yg kita pun blh b'jaya!

*p/s-aku xkn lupa tarikh nie!
-seterusnya aku akan bjuang untuk SPM lak!!=)
Chaiyo2!!!

AMIN






Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 26, 2008

Kawanku..Hidupku

Aku ada sahabat karib..rapat ngan aku sejak standard 1 lg..smpi sekarang kami msh lagi bersahabat.. Kami kenal time standard 1 kat Bukit Bintang Girls School. Umi aku n Umi dia cikgu kat sekolah 2.. our mother pun rapat. Jadi senang r kami nak berkawankan. Masa standard 1 aku x sama kelas dgn dia..msk standard 2, sekolah BBGS ditukarkn ke Taman Sharmelin Perkasa, Cheras. Nama sekolah pun tukar iaitu Seri Bintang Utara. Kalo sekolah menengah SMK r..kalo sekolah rendah SK r.. Nak dipendekkan cerita, aku dgn dia kelas sama bermula standard 2 smpi r standard 4. Kenapa sampai standard 4??? Standard 5 aku dah pindah Putrajaya. sedih sgt last day sekolah 2..Habis sekolah kitorg suka lepak sama2. Kitorg ada tempat lepak kitorg. BEST!!! huhu..miss that time!

Standard 5-6..kitorg susah nak jumpa. kalo jumpa pun akhir2 tahun. Kadang2 2 kwn umi akn wat mkn2 kat Port Dickson. Tidur r satu mlm kat sn kn! Best! dpt jumpa dia..main dgn dia..sembg2 n mcm2 r! Seronok gyler!
Form 1, bulan Julai..family aku pindh Nilai n x silap thn lepas family dia pindah kat Bandar Seri Putra. Dekat dgn Nilai! walaupun aku sekolah kat putrajaya lg n dia still kat SBU, kami dapat jumpa lg n aku suka sgt coz rmh kitor
g dah dkt n sng r nk jumpakn!hehehe=D Kami sahabat karib/BESTFRIEND..x dew sapa dpt pisahkn kami melainkan Allah swt. SAYANG dia! MISS her a lot!

Sapa dia????
nama dia NUR ZULAIKHA binti KHAIDZIR..

hei, Zulaikha! kalau awk baca blog nie, jgn gelak ek..awkkn mmg suka kenakn kita!huhu..ap2 hal awk tetap bestfriend kita..sayang awk! muaaahhhxxx...hehe..=)


Zulaikha(standard 4)




Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Thursday, December 25, 2008

kenangan bersama??

Ahad lepas(21Dis08) sampai r selasa(22Dis08) family aku gie Melaka. Abah ada meeting kat sana. Hari Ahad 2 x gie mn2 pun..haaa..hari Isnin br gie jalan.. Aku, umi n adik2 aku gie jln2 r! kitorg gie Zoo Melaka..sajew bw adik2 aku gie tgk binatang. Perrgghh..mmg x ddk diam r diorg! mcm2 diorg tanya! hahaha..best gak bw bdk2 gie zoo..huahua:D Dpt ambil gmbr ngan gajah lagi 2!
ambil gmbr byk2..jalan2..then, blk hotel jap nak solat zohor. Lps 2 br r gie Jusco!
TIME 4 SHOPPING$$$$!!!
..
byk gak brg aku n adik2 ak
u beli! Best gyler dpt shopping! lps 2 kitorg sempat gie arcade..main mcm2! hahaha..blk dr Jusco 2, dah tentu r penatkn! Lepas solat Asar jew..umi terus bw adik2 aku except una n ameera gie swimming..aaarggghh..
dpt tgk citer MUTIARA dgn tenang! ala..citer kat tv9 2..pkl 5.30ptg. Episod last lak 2! sedih btol endingnyew..
Malam 2 kitorg dinner kat McD! Luch kat KFC! huaaaa... gemuk r aku camni! hehehe.. Hari selasa br balik Nilai! Penat btol! Dah r aku kena flu n sakit kpala!



Hrp2 aku sihat keesokn harinyew coz nak gie alamnda celebrate b'day Nana..tapi apakan daya, aku still kena flu malah makin teruk n sakit kpala..pas2 selera mkn aku pun hlg n aku kena gastric! Terus aku x layan n x ckp ngan diorg sgt..org kata x dew mood! lebih kurg r.. tapi Nana n Iman x tau pun aku x sihat sgt! Tapi Iman perasan.. hua.. Kenangan bersama umi n adik2 yg best! Kenangan bersama nana, iman n termsk ewan celebrate b'day nana....haha
(bacalah bloglepas)



BEST!!!

kakak
sayang umi, abah n adik2 kakak!

pu3
sayang nana, iman n ewan!



Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Wednesday, December 24, 2008

x dew keje... bc jew r!

Result keluar 30 Dis nie!
mcm x percaya jew result dah nk keluar. Harap2 result aku memberangsangkan! Good Luck 2 all form 3 students!..

pejam celik, aku bukan lagi pelajar menengah rendah n tahun depan aku akan menyusuri dunia baru yang lebih mencabar.. huhu.. Jd pelajar menengah atas?? mcm x layak jew??? hahaha... perangai pun mcm bdk2 lg! org kata x matang! hehehehe..

Best kew jadi pelajar form 4??? ntah r! hrp2 best r.. hmmm...
Sapa r akn jd pendengar setia aku lak lps nie???

Adakah org yg sama akn jd pendengar setia aku lps nie? nadia? nana? iman? ashraful? hidayah?
kew..org len yg aku x brapa nak percaya?? ntah r..
x kan teddy bear nak dgr lagi rintihan aku? nak dgr lg aku menangis???

x nak! x nak! x nak!

x pew! aku akan jadi seorang pelajar yang kuat walaupun apa jua dugaan yang menimpa diri aku! INSYAALLAH!!!

Amin...
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sorry!!!

NANA!!! IMAN!!!
SORRY SGT2!!!!!!!! Sorry dari hujung rambut smpi hujung kaki!
Sorry psl aku tipu korg! sorry!
Aku x nak wat korg risau lg psl aku..2 sbb aku x nak bgtau korg aku sakit kpala n kena gastric kat alam...(time b'day nana).
Jgn marahkn aku ek..aku x suka r bgtau org kalo aku sakit! aku x suka! kat parents aku sndiri pun aku x suka bgtau! aku pun x tau knapa...mayb aku nie jns x suka mnyushkn org kot..tapi aku sedar, aku byk menyushkn org..n sorry kalo aku byk menyushkn korg b'dua..

hope korg happy=)
aku sayang korg!!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

kisah 24 dis 2008

Salam..

hr nie..24 Dis 2008, B'day Nana yg ke-71..haha..x r..yang ke-17 r. Celebrate b'day dia kat alamnda. Mlm smalam, bdn aku x siht sgt. Aku kena flu n tekak aku sakit. Mlm 2 jg aku mimpi ngeri! mentg2 nk gie tgk citer Histeria! Brapa kali aku t'jg.. arrrgghhh..w/e r.

Nana jmpt aku kat ofis abh nak kew Alamnda..segan gak r..AHAKS! B'day dia..dia yg jmpt aku! apolah! Aku x tau r knapa..kepala aku tb2 sakit n perut aku wat hal..pas2 elok blk, cm kpala r skt sket..huhu..hlg gak mood aku! pas2 gie jmp iman kat rasa n ddk2..smbg2..ntah ap2!! bg nana present..then, gie beli tiket muvie, citer Histeria! aku brani kew tgk?! eerrrr..ntah r. pas2 aku gie beli mc flurry.. jd r alas perut aku. Aku pun buknnyew ad slera nk mkn!

1.40pm start citer histeria..pergghhh..agak mnakutkn gak r! hantunyew mcm real n menyeramkn.. aku still blh igt hantu 2 n jln citer 2!!! oit, PUTERI!!! lupakan r!!! huhu..mmg aku tkt tgk citer 2 smpi hug nana gyler2 n aku byk kali ttp mata n terkejut! Hbs jew citer 2, aku duk t'byg2kn hantu 2! ish!..gie solat n mkn kat Pizza Hut..

Actually, lps solat 2 aku dah start kena gastric..tapi aku x ckp kat nana n iman..aku snyap jew.. time 2 jg r aku nyew moo\d nk mkn makin lm makin hlg! tapi aku still mkn..kalo aku x mkn, mau aku kena mrh.. aku wat2 sihat jew r..tapi aku nk mkn 2 mcm nak keluarkn blk jew! 2 slices pizza, mushroom soup, garlic bread n nana sumbt 3 slices or 2 slices pizza cake! pergghhh...makin skt perut aku! tahan jew r! Sorry Nana! Sorry Iman! aku x bgtau korg hal sbnrnyew...SORRY!!! aku duk mnhn sakit smpi aku x dew mood nk ckp n nk lyn org! tapi kalo aku x b'ckp or x lyn org mesti iman n nana perasankn! so, aku ckp r sket2 n lyn r jg.. JAHAT btol aku nie! B'PURA2!!!!!!

x pew r..aku happy gak! tgk nana happy pun dh cukup walaupun aku mcm x larat sgt.. Then, dlm 6 lbh aku blk..Nana n Iman temankn aku ke south entrance..hehe..main poke2! n NANA!!! sorry tipu nana!!! Pu3 x b'maksud nak tipu! Pu3 still sakit perut time 2!(sbnrnyew gastric).. tapi Pu3 ckp dh ok! huhuhu..sorry! SORRY SGT2!!!!!! Please..jgn mrhkn Pu3! Jgn mrhkn Pu3! Pu3 juz x nk nana risau or w/e psl pu3.. huhu..sorry! Smpi kat south entrance 2, aku salam, kiss n hug nana! mayb last hug n last kiss???? hmm..ntah r! aku pun x tau! sedey gak r=(

TO IMAN-SORRY!!! HUHU..HEPI2 OWEZ NGAN UR DARLING(NANA)..HAHA
TO NANA- HAPPY BIRTHDAY!! SORRY SGT2!!! LOVE U A LOT!!!

Harap2 korg x mrhkn aku kalau korg bc blog nie! aku x berniat nk tipu korg..aku juz x nak wat korg risau..2 jew..

salam..amin..
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Sunday, December 21, 2008

sume psl HOKKIEN MEE

Hari ahad..aku gie rmh Nadia gak!
Wahai Nadia..kalo aku ckp, aku dtg..aku akn dtg gak!
huhu..will miss u!!!
Hr nie gak family aku gerak ke Melaka..aku ad citer nk share!
4 dinner, umi aku bw gie mkn kat Jusco..abh aku ad meeting.
Kononyew aku try r mkn HOKKIEN MEE..
nak rs r sedap kew x kn..aku share ngan una..
bila mkn jew mee 2..tekak aku rs len! pergh! aku x leh accept mknn 2!!!
x sedap!!!! trus aku x mkn! huhu...
huuuaaaaa....aku nk mkn, tapi selera aku dh hilang sbb mee 2 r!!!

Mulai hari nie..aku x kn mkn hokkien mee or ap sajew mee accept mee goreng n mee goreng mamak! huhu..
loya tekak aku mkn!

huhu...=(
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Saturday, December 20, 2008

a day with kwn2 umi!!!

Hari nie kwn2 umi dtg rmh..diorg ad kerja/projek yg nk kena siapkn..
perghh.. ap lg sibuk r aku.. slh sorg kwn umi aku 2 bw ank dia..nmnyew Tasnim, form 4. So, aku pggl kak Tasnim r. Best gak dia 2! Sporting, peramah n friendly.. Then, umi srh aku ngan kak tasnim msk 4 lunch! umi srh masak sayur kayu manis n labu masak lemak, sambal udang n ikan goreng.. sambal udang n ikan goreng boleh r..
huhu..kiranya aku n kak tasnim blajar resepi br! peeerregghhh...sedap!(puji diri sndiri!!!). Lps 2 kena gorengkn adk2 aku fries...n aku kena wat air..jap2 kopi..jap2 teh.. mmg hadap dpr jew r! pas2 kena goreng potato wedges.. walaupun asyik hadap dpr jew..dpt gak aku sembg ngan kak tasnim. Bak kata org, kongsi2 cerita..hehe.. pas2 kena tlg umi n kwn2 umi wat lirik lagu utk projek diorg. Huhu..boleh r! tapi mmg lawak r bila sembg ngan kwn2 umi..
Pas2 teacher zu(kwn umi) minx angka giliran aku! dia nk check result pmr aku!!! gyler ap aku nk bg! x dew r aku bg!!! mmg busy r tapi best gyler!!! k, r...ap2 hal aku hepi hr nie..=)


salam....

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 19, 2008

result oh result...

kesengalan melanda diri ini!!!!!!!

WEI!!!! bila result PMR nk kluar nie??? aku dah kecut wei!!
huhu..

SABAR PU3!!! SABAR!!!

ad yg ckp:
26 DIS
27 DIS
30 DIS

bila tarikh sebenarnyew?? mana korg tau haaaaa????
persoaln nie akn b'main d fikiran aku sehingga r kluar pengunguman tarikh result PMR kluar kat berita!
Everyday aku tgk berita...x dew lg!huhu..CUAK sei...CUAK! CUAK!


RELAX...cool...relax..COOL...
HAPPY>>>HAPPY>>>
jgn gelabah! hahahaha...=)

Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

nadia...

Hari nie nadia call aku lg.."Pu3, dtg tau rmh aku ahad nie.." Nadia harap sangat aku dtg rmh dia ahad nie..Nadia syg, insyaAllah aku dtg! Kalo x dtg sowie r... aku tahu ko nak pindh 29 dis nie..aku akn rindu ko. Kau r sahabat aku teman aku..sowieeeee kalau aku ada wat ko skt hati or mrh or owez kenakn ko! haha..kenakn ko ngan abg ijat! hehe..jgn mrh ek.. ap2 hal 21 DIS aku akn gie rmh ko, walaupun sekejap! kalo boleh nk lama sket! tapi apakn nasib bdn..aku nk kena gerak Melaka r. Skejap jew r ek aku dtg! Time ambl result boleh jumpa lg kn.
...............................................................................................................................................................................

Nadia2...uh..kau yg pindh! hmm.. x pew r. Nak wat camner..ap2 hal aku owez ad kat sini!
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

10 perkara penting dalam hidup aku!

1. Of coz r FAMILY kn.
2. KAKAK ANGKAT aku bernama NABILA BAHRUDDIN...
3. Bestfriends n all my friends! x dew kwn, x best r hidup!
4. MONEY!!! kalo x dew money, susah r hidup..
5. HANDPHONE..penting buat aku nk b'sms n call kwn2 aku..
6. INTERNET..kalo x dew nie, x leh r aku nk on9!
7. SHOPPING!..walaupun x beli brg, window shopping pun jd r!
8. BUKU..mmg penting wat diri aku yg suka membaca n menulis nie. x kisah r buku ap pun,asalkn dlm beg aku mesti ad buku.
9. Teddy Bear b'nm PUTWEE..hahaha...
10. IMAN yg KUKUH sebagai pelindung kepada diri aku drpd melakukan perkara yg x sepatutnyew...huhu
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

harianku..(18 dis 08)

Hari aku bgn lewat gyler! 10.30pg br bgn..aaaarrrgghhh... turun bwh, cr mknn kat dpr! ad mee grg yg umi wat! x yah prepare breakfast utk adk aku!!! huahuahua... lps breakfast trus kms rmh.. dh kms rumh, msk utk lunch lak..kalo x msk, lpr lak adk2 aku karg..huhu. Lps 2 (dlm pkl 1.30ptg) br r aku naik ats blk, kms katil n MANDI dhlunch ap lg..hadap tv r! pas2 hadap pc..pas2 hadap tv blk..pas2 gie bank rakyat.. pas2 blk n solat asar.. pas2 hadap kain yg b'timbun. Lipat baju sambil tgk citer mutiara n spa q2.. lps 2 mandi n siapkn diri utk solat.. hari nie dinner !!! lega sket lps mandi..lps 2 trus solat zohor n LUNCH!PIZZA HUT! dah lm gyler x mkn pizza.. kenyang gyler perut mkn pizza.. Sambil mkn pizza, aku tgk tv..Citer Princess Diaries, Rona Roni Macaroni, Hagemaru, Heroes....trus menerus hadap tv, tp dah hbs r mknnyew..hehe.. bila dh boring, aku on9 lak.. n now aku tulis blog. tapi x tau nk tulis ap.. huhu.. k, r chow chie chow...
Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)

Friday, December 5, 2008

Cinta Dalam Hati - Ungu

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku
Bahagia untukku

Ku ingin kau tahu
Diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu
Hingga ujung waktuku

Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini
Bahagia untuk sekejap saja


Smile is the BEST therapy. ALHAMDULILLAH:)